בלעדי לכלכליסט
עידן עופר מרענן את הכוורת - גם מושקוביץ פורש
יו"ר החברה לישראל, שחבר למשפחת עופר בשנת 2007, יסיים את דרכו בקבוצה. כמו ניר גלעד, גם עזיבתו של מושקוביץ צפויה להיות הדרגתית
חילופי הגברי בכוורת של עידן עופר נמשכים. ל"כלכליסט" נודע כי אחרי יו"ר כיל ניר גלעד, יעזוב בקרוב גם רון מושקוביץ את עסקיו של עופר.
- כיל מוכרת 700 אלף טונה אשלג ללקוחות סינים
- דיסקונט והראל יעמידו אשראי של מיליארד שקל לעידן עופר לבניית תחנת כוח
- בנק לאומי מכר לעידן עופר 7% מקנון תמורת 159 מיליון שקל
מדובר במהלך דרמטי בקבוצת עופר שמשנה את פניה לחלוטין, נוכח פרישתם של שני האנשים החזקים בה מלבד עופר. גלעד פרש עם שכר ואופציות בהיקף 140 מיליון שקל. על פי הערכות, מושקוביץ זכה לאורך השנים גם הוא לתגמול מצטבר של עשרות מיליוני שקלים לפחות.
בשבועות האחרונים דנו יו"ר החברה לישראל ועופר בעניין העזיבה, שצפויה לקרות בחודשים הקרובים. מושקוביץ צפוי לפנות לעסקים פרטיים ולנצל את הקשרים העסקיים שטווה בשנותיו לצדו של עופר. בשנים אלה כיהן כמנכ"ל קוואנטום גרופ, החברה הפרטית של עופר שבאמצעותה הוא מחזיק בשליטה בחברה לישראל ובקנון, וכן כמנהל עסקים ראשי של עופר.
מושקוביץ וגלעד היו בעלי התפקידים הקרובים ביותר לעידן עופר, וניכרה ביניהם יריבות סמויה לאורך השנים. גלעד עזב את תפקיד מנכ"ל החברה לישראל בתחילת 2015, עם פיצול האחזקות בה והנפקתה של קנון בארה"ב. על עזיבת תפקידו כיו"ר כיל הודיע במרץ האחרון, ובימים אלה נכנס במקומו יוחנן לוקר.
מושקוביץ ימשיך לכהן כדירקטור בכיל, כיו"ר החברה לישראל וכיו"ר חברת הקידוחים פסיפיק דרילינג, ולבצע פרישה הדרגתית, בדומה לגלעד. מושקוביץ, שהיה המנהל הבכיר ביותר של עופר וכנראה שגם הקרוב ביותר אליו, יושב במשרדי קוואנטום בלונדון לצדו של עופר.
מושקוביץ חבר למשפחת עופר בשנת 2007. תפקידיו הראשונים של מושקוביץ בקבוצת עופר היו בחברת השבבים טאואר. משם עבר לתפקידים בחברות הפרטיות ואף שהגיע לקבוצה על בסיס כישורים מקצועיים, מהר מאוד הפך לאיש אמונו של עידן עופר.
במאי 2008 מונה למנהל העסקים הראשי ולמנכ"ל קוואנטום גרופ. במסגרת תפקיד זה סייע מושקוביץ למשפחת עופר להתמודד ולהסיר את הסנקציות שהטילה עליה ממשלת ארה"ב בשל חשד להפרת העיצומים וההגבלות שהוטלו על איראן במסגרת המאבק הבינלאומי בתוכנית הגרעין; זאת באמצעות קיום קשרים עסקיים עם איראן.
בדצמבר 2013 נחשף מושקוביץ לראשונה לאור הזרקורים בשוק ההון הישראלי, כשמונה ליו"ר החברה לישראל עם עזיבתו של אמיר אלשטיין לטבע. מושקוביץ, ששימש דירקטור בחברה לישראל, מונה ליו"ר במקומו וכן לדירקטור בחברות־הבנות, בראשן כיל. הוא גם היה מעורב בפיצול האחזקות בחברה לישראל לקנון.
מאז 1998 כיהן בתפקידים שונים באמדוקס, שבה היה סמנכ"ל כספים בשנים 2007-2002. בתקופת העסקתו באמדוקס התפוצצה פרשה של ריגול תעשייתי שזכתה לכינוי פרשת הסוס הטרויאני. אמדוקס, יחד עם חברות גדולות במשק הישראלי, שכרו משרדי חקירות פרטיים כדי לאתר מדליפים של מידע לתקשורת. המשרד שעבד עבור אמדוקס השתיל סוס טרויאני על גבי מחשבים של מערכות עיתונים, ללא ידיעת אמדוקס. מושקוביץ היה מעורב בטיפול במשבר זה.