אחרי שהבונוס נחתך ב-40% - מנכ"ל קרדיט סוויס קיבל שכר של 4.8 מיליון דולר
סכום המענק השנתי של טידג'אן תיאם הסתכם ב-2.9 מיליון דולר, לאחר שביקש את הפחתתו בעקבות הדוח החלש וכביטוי להזדהות עם העובדים. בסך הכול צמצם הבנק את המענקים השנתיים ב-11% - מענקי חטיבת ההשקעות קוצצו ב-31%
חודשיים לאחר שהמנכ"ל ביקש קיצוץ בבונוס של עצמו, קרדיט סוויס מפרסם את עלות שכרו הכוללת בשנת 2015. שכרו של מנכ"ל הבנק השוויצרי טידג'אן תיאם הסתכם בשנת 2015 ב-4.57 מיליון פרנק (4.8 מיליון דולר).
סכום זה כולל מענק של 2.86 מיליון פרנק (כ-2.94 מיליון דולר), ועל פי הבנק, מדובר בכ-40% מהסכום שאמור היה לקבל כבונוס.
- מנכ"ל קרדיט סוויס ביקש מהדירקטוריון לקצץ לו את הבונוס
- קרדיט סוויס: הפסד של 5.8 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של 2015
- קרדיט סוויס יוצא לגיוס הון של 6.2 מיליארד דולר
טיאם הודיע בחודש שעבר כי הגיש לבנק בקשה לקיצוץ המענק, לנוכח התוצאות השנתיות החלשות של הבנק ולאות הזדהות עם עובדיו שעמדו ברובם גם הם בפני הורדה משמעותית של הבונוס.
עם זאת, תיאם קיבל במקביל במהלך השנה החולפת פיצוי כספי על עזיבת מקום העבודה הקודם שלו כמנכ"ל חברת הביטוח הבריטית פורנשאל - המעבר היה כרוך בויתור על אופציות בעלות ערך כספי גבוה, לאחר שבשש שנותיו כמנכ"ל החברה הבריטית זינק מחיר המניה שלה ב-200%. הפיצוי שאמור היה לעמוד על 14.3 מיליון פרנק אך ירד בהמשך לרמה של 9.6 מיליון פרנק.
בסך הכול עלויות הבונוסים שחילק השנה קרדיטס סוויס ירדה ב-11% בהשוואה לשנת 2014, כשבחטיבת ההשקעות של הבנק נחתכו המענקים ב-31%. באופן דומה, בדויטשה בנק הודיעו לפני כמה שבועות כי סכום הבונוסים בבנק ירד בשנה האחרונה ב-17%.
נתונים אלה שיקפו את העמדה שהציג טיאם בתחילת כהונתו, ביולי שעבר. אז הודיע כי הוא מתכוון להוביל תכנית ארגון מחדש בבנק, והתחייב כי מאגר הבונוסים שיחלק הבנק עבור 2015 יהיה קטן ב-11% לעומת שנה קודם לכן.
תיאם נכנס לתפקיד בתקופה קשה מאד לענף הבנקאות, ובאופן ספציפי לבנקים השוויצרים שנאלצו לשנות לחלוטין את התנהלותן עקב לחץ כבד מצד הרשוית האמריקאיות. מאז כניסתו לתפקיד איבדה מניית קרדיט סוויס בשוויץ כ-40% מערכה.
קרדיט סוויס רשם בשנת 2015 הפסד של 2.9 מיליארד פרנק, כשהמכה ברבעון הרביעי היתה קשה במיוחד - עם הפסד ענק של 5.8 מיליארד דולר, מול רווח של 679 מיליון דולר בתקופה המקבילה שנה קודם לכן. חטיבת ההשקעות רשמה ברבעון הפסד של 516 מיליון דולר לעומת רווח של 144 מיליון דולר שנה קודם לכן, על רקע האטה בפעילות ומחיקות שווי.