$
בורסת ת"א

"הצהרות כוזבות ומטעות של מנקיינד ניפחו את מחיר המניה"

עורכי דין בארה"ב קראו בסוף השבוע לכל מי שרכש מניות מנקיינד בין 10 באוגוסט 2015 ל־5 בינואר להצטרף לתביעה ייצוגית. הטענה: מנקיינד לא מילאה הנחיה מפורשת של FDA, הסתירה אותה וגרמה למשקיעים להפסיד יותר מחצי מיליארד דולר

דרור רייך 21:0423.01.16

על רקע הדיווחים בסוף השבוע על כך שחברת מנקיינדחתמה על הסכם מסחור חדש עם חברה עלומה בשם רספטור לייף סיינסס (Receptor Life Sciences) וזינקה ב־%12, לא פחות מחמישה משרדי עורכי דין בארה"ב קוראים למשקיעים להצטרף אליהם לתביעה ייצוגית בטענה לדיווחים מטעים שסיפקה מנקיינד וגרמו למשקיעים הפסדים של יותר מחצי מיליארד דולר.

 

הטענה העיקרית מתמקדת בהטעיה לכאורה של נתונים המתייחסים למכירות משאף האינסולין (Afrezza), המוצר היחיד של מנקיינד. משאף זה פותח והיה אמור להיות משווק על ידי ענקית התרופות סאנופי, שביטלה את ההסכם עם מנקיינד ב־5 בינואר. בהודעה שפרסמו טוענים עורכי הדין כי בין 10 באוגוסט 2015, כאשר מחיר מניית מנקיינד עמד על 4.31 דולר, ששיקף לחברה שווי של יותר מ־1.5 מיליארד דולר, ועד 6 בינואר 2016, אז התרסקה המניה למחיר של 73 סנט, לשווי נמוך מ־350 מיליון דולר, פורסמו הצהרות כוזבות ומטעות לגבי המכירות של משאף האינסולין.

 

"הנאשמים השמיטו עובדות מהותיות שהשפיעו לרעה על פעילות החברה, ומנגד הצהירו הצהרות כוזבות ומטעות שגרמו לכך שמחיר המניה היה מנופח באופן מלאכותי", נכתב בהודעת מגבשי התביעה. אחת הטענות המרכזיות הוא ש־FDA (מינהל התרופות והמזון האמריקאי) הנחה את מנקיינד לערוך למטופלים במשאף בדיקת ספירומטריה, אחת הבדיקות החשובות ביותר לתפקודי הריאה המיועדת להערכת חולי אסטמה. מנקיינד, על פי הנטען, לא ביצעה את הבדיקה הנדרשת וב־14 בספטמבר 2014 נכנסה לשיתוף פעולה לפיתוח ומסחור התרופה עם סאנופי.

 

ב־10 באוגוסט 2015 ציינה מנקיינד בשיחת ועידה כי סאנופי פנתה אליה בדרישה לראות את תוצאות בדיקת הספירומטריה, אך מנקיינד טענה אז כי "הבדיקה אינה קריטית". עתה טוענים עורכי הדין כי "בדיקת הספירומטריה היתה משמעותית וחסרונה הווה מכשול למכירות משאף האינסולין".

 

טקס פתיחת המסחר של מנקיינד בתל אביב טקס פתיחת המסחר של מנקיינד בתל אביב צילום: קובי קנטור

מאז צירופה של מנקיינד לבורסה של תל אביב באוקטובר 2015, במסגרת הרישום הכפוי, היא התרסקה ב־80%. היא צורפה למדדי ת"א־100 ות"א־75 בנובמבר 2015 וגייסה אז כ־360 מיליון שקל. לאחרונה גם הוגשה תביעה נגד הבורסה בתל אביב וראשיה בגין רשום מנקיינד עם בקשה להכרתה כייצוגית.

 

לפני כשבוע חתך גולדמן זאקס את מחיר היעד של מניית מנקיינד בארה"ב ל־25 סנט בלבד עם המלצת מכירה.

 

לפי הסכם המסחור החדש עם רספטור לייף סיינסס, החברות יפתחו וישווקו מוצרים הניתנים בשאיפה לטיפול במצבים של כאבים כרוניים, מחלות נוירולוגיות והפרעות דלקתיות. מנקיינד אמורה לקבל לפי ההסכם 102.5 מיליון דולר שישולמו לפי עמידה באבני דרך ותגמולים עתידיים מהתרופות. מלבד העובדה שמנקיינד, שבשליטת אלפרד מן, תהיה אחראי על המחקר ורספטור על עלויות הייצור והפיתוח, ההסכם לא מפרט באילו תרופות הוא יתמקד וכמו כן, לא ברור מיהם בעליה של החברה החדשה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x