חיים כצמן משיב אש: תובע את משפחת אדלסבורג על נזקים בדוראד
טוען לקנוניה נגד החברה, שהסבה נזקים של יותר מחצי מיליארד שקל. החשבון הפתוח של כצמן: המשפחה הכשילה את הצעת הרכש של כצמן בקבוצת דורי
חיים כצמן משיב אש להכשלת הצעת הרכש בקבוצת דורי על ידי משפחת אדלסבורג. גזית גלובהגישה היום (ד') בקשה לביהמ"ש המחוזי בתל אביב לעדכן את כתב התביעה הנגזרת שהוגשה ביולי 2015 נגד השותפים שלה בתחנת הכוח בדוראד. גזית גלוב ביקשה להכניס לכתב התביעה את אורי אדלסבורג וחברת אדלטק שבניהולו.
- בורח מספינה טובעת: אסף מור פורש מדורי בניה אחרי שנה וחצי
- כאב ראש לחיים כצמן: למכור את דורי או לפנות לביהמ"ש?
- מי אתה אורי אדלסבורג? סוחר נשק, מבוקש בארה"ב, חובב אופנועים ויצרן חשמל
הבקשה של גזית גלוב מגיעה מספר ימים לאחר שאדלסבורג טרפד לגזית ישראל (חברה בת של גזית גלוב) את הצעת הרכש בדורי קבוצה על ידי כך שרכש מבית ההשקעות פסגות את מניותיו (7.6%) והתנגד להצעה. בכך ניסה אדלסבורג להפעיל לחץ על כצמן לגבי התביעה שהתנהלה מאז יולי בדוראד במטרה לדרוש ממנו למשוך את כתב התביעה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
התביעה הנגזרת הראשונית הוגשה עוד בחודש יולי 2015 על ידי דורי אנרגיה שהינה חברה פרטית שמוחזקת על ידי דורי קבוצה (51%) ועל ידי אלומיי אנרגיה קפיטל של שלמה נחמה (49%). דורי אנרגיה מחזיקה ב- 18.75% מהון המניות המונפק של דוראד. שאר בעלי המניות של דוראד הם חברת קצא"א הממשלתית (37.5%), זורלו אנרגיה הטורקית (25%) ואדלטק (18.75%).
ביולי 2015 הגישה דורי אנרגיה את התביעה הנגזרת אך ורק נגד זורלו וחברת Wood Group שהינה קבלן מבצע של הקמת תחנת הכוח שהגיעה מטעמה של זורלו. בעלי המניות הנוספים בדוראד טענו כי זורלו קיבלה כספים מהקבלן Wood Group כחלק מהסכם העבודה ביניהם וכי שתי החברות ניפחו את היקף העבודות של הקמת התחנה על מנת לגזור רווחים על חשבון השותפות שלה.
כעת מבקשת דורי אנרגיה לעדכן את כתב התביעה ולהכניס גם את אדלסבורג באופן אישי ואת חברת אדלטק שבבעלות מלאה של אביו, יוסף אדלסבורג, לאחר שהגיעו לטענתה מסמכים חדשים שחושפים מעורבות שלהם בפרשה.
בכתב התביעה נכתב: "בקשה זו מוגשת עתה, משום שרק לאחרונה הגיעו לידי המבקשת מידע ומסמכים ("החומר החדש"), אשר לא רק שמבססים את חששותיהם של המבקשים (דורי אנרגיה) כפי שפורטו בבקשת האישור המקורית, אלא שיש בהם כדי לבסס תשתית ראייתית, לכאורה, בדבר קנוניה מתוכננת היטב, שנרקמה בין שתי בעלות מניות מהותיות בחברה, אשר מחזיקות ביחד ב-43.75% ממניות החברה (זורלו ואדלטק) וזאת בסיועם של הדירקטורים שמונו מטעמן לכהן בחברה (שרובם ממשיכים לכהן בחברה)".
עוד נכתב כי "מתברר עתה, כי כל אלה ביחד, קשרו קשר להונות את החברה, את שאר הדירקטורים שכיהנו במועדים הרלוונטיים ושחלקם עדיין מכהנים בחברה ואת כל שאר בעלי המניות בחברה, וכי מדובר בסכומי עתק שנגזלו מהחברה אשר מסתכמים, כבר עתה, בערכים נומינאליים, בלמעלה מחצי מיליארד שקל".