רבעון שני ברציפות: ירידה בהכנסות של התעשייה האווירית
החברה הביטחונית מסכמת את הרבעון השני של 2016 עם ירידה של 5.5% בהכנסות שהסתכמו ב-877 מיליון דולר, זאת לעומת הרבעון המקביל אשתקד; מנכ"ל החברה: "התוצאות משקפות את מצבה המורכב של התעשייה האווירית"
- חוזה חדש לתע"א: אספקת מל"טים לחיל האוויר הגרמני
- עסקת ענק עשויה להכניס לראדא מיליוני שקלים
- ליברמן מינה את יאיר שמיר ויצחק אהרונוביץ' לתפקידים בכירים בתעשיית הבטחון
הרווח הנקי של החברה בניהולו של יוסי וייס צנח בכ-70% והסתכם ב-6 מיליון דולר לעומת 20 מיליון דולר ברבעון המקביל, זאת כתוצאה מהכנסות ממסים שהחברה הכירה בהם ברבעון המקביל. ללא הכנסות אלו, הרווח הנקי היה נמוך רק במעט לעומת המקביל לו, וזאת בזכות שיפור ברווח התפעולי שהסתכם ב-22 מיליון דולר, כפול מהרווח התפעולי ברבעון המקביל.
השיפור ברווחיות התפעולית הוא בשל הוצאות נמוכות יותר למחקר ופיתוח. אלו עמדו על 34 מיליון דולר לעומת 44 מיליון דולר ברבעון השני של 2015, ירידה של 22%. ה-EBITDA (הרווח התפעולי התזרימי) עמד על 52 מיליון דולר לרבעון - עליה משמעותית של 36%.
המכירות של התעשייה האווירית ברבעון שחלף התכווצו בכ-50 מיליון דולר כתוצאה מירידה בהכנסות חטיבות אלתא וחטיבת כלי הטיס האזרחיים. שיעור המכירות לייצוא התסכם ב-78%, דומה לשיעור באותה תקופה בשנה שעברה, ונתח המכירות לשוק הצבאי התסכם ב-73% גם כן ללא שינוי משמעותי.
בהסתכלות על המחצית הראשונה של השנה הרווח הנקי עמד על 17 מיליון דולר לעומת 22 מיליון דולר בתקופה המקבילה, אך אלמלא הכנסות מסים בהן הכירה החברה אשתקד הרווח לפני מסים היה גבוה בכ-3 מיליון דולר ועמד על 24 מיליון דולר.
כחלק מפעילות ההתייעלות של התעשיה האווירית וצמצום עלויות החברה, במחצית הראשונה של השנה פרשו 56 עובדים בפרישה מוקדמת בעלות של כ-11 מיליון דולר (ברבעון השני לבדו פרשו 15 עובדים). במחצית המקבילה פרשה כמות גדולה יותר של עובדים, כ-80 במספר, בעלות של כ-14 מיליון דולר. בממוצע, עלות הפרישה של עובד השנה נמוכה יותר.
צבר ההזמנות של החברה הביטחונית הסתכם לסוף הרבעון השני ב-8.5 מיליארד דולר, ירידה של 100 מיליון דולר לאורך המחצית הראשונה. צבר ההזמנות מייצג 2.3 שנות פעילות.
יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית אמר עם פרסום הדוחות כי "התוצאות משקפות את מצבה המורכב של התעשייה האווירית, ובהתאם אנו פועלים בימים אלה למימוש תוכנית התייעלות כוללת על בסיס חזון עסקי ברור. לצד שיפור במדדי הרווח התפעולי וה-EBITDA ברבעון השני, החליטה הנהלת החברה לבצע את המהלכים האסטרטגיים הנדרשים על מנת לשמר את מובילותה ולהתאימה לתנאי השוק המשתנים. מדובר בצעדים של שינויים מבניים, צעדי התייעלות ומהלכים אסטרטגיים וגידול השקעה במקומות שיאפשרו לנו להתחזק".