היורו היציג זינק ב-1.2% ונקבע על 4.346 שקלים
על רקע החולשה בשווקים הפיננסיים בעולם מאבד המטבע המקומי מערכו: הדולר עלה ב-0.8% ושערו היציג נקבע על 3.983 שקלים
השקל רשם היום (ד') חולשה משמעותית מול "עמיתיו" מאירופה וארה"ב: היורו היציג זינק ב-1.2% ונקבע על 4.346 שקלים. הדולר עלה ב-0.8% ושערו היציג נקבע על 3.983 שקלים.
בעולם, היורו נסחר בירידה קלה של 0.1% ובשער של 1.090 דולר ליורו.
- ותודה לשקל החזק: יעדי חו"ל שהפכו השנה לזולים במיוחד
- האיום שיציל את אירופה
- החשבת הכללית באוצר: המדינה חוזרת להנפיק אג"ח כדי לגייס דולרים
התנודתיות במטבעות נמשכה על רקע אי הוודאות בשווקים. וול סטריט סגרה אתמול במגמה מעורבת אחרי פתיחה חיובית, ובבורסות אסיה נרשמו הבוקר ירידות חדות. הנפט ממשיך להיסחר ברמות שפל של 12 שנים, והיום הוא נסחר בירידות של כ-3% ויותר. בורסות אירופה נסחרות אף הן בירידות חדות.
אתמול, היורו ירד ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 4.3 שקלים, המטבע האמריקאי שמר על יציבות אל מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.95 שקלים.
כלכלני בנק אגוד בסקירתם השבועית כתבו כי "הדולר ממשיך להוות מקום מפלט למשקיעים על רקע המשך אי הודאות בשווקים, ובהתאם לכך גם השבוע רשם הדולר התחזקות מול מרבית המטבעות העיקריים בעולם. לאחר נתוני המאקרו החלשים מסין, במידה והשוק ימשיך בטווח הקרוב להקרין סביבת אי ודאות ותנודתיות אז להערכתנו שער הדולר ימשיך לנסוק לכיוון ה-4 שקל לדולר".
כלכלני בנק לאומי כתבו הבוקר כי הם צופים שמדד המחירים לצרכן לא יסיים את 2016 בטריטוריה השלילית, אך עדיין צופים כי יישאר הרמות נמוכות מאוד "אנו מעריכים כי האינפלציה בשנה הקרובה תמשיך להיות מתונה ונמוכה מהגבול התחתון של יעד יציבות המחירים, אולם לא צפויה להיות שלילית. בעקבות סביבת האינפלציה הנמוכה והצמיחה המתונה במשק, אנו מעריכים כי ריבית בנק ישראל תישאר ללא שינוי בעת הקרובה, ותחל לעלות לכל המוקדם במהלך המחצית השנייה של 2016", כתבו הכלכלנים.
בלאומי כתבו עוד, כי "אנו מעריכים כי יבוא הסחורות צפוי להתרחב בשנים הבאות, על רקע הגידול הצפוי ברכיבי ההשקעות והצריכה בישראל, שהינם עתירי יבוא. בפרט, צפוי גידול ביבוא של מכונות וציוד, לשם יישום פרויקטים העושים שימוש בגז טבעי והרחבת פעילות אינטל בישראל. היצוא צפוי להיות מושפע לטובה בשנת 2016 מהמשך הצמיחה בארה"ב, תוך שההרכב הטכנולוגי וההרכב הגיאוגרפי העדיפים של יעדי היצוא של ישראל, המתבטא בעלייה ביצוא ל"גוש הדולרי" (ארה"ב ומדינות אסיה) על חשבון היצוא למדינות אירופה, יסייעו גם כן. מנגד, המשך ההתאוששות האיטית של הצמיחה בעולם, כפי שבאה לידי ביטוי בעדכון כלפי מטה של תחזיות הצמיחה העולמית של ה-IMF מה-19 בינואר, עלולה להכביד על קצב התאוששות היצוא הישראלי, אך תחרותיות גבוהה של חלק מענפי היצוא הישראליים עשויה לפעול לשמירה ואף להגדלה של נתח השוק הישראלי".