$
בורסת ת"א

סלינגר: "אי.די.בי כפושטת רגל לא יכולה להחזיק בחברת ביטוח"

המפקחת על הביטוח, שדורשת מאי.די.בי למכור את מניות כלל ביטוח בבורסה, התייחסה לראשונה בכנס הקריה האקדמית אונו לתקרת השכר שקובע חוק שכר הבכירים החדש: "יהיו מנהלים טובים בשכר הזה". התאחדות התעשיינים: "המפקחת היפראקטיבית"

רחלי בינדמן 14:3005.04.16

המפקחת על הביטוח דורית סלינגר מתייחסת היום (ב') לראשונה באופן פומבי לחוק שכר הבכירים שאושר לפני שבועיים בכנסת, המציב תקרה קשיחה של 2.5 מיליון שקל לעלות השכר של מנהלים במגזר הפיננסי.

 

"כבר יותר משנה שאנו פועלים מול הבנקים בנושא השכר. החוק שהתקבל קבע מנגנונים לתשלום. האם 2.5 מיליון שקל זה הרבה או מעט? זוהי שאלה ערכית לגמרי. האם אני חושבת שיהיו מנהלים טובים בשכר הזה? אני משוכנעת שכן", אמרה סלינגר. המפקחת אמרה את הדברים בכנס בקריה האקדמית אונו.

 

סלינגר התייחסה גם לאפשרות של התנהלות חברת ביטוח ללא גרעין שליטה, לנוכח דרישתה מאי.די.בי למכור את מניות כלל ביטוח בבורסה, לאחר שלא הצליחה למכור את החברה לצד שלישי: סלינגר אמרה כי אף שאינה יכולה לפגוע עקרונית בזכות קניינית, המקרה של כלל הוא ייחודי.

 

"אי.די.בי כחברה פושטת רגל, לא יכולה להיות בעלת מניות בחברת ביטוח לטעמינו. קבענו מתווה, אפשרנו למי שרכש את השליטה באי.די.בי להביא קונים, היו אצלנו מספר קבוצות, לא הצלחנו לתת היתר שליטה. במתווה נקבע שאם לא נצליח תוך פרק זמן מסוים לתת היתר שליטה, צריך להתחיל לממש את המניות בחבילות של 5% בשוק, כל ארבעה חודשים", אמרה סלינגר. 

 

" אני יכולה לחיות בשקט גמור אם זה שלא יהיה גרעין שליטה בחברות ביטוח. שני המודלים של שלטון מנהלים שלטון בעל השליטה הם ראויים. במודל של ללא גרעין שליטה, צריך דירקטוריון חזק מאוד, הוסיפה המפקחת.

 

דורית סלינגר ואדוארדו אלשטיין, בעל השליטה באי.די.בי דורית סלינגר ואדוארדו אלשטיין, בעל השליטה באי.די.בי צילומים: אוראל כהן, עמית שעל

 

הדיון בשכר הבכירים

יהודה בן אסייאג, מנכ"ל מנורה מבטחים פנסיה וגמל אמר בנושא הגבלת שכר הבכירים כי החוק המוצע מוגזם מדי: "מדובר בקפיצת מדרגה. ייתכן שהדרך הנכונה היתה לעסוק במנגנונים שצריכים לפקח על השכר כמו הדירקטוריון והאסיפה הכללית. להתעסק באופן מתן האופציות, בכל המרכיבים, ולא רק במדד התקרה. עצם העובדה שאנחנו אחת המדינות היחידות בעולם ששמה על עצמו מגבלה כזו, מרמזת על כך שהתהליך לא התממש כמו שצריך. העמדת חסם כזה תשאיר מנהלים טובים, אבל ללא תמריץ כללי. למען הגילוי הנאות, אני עוד לא בתקרה, אבל התקרה בהחלט התקרבה אליי".

 

פרופ' ירון זליכה, ראש בית הספר לראיית חשבון בקריה האקדמית אונו: "החוק הוא תוצאה של כשלים של הבורסה בכל הנושא של פיקוח לקוי של דירקטורים, ושל מנהלים ששיתפו פעולה יותר מידי פעמים עם עסקאות מפוקפקות. עד שהציבור אמר שמאס לנו. אולי אתם צריכים ללמוד שיש גבול לכל תעלול".בעניין הרפורמות שהנהיגה המפקחת בשנה האחרונה אמר זליכה כי הבעיות היו קימות גם לפני סלינגר, אך הגורמים הרלבנטיים התעלמו מהן.

 

רובי גינל, משנה למנכ"ל התאחדות התעשיינים, ביקר בדבריו את סלינגר, אותה כינה "רגולטורית יצירתית וגם היפראקטיבית". גינגל טען כי "שורת הרגולציות שלה היא בלתי נגמרת. לענף ולמגזר העסקי קשה להכיל את זה. ניתן להגיע לפתרונות פחות מסובכים ויותר קלים ליישום. לא תמיד צריך לרוץ עם הרגולציה קודם, ובטח לא בקצב כל כך מהיר. הידברות עם המגזר העסקי תמיד תוביל לפתרונות מאוזנים ואפקטיביים יותר. בין אם מדובר בהפחתת דמי הניהול, מניעת סבסוד צולב, או הבטחת ההפרשות לעובדים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x