מכירת אדמה מקרבת את חלוקת הדיבידנד לאי.די.בי
230 מיליון דולר במזומן מעסקת אדמה יקרבו את דסק"ש למרחק 100 מיליון שקל מהאפשרות לחלק דיבידנד לחברה־האם. מניית דסק"ש זינקה אתמול ב־22.5% בתל אביב, ואג"ח אי.די.בי פתוח מסדרה ט' עלו ב־10%, עם תשואה לפדיון של 10.7%
רווח ההון הגדול של 690 מיליון שקל, שדסק"ש צפויה לרשום בעסקת מכירת מניותיה (40%) באדמה לכמצ'יינה הסינית, מקרב את החברה למצב שבו היא תוכל לשוב ולחלק דיבידנדים לחברה־האם אי.די.בי. על פי החוק, חברה יכולה לחלק דיבידנד כשיש לה רווח מצטבר בשמונה הרבעונים האחרונים, או כשיש לה יתרת עודפים חיובית לחלוקה. במסגרת העסקה תקבל דסק"ש 230 מיליון דולר במזומן (כ־900 מיליון שקל) עבור המניות, וכמו כן תימחק ההלוואה בהיקף של 1.1 מיליארד דולר שהעניקה כימצ'יינה לדסק"ש.
- אדמה עוברת לבעלות סינית: כמצ'יינה תרכוש את חלקה של אי.די.בי בחברה
- הכביסה המלוכלכת של כימצ'יינה ואי.די.בי נחשפת
- שערי המטבעות מנעו מאדמה לרשום צמיחה בהכנסות - הרווח זינק ב-22%
יתרת העודפים לחלוקה כיום מינוס מיליארד שקל
ברוד שואו שערכה אתמול אי.די.בי לקראת הנפקת אג"ח בהיקף של 300 מיליון שקל, ציין סמנכ"ל הכספים גיל קוטלר כי כרגע יתרת העודפים לחלוקה היא מיליארד שקל במינוס, כך שהעסקה מורידה את היתרה השלילית ל־100 מיליון שקל.
היקף העסקה מפתיע מאחר שהאופציה על המניות תומחרה בספרי דסק"ש ב־100 מיליון שקל בלבד (כ־26 מיליון דולר).
הנתון החשוב יותר מבחינת החברה, המנוהלת בידי שולם לפידות ונשלטת בידי אדוארדו אלשטיין, היא שדסק"ש חוזרת לסביבת מיחזור חוב, כשאיגרות החוב הארוכות שלה נסחרות בתשואה של כ־6% ובקופתה סכום המאפשר פירעון אג"ח עד סוף 2018, בהנחה שהעסקה אכן תיחתם.
גם השווי הנכסי הנקי של אי.די.בי פתוח צפוי להשתפר באופן משמעותי בעקבות העסקה. הדבר גורם למחזיקי איגרות החוב הארוכות בסדרה ט', המיוצגות בידי יואב כפיר מקרן DK ועו"ד גיא גיסין, לשקול שוב את הבקשה שהגישו להכרזה על חדלות פירעון של אי.די.בי, אשר אמורה היתה להגיע לדיון ביום רביעי.
השוק הגיב אתמול בחיוב להודעה על העסקה למכירת אדמה לסינים, ומניית דסק"ש זינקה ב־22.5% בבורסת תל אביב. אג"ח אי.די.בי פתוח מסדרה ט' עלו אתמול ב־10%, עם תשואה לפדיון של 10.7%. דסק"ש סדרה ו' עלו ב־5%, עם תשואה לפדיון של 6%, ולעומתן אדמה סדרה ב' ירדה אתמול ב־0.8%, עם תשואה לפדיון העומדת על 4.5%.
קוטלר אמר אתמול ברוד שואו, כי העסקה עם הסינים סגורה למעשה, וכי נותרו פרטים אחרונים בשולי המו"מ.
המו"מ עם הסינים למכירת מניות אדמה, כך נודע, נמשך למעשה יותר משנה והחל עוד לפני הודעתה של כמצ'יינה על העסקה לרכישת סינג'נטה השוויצרית, המתחרה באדמה, תמורת 43 מיליארד דולר. המו"מ לרכישת מניות אדמה החל בהצעה של הסינים לרכוש את המניות תמורת 100 מיליון דולר, כאשר העסקה למיזוג אדמה עם סנונדה הסינית, שבבעלות כמצ'יינה, יצאה לדרך.
הצבעת סינג'נטה נדחתה לספטמבר
אי.די.בי ניהלה מו"מ קשוח בעקבות ההודעה של כמצ'יינה על הצעת הרכש לסינג'נטה, תוך ניצול סעיף אי־התחרות שלה עם כמצ'יינה — ולא הותירה לסינים ברירה. את המו"מ הוביל וניהל כמעט בלעדית המנכ"ל החדש באותה עת שולם לפידות, שרשם בכך הישג משמעותי. העסקה צפויה להיחתם בימים הקרובים לאחר שהצבעת בעלי המניות של סינג'נטה על העסקה עם כמצ'יינה נדחתה ל־13 בספטמבר.