$
בורסת ת"א

אחרי הברקזיט: עשה ואל תעשה בתיק המניות שלך

האנליסטים סבורים שדווקא הסקטורים בשוק המניות האמריקאי שנפגעו בצורה המרבית כתוצאה מאירועי ה-Brexit מהווים הזדמנות עבור המשקיעים

דרור רייך 17:2427.06.16

ביום חמישי שעבר נערך בבריטניה משאל עם בנוגע להשארות המדינה באיחוד האירופי. לקראת ההצבעה, מאזן קולות הבוחרים בעד ונגד היה נראה צמוד מאוד, אך לפי דעת הקונצנזוס (שכולל דעות המומחים, עיתונים ואפילו אתרי ההימורים) היו צפויים תושבי בריטניה לבחור בלהישאר באיחוד האירופי.

 

ואולם, המציאות הוכיחה אחרת – בספירת הקולות התברר כי כ-52% מהבריטים החליטו דווקא לעזוב את האיחוד, כאשר מדובר בהפרש משמעותי של כ-1.3 מיליון קולות, לצד אחוזי הצבעה גבוהים למרות מזג אוויר סוער באותו יום בבריטניה.

 

נוכח ההפתעה הדרמטית בתוצאות משאל העם, תגובת השווקים על ה-Brexit הייתה מאוד כואבת, מדדי המניות באירופה צנחו בשיעורים חדים, במקרים רבים אפילו דו-ספרתיים, ירידות שלא נראו כמותן מאז המשבר הפיננסי הגדול של 2008. גם בארה"ב נרשמו ביום שישי שעבר ירידות חדות.

 

"סוגיית ה-Brexit נראית על פניה אירוע אירופאי, ולא בהכרח אמור להשפיע על הכלכלה ועל השוק האמריקאי" מסביר סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר באופנהיימר "הסקטורים בשוק המניות האמריקאי שנפגעו בצורה המרבית כתוצאה מאירועי ה-Brexit הנם, באופן טבעי, הסקטורים המחזוריים הגלובאליים כגון הסקטור הפיננסי הוביל את מהלך הירידות עם צניחה יומית של למעלה מ-5%, מגזרי הטכנולוגיה, התעשיה והסחורות שרשמו ירידות של למעלה מ-4%".

 

"לעומת זאת, הסקטורים הדפנסיביים, כגון התשתיות, הטלקום, הצריכה הבסיסית והבריאות, רשמו תגובה מתונה יחסית" ציין וסצ'ונוק.

 

ברקזיט ברקזיט צילום: איי אף פי

 

אז מה לעשות במצב הנוכחי?

 

תקופות של חוסר וודאות מהוות אתגר אמיתי עבור מנהלי ההשקעות והאנליסטים, אך גם מסמנות את נקודות ההזדמנות בשווקים, שסובלים מסנטימנט שלילי חריג. כעת, לאחר הירידות החדות ביום שישי, וחוסר וודאות הגדול בנוגע להתנהגות השווקים בתקופה הקרובה, נשאלת השאלה – מה על המשקיעים לעשות במצב הנוכחי?

 

תהליך יציאת בריטניה מהאיחוד האירופאי (במידה ואכן יקרה) אמור להמשך כשנתיים, בתקופה שמותירה מספיק זמן כדי להתאם את מצב העסקים, הצרכנים והחקיקה למצב החדש.

 

במצב הנוכחי באופנהיימר איתור הזדמנויות השקעה במניות אמריקאיות שנענשו, לדעתם, בצורה מוגזמת כתוצאה מחששות מ-Brexit. "בהסתכלות על מניות האמריקאיות שסבלות מירידות החדות ביותר במהלך המסחר ביום שישי, ה-24 ביוני, בעקבות ההצבעה בבריטניה, ניתן להבחין בשלושה מגזרים שסבלו באופן חריג" מציין וסצ'ונוק " מגזר הבנקים, בנקי ההשקעות והברוקרים, מגזר הטכנולוגיה ומגזר הצריכה ובמיוחד שירותי התיירות".

 

סקטור הבנקאות נפגע בצורה המירבית כתוצאה מאירועי ה-Brexit, נוכח החשש ממגבלות על בנקי ההשקעות הגלובאליים הפועלים מלונדון וברחבי אירופה. באופנהיימר מעריכים כי המציאות שונה, והירידות עשוית להוות הזדמנות השקעה.

 

רשימת המניות המומלצות באופנהיימר שירדו בצורה החדה במיוחד ביום שישי מונה מניות הבנקים הגדולים סיטי גרופ (Citigroup סימול: C) ובנק אוף אמריקה (Bank of America סימול: BAC), בנק ההשקעות המוביל גולדמן זאקס (Goldman Sachs סימול: GS), וכן שתי מניות בנקים אזוריים בארה"ב, שאין להם שום קשר לאירופה – פיפת' ת'ריד בנקורפ (Fifth Third Bancorp סימול: FITB) וסיטיזנס (Citizens סימול: CFG).

 

"אם במקרה של הבנקים אפשר לפחות להבין את ההיגיון לירידה (חוסר וודאות בשווקים, ריבית נמוכה, רגולציה), השיקולים לירידות כה חדות במניות הטכנולוגיה הנם פחות מובנים ונובעים כנראה בעיקר משערוך שערי חליפין, עם צפי לפגיעה מהחלשות הפאונד והיורו" מסביר וסצ'ונוק.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

מניות הטכנולוגיה המומלצות באופנהיימר שהציגו ירידות חריגות מונה את מובילות ציוד תקשורת ארגונית יולט פקארד (HP Enterprise סימול: HPE) וסיסקו (סימול: CSCO), את חברות השבבים ברודקום (Broadcom לשעבר Avago סימול: AVGO) וסקיוורקס (Skyworks סימול: SWKS).

 

כמו גם את מובילת שירותי מיקור חוץ קוגניזאנט (Cognizant סימול: CTSH), ספקית שירותי סליקת והעברת תשלומים אלקטרוניים גלובל פיימנטס (Global Payments סימול: GPN), חברת התוכנה בענן רד האט (Red Hat סימול: RHT) וכן מניית ספקית שירותי תקשורת בארה"ב טי מובייל (T-Mobile US סימול: TMUS).

 

"אחד מחששות המלווים את תהליך ה-Brexit הוא החשש מפגיעה בתיירות באירופה, הן תיירות עסקים והן תיירות פרטית של התיירים הבריטיים, שכוח הקניה שלהם פחת בשל החלשות הפאונד" מסכם וסצ'ונוק. שתי המניות המומלצות באופנהיימר הנן מובילות התיירות המקוונת פרייסליין (Priceline סימול: PCLN)ואקספדיה (Expedia סימול: EXPE).

 

להמתין להזדמנויות אשר יגיעו בחודשים הקרובים

 

"לאור רמת חוסר הוודאות הגבוהה בשווקים, אנו מציעים לנקוט מגמה שמרנית בכל האמור במינון החשיפה לנכסי סיכון בכלל ומניות בפרט ולהמתין להזדמנויות לרכוש נכסי סיכון במחירים נוחים אשר להערכתנו יגיעו בחודשים הקרובים" מסביר יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון.

 

"אנו סבורים כי יש להפחית חשיפה מנייתית ל- 80% מהרשאת לקוח ולהתמקד בהשקעה בשוק המניות המקומי (60%), שוק המניות האמריקני (30%) ושוק המניות האירופאי (10%)" מסכם פגוט. "ההמלצות הסקטוריאליות שלנו למשקל יתר בארה"ב היו ונותרו: מוצרי צריכה בסיסית, מוצרי צריכה מחזורית, בריאות וטכנולוגיה".

 

"בנקודת הזמן הזו אנו מעריכים שהסיכון במניות הפיננסים הישראליות נמוך מאלה שבאירופה וארה"ב" מסבירים בהראל פיננסים "מנגד, גם הסיכוי נמוך יותר כי לא ראינו אותן עולות כשהאחרים עלו".

 

"בעוד כשבועיים תתחיל עונת הדוחות לרבעון השני בוול סטריט והדבר עשוי להסית את תשומת הלב לכיוון זה, אם כי ייתכן שחבות רבות יפרסמו אזהרות לנוכח חוסר הוודאות בבריטניה" ממשיכים בהראל "הציפיות הן לעונת דו"חות לא טובה במיוחד, כאשר שיפור צפוי רק במחצית השנייה של 2016".

 

"עקב חוסר הוודאות המתמקד בעיקר באירופה אנו ממליצים להקטין חשיפה לאירופה בגלל התנודתיות הגדולה הצפויה שם" מסכמים בהראל. "להערכתנו דווקא הירידות בישראל יהיו מתונות יותר והמניות הגדולות (ובעיקר הדואליות) עדיפות יותר בנקודת הזמן הנוכחית, לאור העובדה שהן נהנות מהתחזקות הדולר".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x