$
מט"ח וסחורות

הידרדרות הדולר נמשכת: היציג נקבע על 3.76 שקלים - בנק ישראל יתערב?

הדולר ירד ב-0.1% מול השקל והתקרב לרמת שפל של 10 חודשים - רמה שבה בנק ישראל נוטה להתערב במסחר; היורו התחזק ב-0.2% והיציג נקבע על 4.28 שקלים. בעולם, המטבע האירופי עולה ב-0.2% מול המטבע האמריקאי והצמד נסחר תמורת 1.14 דולר ליורו

הדולר ירד היום (ד') ב-0.1% מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.76 שקלים. קרוב מאוד לרמת שפל של 10 חודשים, רמה שבה בנק ישראל נוטה להתערב במסחר על ידי רכישת דולרים, זאת במטרה לחזק את המטבע האמריקאי ולהחליש את המטבע הישראלי. כידוע, שקל חזק מדי אינו טוב לכלכלה הישראלית, היות והדבר פוגע ביצוא של המשק.

 

היורו התחזק במהלך המסחר המקומי ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.28 שקלים. בעולם, המטבע האירופי עולה ב-0.2% מול המטבע האמריקאי והצמד נסחר תמורת 1.14 דולר ליורו.

 

הבנק המרכזי האירופי (ECB) בראשות מריו דראגי צפוי לכנס מחר מסיבת עיתונאים ובה יפרסם את החלטתו לגבי שיעור הריבית במשק. 

 

בפגישתו הקודמת בתחילת מרץ, הוריד הבנק האירופי את ריבית הבסיס לאפס מרמה של 0.05% ובמקביל הודיע על הרחבת תוכנית ההקלה הכמותית ב-20 מיליארד יורו לחודש - ל-80 מיליארד יורו. דראגי אמר אז: "שהריבית תישאר ברמה נמוכה, מאוד נמוכה, למשך זמן רב". לפי תחזיות הכלכלנים, לא צפוי שינוי משמעותי. ריבית הבסיס תישאר ברמתה האפסית והריבית על הפקדונות תישאר ברמה השלילית של 0.4%.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים: "לאחר כמה ימים של דשדוש, הדולר-שקל נשבר מתחת רף 3.76 ומאיים שוב על השפל של תחילת אפריל מעט מתחת ל-3.75, אז התערב בנק ישראל כדי לקבע את רמת 3.75 כתחתית. אם הצמד אכן יבחן מחדש את רמת השפל, מעניין יהיה לראות אם בנק ישראל יתערב מחדש כדי לאשש את כוח ההרתעה.

 

ההתאוששות במחיר הנפט דחפה מעלה את מטבעות הסחורות, כאשר הדולרים של אוסטרליה וניו זילנד טיפסו לשיא של 10 חודשים והדולר הקנדי עלה לרמתו הגבוהה ביותר מאז יולי 2015.

 

המשך הסנטימנט החיובי צפוי להכביד על הדולר, בטח על רקע אי הוודאות באשר לכוונות הריבית של הפד".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x