$
בורסת ת"א

כאב ראש לחיים כצמן: למכור את דורי או לפנות לביהמ"ש?

כפי שנחשף ב"כלכליסט", משפחת אדלסבורג טרפדה סופית את הצעת הרכש של גזית גלוב לקבוצת דורי. בסביבת גזית גלוב, שחייבת לשטח את הפירמידה, לא שוללים את מכירת הקבוצה במחיר נמוך בהרבה משווייה

אורן פרוינד ורחלי בינדמן 08:2912.01.16

הצעת הרכש שהגישה גזית גלובלקבוצת דורי נכשלה אתמול באופן רשמי. כצפוי, אחזקותיה של חברת אדלטק (7.61%) שנרכשו לפני כמה ימים מפסגות על ידי משפחת אדלסבורג, מנעו מחיים כצמן למחוק את החברה מן המסחר בתל אביב. גזית גלוב חייבת למחוק אחת מתוך ארבע השכבות שלה (נורסטאר, גזית גלוב, קבוצת דורי ודורי בניה) מהמסחר בתל אביב לפי דרישות חוק הריכוזיות. על פי החוק היא חייבת להגיע לשתי שכבות בלבד עד סוף 2018 ולשלוש שכבות עד סוף 2016, מה שמשאיר לה שנה בלבד לבצע את המחיקה האמורה.

 

בסביבת גזית גלוב לא שללו אתמול אפשרות כי אם לא תתאפשר רכישה של קבוצת דורי או החברה־הבת שלה, דורי בניה, הם ישקלו למכור את החברה במחיר נמוך בהרבה משווייה, אולם טרם התקבלה כל החלטה בנושא. מי שמנהל את המהלך מטעם גזית גלוב הוא היו"ר חיים כצמן שנחת אתמול בערב בישראל כדי לדון באפשרויות שעומדות בפני החברה. בגזית גלוב עדיין לא מבינים מה המניע של אדלטק ומדוע הם מתנגדים להצעת הרכישה. מי שמייצג את משפחת אדלסבורג הוא עו"ד אייל רוזובסקי שטען אתמול כי מדובר בהזדמנות עסקית עבור אדלטק.

מה דעתך על מניית ג'י סיטי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בגזית גלוב עדיין חוששים כי מי שעומד מאחורי הרכישה הזו הוא הבעלים לשעבר אורי דורי שמנסה שוב לרכוש את החברה במחיר נמוך במטרה להחזיר אותה למסלול של רווחיות. דורי נחשב למקורב מאוד לאורי אדלסבורג. השם של תחנת הכוח דוראד שנמצאת בשליטה משותפת של דורי קבוצה ואדלטק הוא שילוב של שתי שמות המשפחה שלהם – דורי ואדלסבורג. אורי דורי הכחיש ל"כלכליסט" כל קשר לפרשה וטען כי הקשר בינו לבין אדלסבורג נותק לפני חמש שנים.

 

אפשרות נוספת שעומדת בפני גזית גלוב היא למכור את קבוצת דורי ואת האחזקות שלה ביחד עם גזית ישראל, החברה־האם (85%) של קבוצת דורי. בימים אלו גזית גלוב מנהלת מו"מ מול חברה אמריקאית למכירת גזית ישראל וייתכן שתציב את צירופה של דורי קבוצה כתנאי לביצוע העסקה.

 

בנוסף, אם תבחר בכך, גזית גלוב תוכל להיאבק במהלך של משפחת אדלסבורג בפנייה לערכאות משפטיות בטענה כי משפחת אדלסבורג רכשה את אחזקות פסגות בחברה שלא בתום לב במטרה לטרפד את הצעת הרכש. זאת, בשל רצון המשפחה, לכאורה, להפעיל לחצים על דורי למכור להם את אחזקותיה בתחנת הכוח דוראד.

 

חוק החברות מחייב את בעלי המניות לפעול בתום לב, כאשר לכאורה התנגדות של בעל מניות מיעוט להצעת רכש שלא מטעמים כלכליים הקשורים במחיר ההצעה אלא מטעמים זרים הנוגעים לסכסוך נפרד שיש לאותו בעל מניות עם בעל השליטה, פוגעת בבעלי מניות המיעוט האחרים שכן היא עלולה לטרפד הצעת רכש בפרמיה על מחיר השוק שתייטיב עמם.

 

אין כיום תקדים משפטי לפסילת התנגדות של בעל מניות מיעוט בהצעת רכש בשל פעולה שלא בתום לב אך יש פסיקה שנוגעת לפסילת קולות של בעלי מניות מיעוט המסווגים כבעלי אינטרס זר בהצבעה בעסקאות בעלי עניין. בפסק דין שנתן השופט המחוזי חאלד כבוב ב־2013, למשל, הוא סיווג את חברת ניאופרם, בעלת מניות בכמיפל, כבעלת עניין אישי שלילי בהצבעה לאישור עסקת בעלי עניין שביקשה כמיפל לאשר. זאת, כיוון שניאופרם היא מתחרה ישירה של כמיפל, וכבוב קבע כי השיקולים שהנחו את ניאופרם להתנגד לעסקה לא היו שיקולים כלכליים אלא ניסיון לתקוע מקלות בגלגלי החברה ולטרפד עסקאות לחברה, זאת במטרה להשתלט על המתחרה.

 

חיים כצמן חיים כצמן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x