גל גיוסים של חברות הנדל"ן הבורסאיות: 430 מיליון שקל בשבועיים
הגאות בגיוסים - על רקע המשבר סביב הנפקות האג"ח של החברות האמריקאיות; חברות הנדל"ן סקייליין, לוינשטיין, מנרב ורוטשטיין זכו בהנפקות לביקושי יתר
גל הגיוסים של חברות הנדל"ן נמשך גם היום (א') לאחר שמנרב ורוטשטיין רשמו הצלחה רבה בשלב המוסדי של הגיוסים שביצעו בבורסה בת"א.
- שנידמן ינפיק את מימון ישיר ב־500 מיליון שקל
- במזרח פיצחו איך עושים כסף מצ'ט
- אפליקציית ליין היפנית טסה ב-27% ביום המסחר הראשון בוול סטריט
בשלב המוסדי של הנפקת האג"ח של מנרב הופיעו ביקושים של 250 מיליון שקל כך שהחברה החליטה להגדיל את הגיוס מ-80 ל-100 מיליון שקל. חברת רוטשטיין שגייסה 47 מיליון שקל במכרז המוסדי זכתה לביקושים של 212 מיליון שקל.
בעקבות הביקושים נקבעה ריבית קבועה של 3.8% לאחר שהחברה הציעה את האג"ח בריבית מקסימלית של 5%. האג"ח הן במחמ של 2.8 שנים וייפרעו בין השנים0 2018-2021.
בשבוע שעבר נרשמו שלוש הנפקות של חברות נדל"ן נוספות. הגאות בגיוסים נובעת מהעובדה שהנפקות האג"ח של החברות האמריקניות נקלעו למשבר בעקבות הפרשיות של החברות השונות בראשן אורבקורפ, והכסף הפנוי של המוסדיים מהנפקות אלה הוסב לגיוסים של חברות הנדל"ן המקומיות.
חברת משולם לוינשטיין זכתה בשבוע שעבר לביקושים של 400 מיליון שקל, בהנפקת אג"ח סידרה ה'. החברה ביקשה לגייס 120 מיליון שקל, אך לאור ביקושי היתר שהתקבלו בשלב המוסדי, החליטה להרחיב את הגיוס ל־150 מיליון שקל וגייסה בשלב המוסדי 128 מיליון שקל. ובציבורי השלימה ל-150 מיליון. הריבית השקלית נקבעה על 2.84%.
חברה נוספת שגייסה היתה סקייליין, שגייסה 140 מיליון שקל בהנפקת סדרת אג"ח חדשה (סדרה א') המגובה בשעבוד בדרגה ראשונה על אתר הנופש Deerhurst הנמצא בקנדה. שיעור הריבית בשלב המוסדי נקבע על 5.2%.