פאבר: "משוגע מי שנתן לבנקים המרכזיים כל כך הרבה כוח"
המשקיע יצא נגד החלטת הבנק המרכזי של יפן להנהיג ריבית שלילית: "תפגע בכלכלה"; לדבריו, "המדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים בעולם היא כישלון מוחלט כבר 20 שנים"
"כולנו מסכימים שכלכלת שוק היא הטובה ביותר - מאחר שהשיטות המתחרות, סוציאליזם, קומוניזם ותכנון מרכזי נכשלו באופן חרוץ. אבל הדמוקרטיות בעולם הנהיגו שיטה אשר מונהגת על ידי חבורת פרופסורים ששמה לה למטרה את יעד האינפלציה, את שערי המט"ח, את כמות הכסף. האם העולם כל כך משוגע כדי לתת להם כוח עצום כזה?", אמר המשקיע השווייצרי לבראיון לרשת CNBC.
פאבר הוסיף כי "המדיניות המוניטרית שנוקטים הבנקים המרכזיים ב-20 השנים האחרונות היא כישלון מוחלט, ועכשיו אותם בנקאים מיואשים כי הם מאבדים את היוקרה והאמון; לכן הם מגדילים את התרופה שלא עבדה - וגם לא תעבוד. כל עוד אותם בנקים שולטים בכוח - הכלכלות לא יתאוששו".
המשקיע הוסיף: "אני מטיל ספק בטענה כי אינפלציה היא דבר טוב, ודפלציה היא דבר רע; ראינו דברים אחרים בהיסטוריה - למשל במאה ה-19 הכלכלה האמריקאית היתה בדפלציה, אבל השכר הריאלי עלה".
בהתייחסו ליפן אמר פאבר: "אם אתה אזרח יפני, לפני 18 חודשים היה לך הון מסוים, אבל המטבע שלך צנח ב-30%. אז האם אתה עני או עשיר יותר? ברור שאתה עני יותר. לשיעורי הריבית הנמוכים ביפן, ובמיוחד לריבית השלילית כעת, יש השפעה שלילית על הכלכלה במדינה".