$
בורסת ת"א

קרסו מוטורס: עלייה בהכנסות וברווח הנקי ברבעון הראשון

ההכנסות, שמרביתן מיוחסות למכירת כלי רכב חדשים ולפעילות הליסינג, הסתכמו ב-970 מיליון שקל, עלייה של כ-12%. הרווח הנקי הסתכם ב-70 מיליון שקל – יותר מכפול מהרווח ברבעון המקביל

רעות שפיגלמן 17:5301.06.16

יבואנית הרכבקרסו מוטורסמסכמת את הרבעון הראשון של השנה עם עלייה בהכנסות וברווח הנקי.

 

ההכנסות, שמרביתן מיוחסות למכירת כלי רכב חדשים ולפעילות הליסינג, הסתכמו ב-970 מיליון שקל, עלייה של כ-12% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי הסתכם ב-70 מיליון שקל – יותר מכפול מהרווח ברבעון המקביל (31 מיליון שקל).

 

קרסו מוטורס, בניהולו של איציק וייץ, מייבאת את רכבי רנו, ניסאן, אינפיניטי ודאצ'יה. נתח השוק של קרסו הסתכם ברבעון הראשון ב-7.8%, ירידה לעומת 8.5% ברבעון המקביל. החברה מכרה 2,503 רכבי רנו ו-3,167 רכבי ניסאן. בדגמי רנו מדובר בירידה של 9.7% ובניסאן עלייה של 15.6% בהשוואה לרבעון הראשון של 2015.

  

ההכנסות ממכירת כלי רכב חדשים הסתכמו ב- 705.7 מיליון שקל – עלייה של כ-11%, כאשר שיעור הרווחיות הגולמית הוא כ-20%, עלייה של 5%. הרווח למגזר זה הסתכם ב-138 מיליון שקל – עלייה של 50%. הצמיחה ברווח וברווחיות מוסברת בעלייה הכמותית במספר כלי הרכב שמכרה קרסו ברבעון, וגם בשל רכבים שנרכשו ביורו בשערי המרה נמוכים יותר לעומת הרכבים שנמכרו ברבעון המקביל.

 

איציק וייץ, מנכ"ל קרסו מוטורס איציק וייץ, מנכ"ל קרסו מוטורס צילום: אסף לב

  

פעילות הליסינג הניבה הכנסות של 188.7 מיליון שקל – עלייה של 25%. הרווח הגולמי מהפעילות הסתכם ב-27.7 מיליון שקל – עלייה של 8%. שיעור הרווחיות בתחום זה ירד לעומת הרבעון המקביל והסתכם ב- 14.7% לעומת 17%. הסיבה לכך לטענת החברה היא עיתוי חג הפסח השנה, שהיה מאוחר יותר אל מול הרבעון המקביל ולכן הטה כלפי מטה את תוצאות הרבעון הראשון.

  

המנכ"ל וייץ אמר ל"כלכליסט" כי "יש מאמץ מתמיד לשחקניות בתחום הליסינג להעלות את המחירים ללקוחות בשל התחרות העזה ושיעורי הרווחיות הנמוכים. ניתן לראות כי העלייה במחירי השכרת הליסינג החודשי היא בשיעור גבוה יותר לעומת עליית מחירי הרכבים, זאת כתוצאה מחוסר ברירה בענף והצורך להעלות מחירים".

 

שלמה החזקות, הפועלת בתחום מכירת כלי הרכב והליסינג שפרסמה את הדו"חות שלה ביום שלישי, הציגה בניגוד לקרסו תוצאות מאכזבות. שחיקת הרווחיות בתחום הליסינג כמו גם ההפסד בתחום הביטוח בשל הגדלת ההתחייבות הביטוחית כפועל יוצא של מסקנות ועדת וינגורד וירידת התשואות בהשקעות – הובילו לרווח נקי של 11 מיליון שקל, ירידה של יותר מ-20% אל מול הרבעון המקביל. אלמלא הכנסות מסים של 8 מיליון שקל ברבעון, היתה שלמה מסיימת את הרבעון עם רווח נקי של 3 מיליון שקל בלבד. ההבדל הוא שאצל קרסו מרבית הפעילות וההכנסות מקורן ממכירת כלי רכב חדשים – תחום המאופיין בשיעור רווחיות גבוה יותר ולא סובל מתחרות עזה כמו זו של ענף הליסינג, ואילו אצל שלמה הנתח היחסי של פעילות הליסינג הרבה יותר משמעותי .

בטל שלח
    לכל התגובות
    x