RBC: "הנפט יגיע ל-50 דולר ברבעון הרביעי"; בינתיים - ירידות
הלימה קרופט, מומחית הסחורות של RBC: "סעודיה לא תגיע לדוחא אם היא לא מוכנה להסכם". מחיר החוזה על חבית WTI יורד ב-1% ל-36.4 דולר - לאחר ירידה של 4% בשישי
הנפט ממשיך לאבד גובה: מחיר החוזה על חבית WTI יורד ב-1% ל-36.4 דולר, החוזה על הברנט יורד ב-0.8% ל-38.3 דולר החבית. ב-RBC לא מתרגשים, וצופים התאוששות במחירי הנפט עד לרמות של 50 דולר לקראת סוף השנה.
- סעודיה נערכת לסוף עידן הנפט: כישלון ידוע מראש או מהפך כלכלי?
- סעודיה תשקיע 2 טריליון דולר בהיערכות ליום שאחרי הנפט
- תשכחו ממחירי דלק נמוכים: 5 סיבות לזינוק החד של הנפט במרץ
מגמת הירידה החזקה בנפט החלה בשבוע שעבר, והגיעה לשיאה ביום שישי, עם ירידה של 4% במחיר הנפט מסוג WTI למסירה בחודש מאי ל-36.8 דולר לחבית - שפל של יותר משבועיים. בסך הכל ירד מחיר הנפט בשבוע שעבר ב- 6.8%.
צניחת הנפט ביום שישי החלה לאחר הודעה שיצאה מסעודיה לפיה לא תשתתף במהלך היזום של יצואניות הנפט באופ"ק, בשילוב עם רוסיה ומדינות אחרות, להקפאת רמות התפוקה ברמות של ינואר, כל עוד איראן לא תיקח חלק ביוזמה. טהראן מצידה לא מוכנה נכון לעכשיו להצטרף ליוזמה, לנוכח העובדה שרק בחודשים אלה היא נכנסת מחדש לשוק לנוכח הסרת הסנקציות. פגישת היצואניות לדיון והחלטה מתוכננת ל-17 באפריל בדוחא.
במקביל בארה"ב, על אף הירידה המתונה שנרשמה במספר אסדות הקידוח הפעילות, הפקת הנפט נותרה ברמות הגבוהות, של כ-9 מיליון חביות ביום. על פי הנתונים שיוצאים מדי שבוע ברור כי לעת עתהלפשיטות הרגל של חברות האנרגיה הקטנות יש השפעה זניחה על רמת הייצור בארה"ב.
למרות זאת, אסטרטגית הסחורות הראשית ב-RBC Capital Markets, הלימה קרופט (Helima Croft), צופה שמחירי הנפט יתאוששו לקראת הפגישה בדוחא, כל עוד סעודיה תשתתף. לדברי קרופט, ברגע שסעודיה תאשר את ההשתתפות בפגישה, זה יספיק לדחיפה נוספת של הסחורה. "עצם ההודעה של סעודיה על האפשרות להקפאה גרמה לעלייה המחודשת של הנפט לסביבת ה-40 דולר. סעודיה לא תופיע בפגישה של דוחא אם היא לא מתכוונת להגיע להסכם".
לדברי קרופט, אם תתקבל החלטה על הקפאה וההחלטה המשותפת תחזיק מעמד עד הקיץ, מדובר בפועל בקיצוץ של כמה מאות אלפי חביות ביום למשך כמה חודשים.
קרופט צופה לקראת הפגישה ירידה קלה במחירים, עד לרמה של כ-35 דולר לחבית, אך בטווח הארוך יותר של החודשים הבאים המחירים יחזרו לרמות של 50 דולר.
"התחזית שלנו עומדת על התאוששות ל-50 דולר ברבעון הרביעי. אנו עוקבים בין היתר אחר השיבושים המתגברים ממקורות אספקה, בין היתר בניגריה ובצפון עיראק. אם קצב השיבושים וההפסקות יגדלו, אפשר שנראה עלייה ל-50 דולר כבר ברבעון השלישי", מוסיפה קרופט.