$
בורסת ת"א

בגלל ניגריה: דירוג האשראי הבינלאומי של שיכון ובינוי ירד ל-BB מינוס

כלכלני S&P מעלות כתבו: "בשנת 2015 צפויה ירידה בבתזרים המזומנים של שיכון ובינוי, בעיקר כתוצאה מעצירה ודחיית פרויקטים בניגריה"

אורן פרוינד 14:4303.02.16

דירוג האשראי הבינלאומי של חברת שיכון ובינויהורד היום (ד') בדרגה אחת ל- (BB-) עם אופק שלילי כתוצאה מההאטה הכלכלית בניגריה. עם זאת חברת הדירוג S&P בחרה להשאיר את הדירוג המקומי ברמה של A+ והסתפקה בהכנסתו לאופק שלילי.

 

הדירוג הבינלאומי והמקומי נעשים על ידי אותה ועדה ב-S&P, כשאת האנליזה של שיכון ובינוי ביצעה האנליסטית הילה פרלמוטר.

 

לפי המודל של S&P, כל חברה מקבלת ראשית דירוג אשראי בינלאומי שמתורגם לאחר מכן לדירוג מקומי בהתאם למתודולוגיה מסוימת הקבועה מראש. כך למשל, ועדת הדירוג של S&P החליטה לקבוע דירוג אשראי בינלאומי של (BB-) לשיכון ובינוי, שיכל על פי המתודולוגיה להיות מתורגם או לדירוג A+ או לדירוג A מקומי. ההחלטה נעשית בשיקול דעת ביחס לחברות מקומיות מקבילות. במקרה של שיכון ובינוי החליטו האנליסטים לתרגם את הדירוג הבינלאומי לרמה של A+ (הרמה הנוכחית), מאחר שלטענתם שיכון ובינוי נמצאת ברף העליון מבין החברות המקומיות שמדורגות בדירוג אשראי בינלאומי של (BB-) .

 

לכל חברה שמדורגת ב-S&P יש דירוג אשראי בינלאומי ואחד מקומי. לרוב, דירוג האשראי הבינלאומי הוא סודי ואינו מפורסם לציבור, אלא אם החברה מעוניינת לבצע גיוסים גם בחו"ל. שיכון ובינוי פרסמה את הדירוג הבינלאומי שלה לפני שנה מאחר שהיתה לה כוונה לגייס בחו"ל, אך טרם ביצעה צעד כזה מאז.

מה דעתך על מניית שיכון ובינוי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

הורדת הדירוג הגיעה בעקבות חשש מההאטה נוספת בניגריה שבה פועלת שיכון ובינוי באמצעות החברה הבת SBI שמבצעת עבודות תשתית של כבישים וגשרים עבור הממשלה. ממשלת ניגריה ביקשה שלשום הלוואה של 3.5 מיליארד דולר מהבנק העולמי והבנק לפיתוח אפריקה במה שהעלה חשש כבד לגבי היציבות הכלכלית שלה.

 

שרת האוצר הניגרית ניסתה להרגיע אתמול כי לא מדובר בבקשת חילוץ אלא בדרך טובה יותר להשיג מימון לתקציב המדינה. "לא ביקשנו חילוץ. להלוות את הכסף מהבנק העולמי יהיה בתנאים טובים יותר עבורינו מאשר לגייס אותו בשוק", אמרה השרה אתמול לרויטרס. עוד היא אמרה כי "האמת היא שניגריה כחלק מתכנית אישור התקציב לשנת 2016 מתכוונת להשקיע המון כספים בכלכלה הניגרית ולהמריץ אותה".

 

אנליסטים בחו"ל ציינו אתמול כי "התנאים שתקבל ניגריה מהבנק העולמי ומהבנק לפיתוח אפריקה הם אכן טובים יותר מאשר אילו הייתה מגייסת את הכסף בעצמה בשוק החופשי".

 

הדברים האלו לא שכנעו את חברת מעלות ואת חברת האם שלה s&p. לדברי האנליסטית הילה פרלמוטר שביצעה הן האנליזה של מעלות והן את האנליזה של s&p הבינלאומית "בשנת 2015 צפויה להערכתנו, ירידה ב- EBITDA ובתזרים המזומנים של שיכון ובינוי, בעיקר כתוצאה מעצירה ודחיית פרויקטים בניגריה לאור שינויים פוליטיים וירידה במחירי הנפט המהווה מקור עיקרי בהכנסות המדינה".

 

האנליסטים הסבירו כי "תחזית הדירוג השלילית משקפת את הערכתנו כי יתכן לחץ מתמשך על יחסי כיסוי החוב של החברה אם המצב בניגריה לא ישתפר בטווח הקרוב, בשל חוסר תקציבי לביצוע תשתיות. אנו נמשיך ונעקוב בתקופה הקרובה אחר ההתפתחויות בניגריה ובאפריקה בכלל והשפעתן האפשרית על דירוג החברה".

 

עוד ציינו במעלות וב- s&p כי "בשנת 2015, אנו צופים ירידה ב- EBITDA המתואמת )ללא רווחים ממימושים( בכ-%20 לעומת שנים קודמות, מעבר למה שצפינו בתרחישים הקודמים שלנו. אנו צופים כי ה- EBITDA לשנת 2015 תסתכם לכ-800-850 מיליון שקל בהשוואה למיליארד שקל בשנים קודמות, בעיקר לאור ההאטה בפעילות החברה בניגריה". 

פרויקט של שיכון ובינוי בניגריה פרויקט של שיכון ובינוי בניגריה צילום: יוטיוב

בטל שלח
    לכל התגובות
    x