וונטייז רוצה להביא את שירותי ה-VOD שלה לבורסה בתל אביב
חברת התכנים הגישה תשקיף לקראת הנפקה בבורסה המקומית - בשלב זה לא צויין שווי מוערך או מחיר מניה. וונטייז השלימה באוקטובר האחרון גיוס של 2.8 מיליון דולר לפי שווי של 30 מיליון דולר
חברה חדשה מגיעה לבורסת ת"א - חברת וונטייז, העוסקת ב-VOD ותכנים, הגישה תשקיף לקראת הנפקה ראשונה בבורסה המקומית. בשנת 2015 לא הונפקה אף חברה באחוזת בית, כשנסיון ההנפקה של חברת הסייבר סייפטי הסתיים בכישלון, עם ביקושים נמוכים של 10 מיליון שקל בלבד.
- ביוקנסל מינתה מנכ"ל חדש, מתכוונת לצאת להנפקה בארה"ב
- זינוק של 26% בגיוסי חוב בבורסה מתחילת השנה לעומת התקופה המקבילה
- אחרי כישלון ההנפקה, סייפטי תהיה חברת המעטפת הראשונה
סבב הגיוס האחרון של וונטייז בוצע באוקטובר 2015, ובמסגרתו גייסה 2.8 מיליון דולר לפי שווי חברה של כ-30 מיליון דולר. בתשקיף לא נקבע יעד מחיר מינימאלי, אך בוונטייז אומרים כי הם מעוניינים לגייס 15 מיליון דולר. השווי העדכני של החברה עדין לא פורסם. דיסקונט חיתום ורוסאריו קפיטל מובילים את ההנפקה הצפויה.
הכנסות החברה ב-2015 עמדו על 1.9 מיליון דולר וב-2014 על 1.6 מיליון דולר. ההפסד התפעולי עמד אשתקד על 2.9 מיליון דולר לעומת הפסד של 1.8 מיליון דולר ב-2014.
לפני ההנפקה, כמות המניות של החברה עומדת על 25.65 מיליון מניות. כ-4 מיליון אופציות מצויות בידי המייסדים (47%), משקיעים פרטיים (41%) ועוד 12% אופציות שניתנו לעובדים בחברה. בעל המניות הגדול ביותר הוא נועם יוספידיס המשמש גם כמנ"ל ויו"ר החברה, עם אחזקה של כ-40%.
ההפסד למניה עמד ב-2015 על 13 דולר, ב-2014 נרשם לחברה הפסד של 10 דולר למניה. ההון העצמי של וונטייז עמד ב-2015 על 1.3 מיליון דולר.
על פי התשקיף, וונטייז הוקמה באפריל 2011 בקפריסין ונרשמה בישראל כחברה זרה בדצמבר 2015. בהמתאם יחולו עליה דיני החברות ודיני חדלת הפירעון של קפריסין. עם זאת, ככל שההנפקה תושלם, יחולו בעניינה דיני ניירות ערך של ישראל.
המודל העסקי של החברה בנוי ממנוי בסיס, השכרה חד פעמית, רכישה או צפייה ללא תשלום מבוססת פרסומות של תכנים בטלוויזיות חכמות ובמכשירי סמארטפון. שירות הפרימיום של החברה נקרא SMART VOD הכולל סרטים חדשים, סדרות ותכנים לילדים המשתנה ממדינה למדינה.
כיום החברה נוהגת לאפשר צפייה בחלק מתכני ה-VOD שלה בחינם, במטרה לצבור משתמשים חדשים אשר בהמשך יוכלו ליהנות מצפייה בתכנים בתשלום. כרגע לחברה 5.6 מיליון משתמשים בעולם ולפי הנתונים שפרסמה מצטרפים לשירות בממוצע כ-15 משתמשים ביום. נכון למועד התשקיף, שיעור המשתמשים היחודיים אשר צפו גם בתכנים הכרוכים בתשלום, בין אם כמנוי פעיל, השכרה או רכישה עומד על כ-8%.
החברה מספק את שירותיה ב-35 מדינות שונות וגם חתמה על הסכם הפצה עם סמסונג על התרחבות ל-24 מדינות נוספות, בעיקר באמריקה הלטינית. בוונטייז מאמינים כי עד סוף השנה תהיה להם נוכחות ב-59 מדינות שאוכלוסייתן המצרפית עומדת על 1.3 מיליארד תושבים.
פיילוט בישראל
הפיילוט של החברה בוצע בישראל בה הושק שירות SmartVOD בשנת 2012. נכון להיום רוב הכנסות החברה מגיעות מסמסונג ישראל (בין 50% ל-70%), בעיקר בעקבות תמלוגים. עד למועד התשקיף השיגה וונטייז כ- 1.55 מיליון משתמשים בישראל.
שירותי החברה בישראל מאפשרים הצטרפות למנוי חודשי במחיר של כ-30 שקלים, ובחברה מאמינים כי נקודות החוזקה שלה הן המחיר הזול בעשרות אחוזים משירותים מתחרים המספקים שירותים דומים - וכן אופציית ההשכרה או רכישה של פריטי תוכן בודדים.
וונטייז מדווחת כי בחודש אוגוסט 2015 חתמה על הסכם הפצה נרחב עם סמסונג לכל מדינות אמריקה הלטינית ולהערכתה קיימים כ-60 מיליון מכשירים מחוברים של סמסונג ביבשת. לחברה הסכמי הפצה עם יצרניות הטלוויזיה Samsung, LG, Toshiba, Hisense.
במהלך דצמבר 2015 החלה השקת השירות בברזיל, ועד למועד פרסום התשקיף צברה החברה במדינה זו מעל חצי מיליון משתמשים.