הנשק החדש של שרגא בירן: מבקש צו משפטי נגד המוסדיים
שרגא בירן והקיבוצים הקדימו את בעלי האג"ח, שתכננו לבקש מבית המשפט להכריז על אלון חדלת פירעון. אתמול פנו בעלי השליטה לבית המשפט וביקשו להוציא צו הצהרתי שיקבע כי החלטת המחזיקים לדרוש פירעון מיידי של החוב, מבוטלת
שרגא בירן והקיבוצים יוצאים למאבק תקדימי במחזיקי האג"ח של אלון ישראל, שלהם חבה החברה 1.75 מיליארד שקל. אתמול הקדימה אלון את מחזיקי האג"ח שעמדו לבקש מבית המשפט להכריז על חדלות פירעון של החברה או פירוקה, בהתאם להחלטת בעלי האג"ח הלא סחירות של אלון, שבהן מחזיקים רק גופים מוסדיים.
- לבייב ובירן יורדים מכביש 6 לטובת מזומנים מקרן תש"י
- השוק הישראלי צריך לחלום על מדינה ללא מלך
- התפוצץ המו"מ בין אלון למחזיקי האג"ח: דורשים פירעון מיידי
אלון ישראל, שבבעלות בירן, ארגוני הקיבוצים ודודי ויסמן, ביקשה מבית המשפט באמצעות עו"ד אהרון מיכאלי להכריז בצו הצהרתי כי החלטת המחזיקים להעמיד את האג"ח לפירעון מיידי - מבוטלת.
המחזיקים פנו לאלון בדרישה לפרוע בתוך 21 יום את מלוא יתרת החוב בטענה שהורדת הדירוג של אלון מפברואר האחרון מהווה עילה להעמדה לפירעון מיידי.
לחלופין אלון מבקשת לתת צו הצהרתי שיקבע שיש להשהות ב־12 חודשים לפחות את ההחלטה להעמיד את האג"ח לפירעון מיידי, שהות שתאפשר לאלון לתקן את עילת ההעמדה לפירעון מיידי.
אלון מבקשת גם לתת צו מניעה קבוע שיאסור על הנאמן ובעלי האג"ח לנקוט כל פעולה בהתבסס על ההחלטה להעמיד את האג"ח לפירעון מיידי.
אלון טוענת שהחלטת המחזיקים איננה חוקית מאחר שלבעלי האג"ח אין זכות משפטית להעמיד את החוב לפירעון מיידי. עוד היא טוענת שגם אם היתה להם זכות כזו מבחינה כלכלית ועסקית, הרי ש"מדובר בהחלטה בלתי סבירה, לא מוצדקת ובלתי מידתית באופן קיצוני, אשר גרמה ועוד עלולה לגרום לנזקים עצומים לאלון ולמלווים עצמם. המוסדיים, מחזיקי האג"ח, הפעילו כלפי אלון את 'נשק יום הדין' ללא עילה ובכל מקרה באופן לא מאוזן ובלתי מידתי".
שרגא בירן | צילום: אוראל כהן |
בעוד מחזיקי האג"ח טוענים לשווי נכסי נקי (NAV) שלילי של אלון, הרי שאלון טוענת כי היא סולבנטית וכי עמדה מאז ומעולם בכל התחייבויותיה במועד. בהערכת שווי שצירפה אלון לתביעה, של חברת MNS ושרון זאורבך, היא טוענת לשווי נכסי נקי חיובי של לא פחות מ־430 מיליון שקל.
זאורבך טוען כי בקופת החברה 454 מיליון שקל שמאפשרים לה לשרת את חובותיה בשנה הקרובה, ותזרים מזומנים חזוי שמאפשר פירעון בשנתיים הקרובות. תחזית זו מתבססת על דיבידנדים של 272 מיליון שקל שתמשוך אלון בשנתיים הקרובות מהחברה־הבת (80%) אלון גז המחזיקה ב־4% ממניות תמר.
לטענת אלון, מה שעומד מאחורי הדרישה לפירעון מיידי הוא רצונם של מחזיקי האג"ח להשתלט על נכסי החברה ולנהל אותם, ובעצם הדרישה הם הופכים את אלון מחברה סולבנטית לחדלת פירעון, שכן הורדת הדירוג האחרונה של P&S מעלות נעשתה בגלל הדרישה לפירעון מיידי. לדברי עוה"ד של אלון, גם אם יש למחזיקים זכות משפטית להביא לחדלות פירעון של חברה, זכות שלטענת אלון לא קיימת במקרה זה, חובה עליהם לעשות שימוש בזכות זו בצורה מידתית ומאוזנת ולא כפי שנהגו.