$
שווקי חו"ל

קרן האג"ח בסיכון גבוה של ילין לפידות מדשדשת בתשואות

הקרן מנהלת נכסים בהיקף של 855 מיליון שקל — פי שמונה מהקרן השנייה בגודלה. זאת למרות שילין לפידות רשמה את התשואות הנמוכות בקטגוריה מתחילת השנה, בשלוש ובחמש השנים האחרונות. ילין לפידות: "התשואה המצטברת מ-2008 היא 125%"

רחלי בינדמן 07:1822.06.16

הריבית האפסית לא עושה חסד עם קהל הלקוחות הסולידי שלא אוהב לקחת סיכונים. קרנות הנאמנות הסולידיות המשקיעות באג"ח בדירוגים גבוהים רשמו מתחילת השנה תשואות של 0.3%–0.5%.

 

כצפוי, החוסכים הנועזים, שהשקיעו את כספם בקרנות ברמת סיכון גבוהה יותר, רשמו תשואות מרשימות יותר. קרנות האג"ח בסיכון גבוה השיגו מתחילת השנה תשואות של 1.67%–7.88%, זאת בזמן ששוקי המניות בארץ ובחו"ל הניבו תשואה אפסית.  

בדיקת "כלכליסט" של קטגוריית האג"ח בסיכון גבוה מעלה כי רובן של הקרנות הללו מנהלות היקף נכסים זעום של 150 מיליון שקל לכל היותר. עם זאת, קרן אחת, ילין לפידות אג"ח לא מדורג 10%!, בולטת עם היקף נכסים מנוהל של 855 מיליון שקל. מדובר בסכום הגבוה פי שמונה מהקרן השנייה בגודלה — אלטשולר שחם אג"ח הזדמנויות!, שמנהלת נכסים של 135 מיליון שקל. עם זאת, מתברר שהגודל הוא לא ערובה לתשואה.

 

אם בודקים את התשואה של הקרנות מתחילת השנה, רואים שהקרן של ילין מתמקמת במקום השני מהסוף עם תשואה של 1.82% בלבד. לעומתה, הקרן המצטיינת מגדל אג"ח High Yield!, שרשמה תשואה של 7.88% מתחילת השנה, מנהלת נכסים של 63 מיליון שקל בלבד. גם בהסתכלות של 12 חודשים הקרן של ילין מדשדשת במקום השני מהסוף עם תשואה של 0.72% בלבד. הקרן המצטיינת היא שוב מגדל אג"ח High Yield! עם תשואה של 9.15%.

 

לשם השוואה, מדד תל בונד־מאגר הניב תשואה של 2.8% ב־12 החודשים האחרונים ומדד תל בונד־תשואות, המשקף את התשואה של אג"ח בדירוגים הנמוכים, הניב 4.9%. כך שגם מול מדדי הייחוס הקרן של ילין השיגה תשואה נמוכה מאוד. גם מתחילת 2013 מובילה הקרן של מגדל את הקטגוריה עם תשואה של 25.47% ואילו הקרן של ילין מדשדשת מאחור עם תשואה של 18.55%, כשרק הקרן פסגות High Yield! השיגה תשואה נמוכה ממנה — 14.02%.

 

מדוע, אם כן, הקרן של ילין מנהלת נכסים בהיקף של פי עשרה ויותר מהמתחרות? ההסבר הראשון הוא שחלק ניכר מהגיוסים לקרן של ילין הגיעו מהתיקים המנוהלים שלה. כלומר, חברת ניהול התיקים של ילין לפידות רכשה ללקוחות שלה את הקרן הזו. חברות ניהול תיקים בחברות רבות נוהגות באופן דומה ומציעות ללקוחות, בעיקר כאלו עם סכומי כסף שאינם גבוהים, להשקיע בתיק קרנות, שמורכב מקרנות הנאמנות של הבית. ההסבר השני טמון בכך שלקוחות רבים, במיוחד אלה המתמצאים בתחום ומוכנים להשקיע בקרנות בסיכון גבוה, מעוניינים בקרנות של ילין בעיקר על רקע המוניטין החיובי של המותג, שבין המובילים בתשואות בגמל בשנים האחרונות.

 

מילין לפידות נמסר בתגובה כי "ילין לפידות אג"ח לא מדורג 10%! היא קרן נאמנות מצטיינת לאורך זמן שהיכתה את המדד הרלבנטי, תוך שמירה על סטיות תקן נמוכות בהרבה בהשוואה לקרנות נאמנות אחרות בקטגוריה ובהשוואה למדד הייחוס. מתחילת פעילותה של הקרן, ינואר 2008, הקרן הניבה תשואה מצטברת של 125% בהשוואה לתשואה של 46% שהניב מדד תל בונד־40".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x