החברה לישראל הגדילה גיוס אג"ח בעקבות ביקושים של 1.8 מיליארד שקל
החברה לישראל, ששולטת בבזן וכיל, התחייבה בפני המשקיעים שגיוס החוב ישרת מטרות של מיחזור חוב ומימון השקעות קיימות בלבד - כלומר הכספים לא ישמשו להשקעות חדשות
השלב המוסדי במסגרת הנפקת סדרות האג"ח 10 ו-11 של חברה לישראלזכה אתמול (ג') בערב לביקושים של 1.75 מיליארד שקל, כאשר החברה ביקשה במקור לגייס 750 מיליון שקל. בעקבות הביקושים הוחלט להרחיב את היקף הגיוס ל-1.4 מיליארד שקל.
- תביעת ענק נגד מייסדי בטר פלייס: "התרשלו והובילו לפירוקה"
- החברה לישראל תגייס 750 מיליון שקל בהנפקת אג"ח
החברה לישראל, ששולטת בבזן וכיל, התחייבה בפני המשקיעים שגיוס החוב ישרת מטרות של מיחזור חוב ומימון השקעות קיימות בלבד - כלומר הכספים לא ישמשו להשקעות חדשות. אמנם מהתשקיף עולה כי תמורת הגיוס תשמש רק למחזור חוב ומימון השקעות קיימות אך השקעותיה של החברה לישראל הן כיל ובזן שמתממנות בעצמן ולכן כל תמורת הגיוס תשמש רק למיחזור של חוב.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
סדרה 10 השקלית תשלם ריבית קבועה של 3.85% ותיפרע בשישה תשלומים שנתיים שישולמו בכל חודש מאי בין השנים 2019-2024. הסדרה היא בעלת מח"מ של 5.35 שנים והריבית שנסגרה במכרז המוסדי משקפת תשואה שנתית לפדיון של 4%.
היא נסגרה בשלב המוסדי במרווח של 2.87% מעל אג"ח ממשלתי בתנאים דומים.
סדרה 11 הדולרית תשלם ריבית של 5% ותיפרע אף היא בשישה תשלומים שנתיים שישולמו בכל חודש מאי בין השנים 2019-2024. הסדרה היא בעלת מח"מ של 5.25 שנים והריבית שנסגרה במכרז המוסדי משקפת תשואה שנתית לפדיון של של 5.18%.
חברת הדירוג מעלות סיפקה לקראת ההנפקה דירוג A+ עם אופק שלילי. תחזית הדירוג השתנתה מיציבה לתחזית שלילית בשל העלייה ביחס החוב לשווי (LTV) וההרעה שחלה בביצועים התפעוליים של חברת הבת כיל, המשקפת סיכון שהחברה לישראל תחרוג מיחסי הכיסוי שהולמים את הדירוג הנוכחי - יחס חוב ל-EBITDA שאינו עולה על 3.5.
המח"מ בסדרות הנוכחיות של החברה לישראל (סדרות 7 ו-9) נע בין 1.1-2.7 שנים ולכן סדרות האגח שהחדשות שתונפקנה יאפשרו להאריך את המח"מ. כיל, שבשליטת החברה לישראל (46%) גייסה 1.5 מיליארד שקל בתחילת אפריל השנה ועם הגיוס היא התחייבה לא להגדיל את המינוף שלה. כיל גם צימצמה את מדיניות הדיבידנד שלה לשנים 2016-2017 כך שעד 50% מהרווח יוכל להיות מחולק כדיבידנד במקום שיעור של 70%.
בזן, האחזקה הנוספת של החברה לישראל (37%), רחוקה מחלוקת דיבידנד ולכן החברה לישראל נדרשת לגלגול חוב באמצעות אג"ח. הרחבה של סדרות קיימות לא תאפשר את הארכת המח"מ ולכן הפתרון המועדף בחברה לישראל הוא גיוס חוב באמצעות הנפקה של סדרות חדשות.
בזן לא חילקה דיבידנדים בשנתיים האחרונות. על מנת לחלק רווחים עליה לקבל את הסכמתם של הבנקים, כמו גם עמידה בהתניות פיננסיות שונות. גם מול בעלי האג"ח בבזן סוכמו תנאים לחלוקה. רק אם תעמוד בזן בכל התנאים ותקבל את הסכמת הבנקים, תוכל לחלק דיבידנד.
עידן עופר, בעל השליטה בחברה לישראל, עזב את ישראל ומתגורר בלונדון, הרקע לעזיבתו את הארץ הוא חוסר שביעות רצונו מהביקורת שהוטחה כלפיו על קשרי ההון שלטון והתנהלותו המתגמלת מאוד את עובדיו הבכירים. מעניין לראות כי כאשר עופר זקוק לגיוס חוב אין לו בעיה לגייס ממוסדיים ישראליים, וגם אלו האחרונים מסתערים על ההזדמנות.