עסקת ענק עשויה להכניס לראדא מיליוני שקלים
התעשייה האווירית חתמה על עסקה להחכרת מערכות מל"טים, וראדא מצפה להזמנות לחלקים שלה שהוטמעו בקודמיהם
ראדא עשויה לראות עשרות מיליוני שקלים מעסקה של התעשייה האווירית. זו האחרונה חתמה לפני שבוע עם צבא גרמניה על עסקת ענק של 600 מיליון יורו להחכרת עד חמש מערכות מל"טים (מטוס ללא טייס) מדגם הרון TP, איתן בשמו הישראלי. המל"טים יימסרו לגרמניה ויהפכו למבצעיים עד שנת 2018.
- פוטנציאל הרווח שמסתתר מאחורי נפילת הישראליות
- ליברמן מינה את יאיר שמיר ויצחק אהרונוביץ' לתפקידים בכירים בתעשיית הבטחון
- תעשייה אווירית: ההכנסות ירדו, הרווח עלה, הקשיים שמרו על יציבות
ראדא עדכנה כי אם העסקה תתבצע במלואה, היא צופה שתקבל הזמנות למספר חלקים שלה שהוטמעו בעבר במל"טים מסוג זה. זאת אף שלא התקבלה הזמנה קונקרטית לציוד.
בראדא מערכים כי ההסכם יהיה משמעותי להכנסותיה אם ייחתם סופית. בעיתונים דווח על עסקה לרכישת חמישה מל"טים, ובהינתן היקף העסקה, ההשקעה במל"ט ובמערכות התומכות בו נאמדות ב־120 מיליון יורו. על פי הערכות, בכל מל"ט של התעשייה האווירית יש כ־10 מערכות של ראדא. עבור חברה כה קטנה מדובר בהכנסות משמעותיות שעשויות לנסוק לעשרות מיליוני שקלים אם ההסכם יתממש במלואו.
במאי השנה רכשה חברת DBSI שבבעלות יוסי בן שלום את השליטה (35%) בראדא תמורת 23.5 סנט למניה. היקף העסקה עמד על 4 מיליון דולר והיא כללה אופציה לרכוש 8.5 מיליון מניות נוספות בשנתיים הקרובות באותו המחיר. מאז זינקה מניית החברה ביותר מ־140%.
החברה מנתניה, המתמחה בפיתוח ייצור ומכירה של מכ"מים, מערכות ניווט, מערכות בתחומי האוויוניקה וציוד צבאי, נסחרת בנאסד"ק לפי שווי שוק של כ־19 מיליון דולר. החברה מונה 120 עובדים והיא מנוהלת על ידי זיו אלון.
לחברה קופת מזומנים קטנה של כ־2 מיליון דולר והיא רשמה הכנסות של 2.6 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה. זאת לעומת הפסד נקי של 1.8 מיליון דולר ברבעון המקביל.