בנק לאומי מחליף את מניותיו בחברה לישראל במניות כיל
הבנק טרם דיווח רשמית על המהלך, שצפוי להמיר אחזקה של 5.86% בחברה לישראל בשווי של 325 מיליון שקל, לאחזקה של 1.4% במניות כיל
בנק לאומימחליף את מניות החברה לישראלבמניות החברה בת כיל. הבנק טרם דיווח רשמית על המהלך, שצפוי להמיר אחזקה של 5.86% בחברה לישראל בשווי של 325 מיליון שקל, לאחזקה של 1.4% במניות כיל.
- בקשה לפסול את הסכם הפשרה בלאומי בשל קשר בין יו"ר הוועדה לעו"ד כספי
- דני צידון פורש מלאומי בגלל חוק שכר הבכירים
- הנקשים עונים לתביעה של לאומי: "קרקס תקשורתי שנועד להקטין את הפסדי הבנק"
עד כה נאלץ הבנק לדווח על כל עסקה במניות החברה לישראל, שכן הוגדר בעל עניין (כמו כל בעל מניות שמחזיק יותר מ-5% ממניות חברה בורסאית). בכיל אחזקת הבנק תהיה נמוכה מ-5%, ועל כן לא יצטרך לדווח על כל עסקה שייבצע במניות החברה. כמו כן, הסחירות בכיל גבוהה מהסחירות בחברה לישראל, מה שייקל על הבנק לממש את אחזקותיו אם ירצה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
החברה לישראל איבדה מערכה מעל 70% בחמש השנים האחרונות - וזו אחת הסיבות שבלאומי מעוניינים להיפטר מהאחזקה. בשנה שחלפה רשם הבנק רווח של 638 מיליון שקל ממימוש מניות החברה לישראל כאשר מכר במצטבר בשתי מנות 12% ממניות החברה.
בקנון, שפוצלה מהחברה לישראל בתחילת 2015, מחזיק הבנק כ-14%. מאז החלה קנון להיסחר בבורסה בת"א ובבורסה בניו-יורק איבדה חברת האחזקות כ-50% מערכה. באפריל 2015 מכר הבנק 4% ממניותיו בקנון תמורת 174 מיליון שקל ורשם רווח של 9 מיליון שקל - אולם רווח זה קוזז במלואו בשל הוצאת ירידת ערך של 282 מיליון שקל שרשם הבנק בגין אחזקתו בקנון ברבעון האחרון של 2015.
בלאומי לא הגיבו לידיעה.