$
בורסת ת"א

לידר במו"מ עם דב ילין ויאיר לפידות על קביעת תקרה לשכרם

דוחות לידר חושפים את תוצאות בית ההשקעות ילין לפידות - שרשם ב-2015 רווח נקי של 97 מיליון שקל, עליה של 11% לעומת 2014. ילין ולפידות קיבלו שכר בעלות של 4.9 מיליון שקל כ"א - אך הסכם השכר החדש יוכפף למגבלות שקובע חוק שכר הבכירים

רחלי בינדמן 10:5231.03.16

בית ההשקעות ילין לפידות שבשליטה המשותפת של דב ילין ויאיר לפידות (50%) ולידר שוקי הון מסיים שנה חזקה נוספת עם רווח נקי של 96.8 מיליון שקל, עליה של 11% לעומת 2014.  

דוחות לידר שוקי הון חושפים כי לידר מנהלת משא ומתן עם ילין ולפידות ביחס לעדכון תנאי הסכם ההשקעה בבית ההשקעות שבשליטתם ותנאי הסכם הניהול של השניים. מסגרת המו"מ דנים הצדדים על הארכת הסכמי הניהול תוך קביעת תקרה לעלות השכר השנתית של השניים, וכך גם על השעיית מנגנון הבמבי בין הצדדים (המאפשר לכל צד לרכוש את חלקו של הצד השני).

 

עלות השכר של לפידות ושל ילין עמדה ב-2015 על 4.9 מיליון שקל - לכל אחד מהם (מתוכם דמי ניהול בגובה שנתי של 1.7 מיליון שקל והיתרה כבונוס שנתי). מכוח חוק שכר הבכירים החדש הם אמורים להפחית את שכרם לעלות של 2.5 מיליון שקל עד אוקטובר הקרוב.

 

עמית ורדי, המנכ"ל הפורש של לידר שוקי הון זכה לשכר בעלות של 4.6 מיליון שקל, רנן כהן אורגד, מנכ"ל זרוע החיתום של לידר, נהנה משכר בעלות של 2.4 מיליון שקל וסמנכ"ל המחקר אלון גלזר משך שכר בעלות של 2.1 מיליון שקל.

 

התגמולים הניתנים לדב ילין ויאיר לפידות הם בהתאם להסכמים מחודש אפריל 2006. הם זכאים למענק בשיעור של 5% מהרווח השנתי לפני מס של ילין לפידות. אולם, החל משנת 2014 הודיעו השניים כי הם מגבילים וולנטרית את המענק ל-3.2 מיליון שקל. ההסכם ניתן להארכה מידי שנה על פי הודעות שניתנות על ידי שני הצדדים והם הוארכו לאחרונה בשנת 2015 עד סוף ספטמבר 2016 (לאחר תאריך זה אמור להיכנס חוק שכר הבכירים לתוקף).

 

במקרה של הפסקת מתן השירותים מצד ילין ולפידות הם זכאים למענק הסתגלות בגובה 6 חודשי דמי ניהול לא כולל מענק. במקרה שהשירותים יופסו בעקבות החלטה של לידר, ישולם לשניים מענק הסתגלות נוסף השווה ל-65% מדמי הניהול החודשיים במשך 18 חודשים.

 

 דב ילין ויאיר לפידות דב ילין ויאיר לפידות צילום: תומי הרפז

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x