$
בורסת ת"א

טעמן: אנו מנהלים מגעים למתן הלוואה לגרגורי גורטובוי

החברה המתחרה על השליטה בבי.ג'י.איי של גורטובוי - שמשמעותה בעלות על חברת ויליפוד - הצטרפה לבקשת הארכה שהגיש לבית המשפט לקראת ההתמחרות. האחים ויליגר הגישו התנגדות לבקשה

גולן חזני 13:4520.09.16

הודעה מפתיעה הוגשה הבוקר לבית המשפט המחוזי ע"י חברת שיווק המזון טעמן שבבעלות שלום חיים. החברה, שהיא אחת מארבעה המתמודדים על רכישת השליטה בחברת בי.ג'י.איי (BGI) מידי גרגורי גורטובוי, הודיעה כי היא מצויה בשלבי השלמה של עיסקת מתן הלוואה לגרגורי גורטובוי, שישלם עימה את חובו לנפתלי שני.  

טעמן הודיעה כי היא מצטרפת לבקשה למתן ארכה לגורטובוי לביצוע התמחרות על השליטה ב-BGI - שמשמעותה בעקיפין שליטה בויליפוד, יבואנית המזון הנסחרת בבורסת תל אביב.

 

וילי פוד נשלטת בידי חברת BSD הנסחרת בלונדון (אמבלייז לשעבר) וזו נשלטת בידי BGI בימים אלה מנהל בית המשפט בישראל התמחרות על השליטה, שנועדה לפרוע חוב של 9 מיליון דולר לנפתלי שני, וחוב נוסף של כ-2 מיליון דולר לקרן פורטיסימו. בגין החוב שיעבדה בעבר ישראל 18 כ-67% ממניות BGI, ועוד 9.3% ממניות BSD.

 

אתמול היה המועד שקבע בית המשפט לביצוע התמחרות, אבל גורטובוי ביקש לדחות אותו עקב מחלה. "ניהלנו הליכי מו"מ סופיים עם גורטובוי להשלמת עיסקת הלוואה, והיינו לקראת חתימה סופית, אלא שאז אושפז מר גורטובוי. טעמן תומכת במתן אורכה כדי לאפשר השלמת העיסקה, בה נדרשת מעורבות אישית של גורטובוי. בתוך זמן קצר עם חזרתו למעורבות בעיסקה, ניתן יהיה להשלים את העיסקה, להעמיד הלוואה ולשחרר את החוב הרוובץ על המניות לטובת נפתלי שני", ציינה טעמן.

 

שורה של גופים מעוניינים לרכוש השליטה ב-BGI: המשקיעים האמריקאים החרדים שאול קופלוביץ' ונחום לבקובסקי; פרופ' יוסי גרוס שמייצג לדבריו קבוצת משקיעים; צמד האחים צביקה ויוסי ויליגר; וטעמן.

 

מתמודד נוסף הוא מרדכי פרץ הירשנבוים, איש נדל"ן מירושלים. הירשנבוים הסכים לשלם עבור השליטה ב-BGI כ-30 מיליון דולר, כ-13.7 מיליון דולר תשלום מיידי, והשאר בשנים הבאות. המציעים האחרים הגישו הצעות שונות בגובה של 13-20 מיליון דולר. טעמן מציגה הצעה של  עיסקה משולבת הכוללת הלוואה ורכישה.

 

מי שיצא באופן מיידי נגד הבקשה של טעמן הם האחים צבי ויוסי ויליגר - כאמור, מהצדדים המתחרים על השליטה. ויליגר מחזיקים ב-23% ממניות BSD והם מעוניינים לשלוט מחדש בחברת ויליפוד אותה הקימו.

 

האחים פנו באמצעות עו"ד ישראל שלו לשורה של מכותבים, בראשם נאמן המניות עו"ד יוסי שם טוב, שבו נטען כי היות שתמורת ההלוואה אמור גורטובוי לשעבד מניות BSD, הרי שאסור לאפשר לגורטובוי לשעבד מניות אלה. זאת לנוכח העובדה שבית המשפט הורה שלא לאפשר דיספוזיציה במיות BSD - גם לנאמן עצמו אסור לבצע.

  

מימין: צבי ויוסי ויליגר מימין: צבי ויוסי ויליגר

בטל שלח
    לכל התגובות
    x