$
בורסת ת"א

תעשייה אווירית: ההכנסות ירדו, הרווח עלה, הקשיים שמרו על יציבות

החברה סיימה את הרבעון הראשון עם ירידה של 5.6% בהכנסות ל-859 מיליון דולר. המנכ"ל יוסי וייס: "התוצאות משקפות את מצבה המורכב של התעשייה האווירית"

דוחות התעשייה האווירית לרבעון הראשון ממשיכות לשקף את מצבה הפיננסי הבעייתי של החברה, על אף השיפור בשורת הרווח, שנבע בעיקרו מהכנסות מסים.  

הכנסות התעשיה האווירית הסכתמו ב- 859 מיליון דולר - ירידה של 5.6% בהשוואה לרבעון הראשון בשנת 2015. הרווח תפעולי עמד על 11 מיליון שקל, לעומת 20 מיליון שקל ברבעון המקביל. שיעור הרווחיות התפעולית ירד ל 1.3% לעומת 2.2% ברבעון המקביל אשתקד.

 

הרווח לפני מסים הסתכם ב-5 מיליון שקל בלבד, לעומת 20 מיליון שקל ברבעון המקביל. התעשייה האווירית נהנתה ברבעון המדווח מהכנסות מס 6 מיליון שקל, לעומת הוצאות מס של 18 מיליון שקל ברבעון הראשון בשנה שעברה.

 

הכנסות המס סייעו לחברה להגדיל את הרווח הנקי ברבעון הראשון ל-11 מיליון שקל, עם שיעור רווחיות של 1.3%, מול רווח נקי של 2 מיליון שקל ושיעור רווחיות של 0.22% ברבעון הפותח של 2015

 

החברה מציגה תזרים מזומנים שלילי בסכום של של 72 מליון דולר , בין היתר לנוכח עיכוב בקבלת תשלומים. צבר ההזמנות עמד בתום הבעון הראשון על 8.6 מיליארד דולר, סכום של 2.3 שנות פעילות - רמת צבר טובה וגבוהה מהממוצע בענף, העומד על 1.8 שנים. 

 

התעשיה האווירית מציינת בדוחות כי המשא ומתן בין החברה לבין מציגות העובדים נמשך במטרה לגבש הסכם קיבוצי חדש התואם את צרכי ההתייעלות של החברה. על פי האמור, אין וודאות כי המגעים יבשילו להסכם.

 

יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית אמר לאחר הדוחות כי "תוצאות הרבעון הראשון משקפות את מצבה המורכב של התעשייה האווירית. בחודשים האחרונים בוצעו בחטיבות הצבאיות ניסויים מוצלחים במערכות מתקדמות מסוגן, והתקדמות ניכרת בפרוייקטי פיתוח אסטרטגיים. אנו רואים גם התאוששות בתחום ההסבות למטוסי מטען בחטיבת בדק מטוסים - שאותה עלינו לתרגם לרווחיות נאותה של החטיבה לאורך זמן. יחד עם זאת, הקשיים המתמשכים בתחום מטוסי המנהלים ממשיכים להשפיע עלינו והאתגרים העסקיים והמבניים בתחום הפעילות האזרחי עדיין עומדים בעינם".

 

"אנו פועלים בימים אלה למימוש תכנית התייעלות כוללת על בסיס חזון עסקי ברור, והסכמות עקרוניות בעניין זה גובשו לאחרונה עם ארגון העובדים. הסכמות אלו דורשות את אישור הרשויות ומהוות בסיס לקראת מו"מ לחתימת הסכם קיבוצי עדכני. במקביל, אנו ממשיכים לפעול למימוש רכיבים נוספים של התכנית תוך הבנה כי מדובר במהלכים הכרחיים להבטחת עתיד החברה ועתיד עובדיה", אמר עוד וייס.

 

התעשיה האווירית מציינת בדוחות כי המשא ומתן בין החברה לבין מציגות העובדים נמשך במטרה לגבש הסכם קיבוצי חדש התואם את צרכי ההתייעלות של החברה אך נכון לעת עתה אין כל וודאות להבשלתו של המשא ומתן.

 

יוסי וייס מנכל התעשייה האווירית יוסי וייס מנכל התעשייה האווירית צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x