$
בורסת ת"א

"סירוב סלינגר לשעבוד מניות כלל ביטוח שרירותי ולא מנומק"

אי.די.בי פנתה לפיקוח על הביטוח בבקשה לשקול שוב את ההחלטה שלא לאפשר שעבוד מניות כלל לצורך גיוס חוב. לטענת החברה, עליה למכור רק את מניות השליטה ולכן נותרות בידיה עוד מניות שהיא איננה נדרשת למכור ולפיקוח אין אמירה בנושא

גולן חזני 08:2204.07.16

אי.די.בי פתוח פנתה אתמול במכתב למפקחת על הביטוח דורית סלינגר וביקשה לשקול שוב את ההחלטה שלא לאפשר שעבוד מניות כלל ביטוח שבידיה לצורך גיוס חוב. סלינגר הודיעה בשבוע שעבר שלא תאשר את השעבוד מאחר שהוא יפגע ביישום מתווה מכירת השליטה בכלל ביטוח. 

במכתבה, שהגיע לידי "כלכליסט", טוענת אי.די.בי כי 15% המניות של כלל שברצונה לשעבד, הן מניות שאינן מניות שליטה – מניות שהחברה נדרשת למכור. "אין לחבילת מניות זו שום השפעה על יישומו או אי־יישומו של המתווה לכן הטענה איננה מובנת", נכתב במכתב שנשלח לפיני שחר, סגן ממונה בכיר על שוק ההון במשרד המפקחת.

 

אי.די.בי מתייחסת לטענה שהציג שחר במכתב ששלח לחברה בשבוע שעבר ובו ציין כי "שעבוד יכול להפוך את אמצעי השליטה המשועבדים לנכס בכוח של אותו צד שלישי, שעשוי להיות מעוניין להשפיע על מהלכים שהוא יתפוס כמשפיעים על שווים של אמצעי השליטה המשועבדים ולעכב את ביצוע מתווה הממונה".

 

בהמשך טוענת אי.די.בי כי ביכולתה לשעבד כמה חבילות מניות של כלל לגופים שונים, באופן שלא יעלה על 5% בכל חבילה, ובמצב כזה לפיקוח לא תהיה אמירה בנושא, או זכות למנוע השעבוד.

 

אי.די.בי שבשליטת אדוארדו אלשטיין מחזיקה ב־55% ממניות כלל. 4% משועבדות כבר לחברת הביטוח מנורה מבטחים ואילו היתרה נמצאת בידי הנאמן משה טרי. "החברה נדרשת למכור את השליטה, 30%, בתנאי המתווה, כך שגם אם מתעלמים מה־4% שמשועבדות למנורה, עדיין נמצאים בידי החברה 21% ממניות כלל ביטוח שאותן אין החברה נדרשת למכור. ביחס ל־21% אלה לא יכולה להיות סיבה כלשהי להתנגדות הממונה לשעבדן בפרט כשהכוונה לשעבד אותן לטובת הציבור שירכוש אג"ח שייסחרו בבורסה", מציינת אי.די.בי. החברה מוסיפה כי בתנאי השעבוד יכול טרי למכור את המניות המשועבדות.

 

אי.די.בי מכנה את הסירוב של סלינגר כ"סירוב שרירותי ובלתי מנומק ומזהירה: "אתם מודעים להיקף הנזקים הכבדים שעלולים להיגרם לחברה כתוצאה מסירוב זה".

 

בסוף השבוע הגישה אי.די.בי פתוח לבית המשפט בקשה להקדים את הדיון בפירוק מהמועד שנקבע בספטמבר למועד קרוב יותר. לטענת החברה, הגיוס שאותו היא מנסה לבצע בסכום כולל של 300 מיליון שקל אינו אפשרי בשל העובדה כי מעל החברה מרחפת בקשת פירוק. כי המשקיעים יירתעו מלהשתתף בגיוס או ידרשו מהחברה ריבית גבוהה יותר בשל הסיכון הכרוך בהשקעה.

 

אי.די.בי ביקשה כי בית המשפט יכריע כבר כעת בבקשה לפירוק החברה שהגיש נאמן אג"ח ט' לפני כחודש, וזאת על סמך החומרים שכבר הגישו הצדדים. במקרה שבית המשפט לא ייעתר לבקשה זו, מבקשת אי.די.בי להורות על הקדמת הדיון לחודש יולי – עוד לפני פגרת הקיץ של בתי המשפט.

 

כונס הנכסים הראשי נתן את הסכמתו וכך גם עו"ד עדי פיגל שמייצג את שתי סדרות האג"ח הקצרות, המתנגדות לבקשת הפירוק. מנגד, נאמן אג"ח ט', המיוצג על ידי עו'ד גיא גיסין, סירב להכרעה על סמך החומר הקיים, אולם לגבי האפשרות להקדמת הדיון, מסר כי "העניין ייבדק ועשוי להתאים".

  

דורית סלינגר ואדוארדו אלשטיין דורית סלינגר ואדוארדו אלשטיין צילומים: אוראל כהן, עמית שעל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x