"מצבה של אי.די.בי היום טוב מיליוני מונים ממצבה ב־2013"
בית המשפט המחוזי בתל אביב ידון מחר בבקשתו של נאמן אג"ח ט' למנות מפרק זמני לחברה. אלשטיין על דרישת הנאמן: "זהו ניסיון פסול וחסר תום לב. רק לאחר שדולפין הזרימה חצי מיליארד שקל, פעל הנאמן לנסות לשים ידו על כספים אלה"
אי.די.בי ובעל השליטה אדוארדו אלשטיין עולים להתקפה בעקבות דרישת מחזיקי אג"ח ט' למנות מפרק זמני לחברה. בתגובה שהגישו לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שידון בבקשה מחר, הם מכנים את דרישת נאמן האג"ח "נסיון פסול וחסר תום לב ליטול כספים לא לו, שהוזרמו זה עתה על ידי דולפין לתוך אי.די.בי ואשר נועדו לשמש לפירעון חובותיה השוטפים של החברה.
- הפתעה: השופט איתן אורנשטיין לא ידון בתיק הפירוק של אי.די.בי
- סלינגר לאלשטיין: "מעשיך סותרים באופן מופגן את הוראות הפיקוח"
- האיום התממש: מחזיקי האג"ח של אי.די.בי מבקשים פירוק החברה
רק לאחר שדולפין הזרימה הון עתק של חצי מיליארד שקל, רק אז פעל הנאמן לנסות לשים ידו על כספים אלה, ודי בהשתהות קיצונית ומכוונת זו כדי לדחות את הדרישה על הסף", טוען עו"ד איל רוזובסקי שמייצג את דולפין, שבאמצעותה שולט אלשטיין באי.די.בי.
שימוש לרעה בהליך משפטי
מחזיקי אג"ח ט' הארוכות טוענים שיש לעצור את תשלום של 400 מיליון שקל לבעלי האג"ח הקצרות מסדרות ז' וי' ולמנות בעל תפקיד שיהיה מפרק זמני ויקבע את לוח הסילוקין החדש של החוב. עוד הם דורשים שהחברה תעצור מהלך גיוס של 300 מיליון שקל באג"ח ולא תבצע תשלומים עד סוף השנה, אלא אם יזרים אלשטיין הון נוסף לאי.די.בי לאחר שרק לפני חודש הזרים אליה חצי מיליארד שקל נוספים שהגדילו את השקעתו בחברה ל־2.4 מיליארד שקל.
"הבקשה מהווה דוגמה מובהקת לשימוש לרעה בהליך משפטי. מדובר בבקשה המובלת על ידי קרנות פרטיות ואגרסיביות, שכל מטרתן לשפר את ערך האג"ח שבידיהן ולו במחיר של גרימת נזק עצום לחברה ולבעלי השליטה בה", טוען אלשטיין.
בהתייחסות לטענה של מחזיקי האג"ח שהוגשה באמצעות עו"ד גיא גיסין, אשר טען לתחושת "דז'ה וו" ביחס למצב החברה בהשוואה ל־2013, טוען אלשטיין כי "אין שום דימיון (ולו קל שבקלים) בין מצב החברה ב־2013 למצבה היום. כל ניסיון לייצר תחושת 'דז'ה וו' הוא ניסיון מלאכותי, שקוף ומזויף, שמטרתו 'לייצר אווירה' ולחלץ מבית המשפט סעדים דומים לאלה שניתנו למחזיקים ב־2013. מצבה של החברה היום טוב אלפי (נכון יותר – מאות מיליוני) מונים ממצבה ב־2013. לחברה הון עצמי חיובי של 361 מיליון שקל לעומת הון עצמי שלילי של 250 מיליון ב־2013, בעל שליטה חזק ותומך וחוב של 3.2 מיליארד שקל לעומת 5.8 מיליארד ב־2013. כל זאת ללא שהחברה מימשה נכס אחד בתקופה זו ולא חילקה דיבידנדים". כהוכחה תומכת מביאה אי.די.בי את העובדה שאג"ח ט', בהיקף של1.3 מיליארד שקל, נסחרות בתשואה של 13% לעומת 56% ב־2013. בנוסף, אלשטיין ודולפין מעריכים את השווי של אי.די.בי ב־3.6-3.4 מיליארד שקל בעוד שב־2013 היא הוערכה על ידי מומחה בית המשפט ב־870 מיליון שקל.
אי.די.בי תוקפת הן את הנאמן הרמטיק והן את המומחה שהכין הערכת שווי למחזיקי האג"ח, בייקר טילי: "מדהים להיווכח, כי בניגוד לנטען במפורש, בביטחון רב וללא כל סייג בבקשה, כאילו החברה חדלת פירעון, נאמן אג"ח ט' אינו תומך טענה זו בתצהירו ואינו מעיז להצהיר כי החברה חדלת פירעון. יתרה מכך: אפילו ה'מומחה' מטעם אג"ח ט' (שאינו אלא רו"ח צעיר וחסר ניסיון, אשר ניאות לשמש 'עט להשכיר' לצורך הגשת חוות דעת מופרכת), אפילו הוא אינו טוען בחוות הדעת כי החברה חדלת פירעון, אלא הסתפק באמירה, כי החברה מצויה 'בסביבה של חדלות פירעון' (טענה שגם היא מופרכת, מוטה וחסרת שחר). במילים אחרות, המבקש עותר לצו פירוק בלי שהוא טוען שהחברה חדלת פירעון". לטענת אי.די.בי, המומחה, עומר סרבינסקי, התעלם מנכסים של 350 מיליון שקל באי.די.בי בהערכת השווי שגיבש, בהם האופציות של החברה בדסק"ש והנכסים בלאס־וגאס.
תמיכתן של האג"ח הקצרות
אורנשטיין יצטרך להכריע גם בין עמדתם של בעלי אג"ח ט', לעמדתם של בעלי האג"ח הקצרות שתומכים בעמדת אי.די.בי וטוענים באמצעות עו"ד עדי פיגל: "יש לדחות את ניסיונו של נושה יחיד לכפות על החברה הסדר חוב במסווה של הליך פירוק, ובניגוד לעמדת יתר הנושים. הבקשה נגועה בפגמים מהותיים ונזקים לבעלי דין נדרשים. אין בסיס לטענה שהחברה נמצאת בחדלות פירעון תזרימית, והטענה שהחברה בחדלות פירעון מאזנית גם היא חסרת בסיס. הטענה שמצב החברה היום גרוע מזה שהיה ב־2013 משוללת יסוד, עזת מצח ונגועה בחוסר תום לב קיצוני". בעלי האג"ח הקצרות מאשימים את מחזיקי אג"ח ט', בהתעלמות במכוון מתשלומים שבוצעו לבנק הפועלים במרץ ובשיפור משמעותי שחל במצב החברה לאור הזרמת חצי מיליארד שקל על ידי בעל השליטה.