$
המלצות ואזהרות

ברקזיט

צבי סטפק: "הטלטלה בשווקים תימשך שבוע-שבועיים - וזהו"

מייסד בית ההשקעות מיטב דש: ""הסיכון האמיתי הוא סיכון פוליטי-כלכלי, שמדינות אחרות ירצו לצאת מגוש היורו. יש פוטנציאל להתפרקות הגוש, ואם זה יקרה, אז אנחנו בסיפור גדול. זה כבר יחלחל לשווקים"

רחלי בינדמן 11:4824.06.16

ממשיכות לזרום התגובות משוק ההון המקומי לטלטלה בבריטניה. צבי סטפק אמר היום (ו') כי "יש סיכון שהטלטלה בשווקים תימשך זמן ארוך אבל זה סיכון קטן. אני מאמין שזה יימשך שבוע-שבועיים וזהו. טלטלות זה חלק מהעניין של כלכלה וריבית אפס".

 

"הסיכון השני הוא סיכון פוליטי-כלכלי, שמדינות אחרות ירצו לצאת מגוש היורו. יש פוטנציאל להתפרקות הגוש, ואם זה יקרה, אז אנחנו בסיפור גדול. אם זה יקרה, זה כבר יחלחל לשווקים", הוסיף סטפק.

 

לדבריו, "אנחנו מדברים על גירושין שיתמשכו שנתיים. זה לא קורה מחר. אני לא מאמין שיהיה כאן מיתון. הפיחות של הלירה שטרלינג זה תגובה טבעית. אם יהיה מיתון ואני טועה - אלוהים גדול. אם הבריטים יבינו שהמחיר שישלמו כבד מדי, הם יעשו אחורה פנה".

 

האם הירידות מהוות נקודת כניסה לשוקי המניות? לפי סטפק, "אם השווקים יורדים 8%-10%, זו התחלה נוחה להתחיל לנצל ירידות. בירידות של 4%-5% לא הייתי עושה כלום. ירידה כזו זה בסך הכל מחזיר לימים שלפני האופטימיות שחשבו שבריטניה תישאר. באחזקות באג"ח הייתי מקצר מח"מ ברמה הטקטית. לפעול נגד מגמת התחזקות האג"ח".

 

אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות פסגות: "החשש הוא שיתחיל עכשו גל של משאלי עם באירופה ואז יתפרק גוש היורו, אבל עד שזה יקרה יש עוד כל כך הרבה אם. ביום ראשון יש בחירות בספרד והמפלגה האנטי אירופאית שם תצבור כוח בגלל מה שקורה ואם תזכה תתחיל לדרוש מהגרמנים הקלות. אם גרמניה לא תסכים ספרד עלולה לצאת גם היא מהאיחוד. אבל זה בכלל לא בטוח שזה יקרה. מבחינה כלכלית לא קרה כאן עדיין כלום. נראה בימים הקרובים אובר שוטינג ואפילו הזדמנות קניה. בטווח הארוך יש כאן עליה ברמת סיכון כי יש הרבה חוסר ודאות. יהיו הרבה סיפורים פוליטיים בשנתיים הקרובות. נראה משאל עם עם בסקוטלנד. אולי קטלוניה תלך למשאל.  יש המון סימני שאלה פוליטים. צריך גישה דפנסיבית במניות".

 

אמיר גיל, מנכ"ל קרנות הנאמנות של בית ההשקעות אקסלנס: "מה שאנחנו עושים כעת זה לבחור את אותן חברות וסקטורים שפחות יושפעו ממה שקורה. חווינו גל ירידות מאד גדול בינואר וזה נרגע וחזר. עכשיו יש עוד גל ירידות גדול בגלל אירוע אחר. כשמניות נופלות 15% ביום נוצרות הזדמנויות. חברות מקומיות, חברות תרופות, חברות טכנולוגיה, חברות טלקום, פחות מושפעות מהסכמי סחר או מטבע ולכן אתה רוצה להיות חשוף אליהן עכשיו. הבנקים האירופים נסחרים במכפילי הון מאד נמוכים. אנחנו לא חשופים אליהם כי אנחנו חושבים שהמאזנים שלהם פחות עשו התאמות נדרשות אבל אין כאן אירוע ליהמן. אנחנו לא במשבר פיננסי.

 

"חשבנו שההון שלהם פחות חזק ולכן פחות יכולים לצמוח ולהכניס כסף לעבודה. זה מפתה שהם יורדים חזק אבל הסקטור חלש גם ככה אז זה לא הדבר הראשון שהייתי רץ לקנות. כן הייתי מנצל הירידות לקנות חברות כאמור שפחות מושפעות מהירידות. אני ממש לא חושב שמדובר באירוע ליהמן. אנגליה היא ממייסדות האיחוד וגורם משמעותי שם אבל יש עוד מדינות חשובות שלא נמצאות באיחוד כמו שוויץ ונורבגיה. האנגלים ימשיכו לסחור עם העולם. לא יוכלו לשבור את הכלים. התגובה בשווקים הפיננסים היא מאד קשה כי השווקים לא תימחרו בכלל את האפשרות של העזיבה. לכן הם מגיבים חזק ולאו דווקא כי יש פה משבר פיננסי חזק. אלא משבר פוליטי. תוך ימים ספורים הסיפור ינדוד מבריטניה לכל השוק האירופאי ולמה יקרה בכל הגוש. זה החשש האמיתי שהשווקים מגלמים עכשיו". 

 

תומכי ההיפרדות עם פרסום התוצאות תומכי ההיפרדות עם פרסום התוצאות צילום: איי אף פי

בטל שלח
    לכל התגובות
    x