דירקטורים? עדיף כאלה שלא הותירו חותם בשירות הציבורי
בבנק לאומי נבחרה היום לדירקטורית אסתר לבנון שהודחה מתפקידה כמנכ"לית הבורסה. בדיסקונט המליצה הוועדה למינוי דירקטורים בתאגידים בנקאיים על מירי כץ, לשעבר יו"ר רשות ני"ע, ועל דודו זקן, לשעבר המפקח על הבנקים
דוד ברודט, יו"ר הדירקטוריון בבנק לאומי, ימשיך לכהונה שלישית ואחרונה. כך בחרו היום (ב') בעלי המניות באסיפה הכללית. יואב נרדי נבחר לכהונה שלישית ואחרונה כדירקטור, והדמות החדשה בנוף הדירקטוריון של לאומי היא אסתר לבנון, מי שהיתה מנכ"לית הבורסה לפני יוסי ביינארט. לבנון הודחה מתפקידה בשנת 2013 בעקבות מהלך שהוביל יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר, בטענה כי נכשלה בהחייאת מחזורי הבורסה הדועכים. לבנון תשב על התקן שתפס משה דברת, שסיים לפני כמה חודשים קדנציה שלישית ואחרונה.
- בחירת הדירקטורים בלאומי: המדינה לא תתמוך בנציגת אוה"ה
- מכיסא לכיסא: מנכ"לית הבורסה לשעבר מועמדת לדירקטוריון לאומי
- אסתר לבנון נכנסת לדירקטוריון של שלמה אייזנברג במלם תים
בנוסף לברודט, נרדי ולבנון המליצה הוועדה למינוי דירקטורים בתאגידים בנקאיים גם על המועמדת רגינה אונגר. הוועדה שאמונה על מינוים של דירקטורים בתאגידים בנקאיים ללא גרעין שליטה (לאומי ודיסקונט) מציעה תמיד מועמד אחד נוסף על המספר הדרוש.
בחירתם של בעלי המניות בלאומי תואמת את עמדתה של המדינה, המחזיקה בכ־6% ממניות הבנק. המדינה באמצעות חברת נכסים מ.י שבראש הדירקטוריון שלה עומדת החשבת הכללית מיכל עבאדי-בויאנג'ו פרסמה הבוקר כי היא תומכת בברודט, נרדי ולבנון, בהתאם להחלטת דירקטוריון מ.י נכסים. בהודעת התמיכה שפורסמה נכתב כי התמיכה בהמשך כהונה נוספת של ברודט ושל נרדי היא כדי לשמור על המשכיות בהרכב הדירקטוריון של הבנק, המשפיעה במישרין על יציבות הבנק.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
היום פורסם ב"כלכליסט" כי אונגר הוסרה מהרשימה השחורה של בית ההשקעות פסגות. ב־2013 במסגרת כהונתה של אונגר כדירקטורית חיצונית בסקיילקס, היא תמכה ברכישת פרטנר בידי האצ'יסון – עסקה שבית ההשקעות פסגות כבעל מניות בסקיילקס התנגד לה. עקב כך נכללה אונגר ברשימה השחורה של פסגות. הסרת אונגר מהרשימה השחורה משמעותית מכיוון שבפסגות מחזיקים במניות של לאומי ודעתם משפיעה על תוצאות האסיפה (פסגות מחזיקים במניות לאומי דרך אפיקי החסכון השונים לטווח ארוך וקצר כמעט 5%, לפי נתוני מאתר סטוקר). אולם גם הסרתה מהרשימה השחורה לא סייעה לה להיבחר.
עוד פרסמה היום הוועדה למינוי דירקטורים בתאגידים בנקאיים כי שלושת המועמדים שיעמדו מטעם הוועדה לבחירה כדירקטורים באסיפת בעלי המניות הקרובה של בנק דיסקונט הם דודו זקן, המפקח לשעבר על הבנקים, מירי כץ מי שהיתה יו"ר רשות ני"ע בין 1997–2002 ויהלי שפי המסיים קדנציה שנייה כדירקטור בבנק בנובמבר הקרוב. מלבד שפי גם אילן כהן (מי שהיה מנכ"ל משרד רה"מ ב־2004–2006) יסיים בנובמבר קדנציה שנייה. שפי היה בעבר מנכ"ל חברת הביטוח הפניקס (2005-2009). לוועדה הוגשו 84 בקשות למועמדות ולאחר מיון הבקשות ובהתחשב בצרכי בנק דיסקונט ראיינה הוועדה כעשרה מועמדים. מתוכם היא ממליצה על השלושה האמורים והאסיפה הכללית הקרובה של דיסקונט תבחר שניים מהם.
כץ, אם תיבחר לדירקטוריון דיסקונט, תעשה סיבוב שני בדירקטוריונים, לאחר שכיהנה קדנציה אחת כדירקטורית בלאומי בין 2011–2014. הוועדה למינוי דירקטורים ממליצה למעשה על שני מועמדים – כץ וזקן – שכהונתם ברגולאטורים השונים לא השאירה חותם משמעותי. זקן היה כ־25 שנה בבנק ישראל ושימש כמפקח על הבנקים בין השנים 2010–2015. זקן, שסיים את כהותנו כמפקח על הבנקים באוגוסט שנה שעברה משמש כיום כחבר בוועדת ההשקעות של קרנות הפנסיה הוותיקות עמיתים. מי שהחליפה בתפקיד את זקן היא חדוה בר.