לאומי מכר את מניות הבכורה שלו בדליה אנרגיות
לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות של הבנק, מכרה את הזכויות תמורת 187 מיליון שקל - העסקה תניב לבנק רווח של 58 מיליון שקל, שיירשם בדוחות הרבעון הראשון
בנק לאומיהספיק לחתום ביום חמישי בערב, היום האחרון של הרבעון, על עיסקת מכירת מניות הבכורה שלו בדליה אנרגיות. כפי שנחשף בכלכליסט, ניהל הבנק משא ומתן מתקדם למכירתן לחברת כלל ביטוח והמשקיע הפרטי צבי ברק.
- בנק לאומי מוכר 20% מדליה אנרגיות ב־160 מיליון שקל
- היסטוריה במשק החשמל: תחנת הכוח הפרטית של דליה אנרגיות החלה לעבוד
- "בנק לאומי מאמין ב־EZBob, אף שזו השקעה בסיכון גבוה"
את העיסקה הובילה לאומי פרטנרס, זרוע השהקעות של הבנק המנוהל בידי ירון בלוך. התמורה בעסקה עמדה על 187 מיליון שקל, והיא תניב רווח הון של 58 מיליון שקל שירשום הבנק ברבעון הראשון של 2016.
היקף המניות שנמכרו הם 20% ממניות תחנת הכח הממוקמת באתר צפית ליד צומת ראם (מסמיה). התחנה החלה לפעול ביולי אחרון ומספקת 870 מגה־ואט, כ־7% מצריכת החשמל בישראל.
האקזיט של לאומי מגיע אחרי מכירה של נתח אחר ממניות הבכורה ע"י קרן תשתיות ישראל, שמנהל ירון קסטנבאום. הקרן מכרה באוקטובר את אחזקתה במניות הבכורה של תחנת הכוח הפרטית הגדולה בישראל לקבוצת משקיעים מוסדיים בראשות עמיתים קרנות הפנסיה הוותיקות.
תש"י מכרה את מניות הבכורה בתשואה של 150%, שמשקפת תשואה שנתית של 44%, והיא ממשיכה להחזיק ב־20% ממניות דליה אנרגיות לצד משקי הקיבוצים (47.7%), חירם אפסילון של ד"ר עלי ברנע, משה לסרי ויגאל פורת (25.6%) ו־SE אנרג'י (6.7%).
לאומי הוביל את מימון התחנה, שפועלת בטכנולוגיה של מיחזור משולב באמצעות גז טבעי שאותו היא רוכשת ממאגר תמר. התחנה הוקמה ב־2012 בעלות של 3.5 מיליארד שקל. קבוצת בנקים בראשות לאומי השקיעה בפרויקט 2.7 מיליארד שקל, והיתרה, כ־800 מיליון שקל, הגיעה מהון עצמי של בעלי המניות.
מחצית מהסכום הזה גויסה במניות בכורה שהוקצו תמורת הלוואה. מניות אלה הן מעין הלוואה שנושאת ריבית שנתית של 11%–13%. כלל ביטוח, שבראש זרוע ההשקעות שלה עומדת ענת לוין, מגדילה בחודשים האחרונים את אחזקותיה בתשתיות. לפני כשנה רכשה כלל 3% ממניות דרך ארץ מקרן תש"י תמורת 135 מיליון שקל והגדילה אחזקתה ל־22%.
צבי ברק ביצע בסוף 2013 עסקה בהיקף של 100 מיליון דולר (כ־400 מיליון שקל), שבה רכשה החברה האמריקאית קרפיוז'ן (CareFusion) ממנו ומרעייתו 40% מחברת המכשור הרפואי קיסריה אלקטרוניקה רפואית (CME). הזוג ממשיך להחזיק ב־60% ממניות החברה, ומפנה את כספי האקזיט להשקעות בתחום הנדל