ליאו נוי חוזר לשוק ההון: רכש את השליטה באורתם סהר
אמיר נחום ואורי דורי נאלצו למכור את השליטה בחברה, רגע לפני שהיא נכנסת להליך של הסדר חוב. אורתם סהר חייבת למחזיקי האג"ח 278 מיליון שקל
אמיר נחום, המייסד והמנכ"ל של חברת הקבלנות אורתם סהר שנמצא בלב חקירה של הרשות לני"ע, נאלץ לוותר על השליטה במפעל חייו. נחום, ביחד עם שותף שלו לגרעין השליטה אורי דורי, המייסד של חברת דורי בנייה ויו"ר הדירקטוריון של אורתם סהר, נאלצו למכור את השליטה בחברה, רגע לפני שהיא נכנסת להליך של הסדר חוב. אורתם סהר חייבת למחזיקי האג"ח 278 מיליון שקל שנסחר בתשואות דו ספרתיות ומתקשה לפרוע את התשלומים לנושיה.
- התיאבון של מנכ"ל אורתם סהר: האיש שלחץ חזק מדי על דוושת הגז
- חשדות חדשים: ספקי אורתם שילמו לנחום "דמי ייעוץ ותיווך"
- המעילה באורתם סהר: חברת הבנייה תובעת 3 מיליון שקל מהעובדים שפוטרו
החברה דיווחה היום (ו') לבורסה בתל אביב כי בעקבות מצב הנזילות הבעייתי שלה היא חתמה על הסכם לא מחייב עם קבוצת משקיעים מהארץ ומחו"ל שיזרימו הון לחברה וייקחו את מושכות השליטה. לכלכליסט נודע כי מדובר באיש העסקים היהודי בריטי ליאו נוי, הבעלים לשעבר של חברת בריטיש ישראל שנמכרה בשנת 2010 למליסרון תמורת 1.7 מיליארד שקל. עבור נוי, שצירף איתו להשקעה את משקיע יהודי נוסף מארה"ב ויהודי נוסף מברזיל, תהיה זו חזרה ראשונה לשוק ההון הישראלי לאחר מכירת מליסרון.
במידה שאכן תיסגר עסקה, נוי וקבוצת המשקיעים יזרימו בשלב ראשוני 50 מיליון שקל במזומן לאורתם סהר בתוך חצי שנה מיום החתימה הסופית לפי שווי חברה של 15 מיליון שקל, הנחה של 28% על מחיר השוק. כנגד, נוי והמשקיעים יקבלו 77% מהון המניות של אורתם סהר והשליטה תעבור לידהם. אמיר נחום יוותר עם 10.5% מהמניות, אורי דורי עם 3.5% מהמניות, והציבור עם 9.5% (נחום ודורי ייחשבו כציבור עם אכן תיסגר העסקה).
בנוסף ניתנה לנוי ולקבוצת המשקיעים אופציה להשקעה של 35 מיליון שקל נוספים באותו מחיר, כך שבמידה ויחליטו לבצע את ההזרמה הנוספת, הם יעלו לשיעור אחזקה של 85% , נחום ירד לאחזקה של 7.5% ודורי ירד לאחזקה של 2% (היתרה בידי הציבור). ביצוע העסקה עדיין כפוף להשלמת בדיקות נאותות שיערכו עד ל-15 בנובמבר 2016 עם אופציה להארכה על-ידי המשקיעים עד ל-15 בדצמבר. בזמן הזה הם יבדקו את החברה לעומקה ויחליטו אם אכן לבצע את הרכישה.
אורתם מבקשת מבעלי האג"ח דחייה של ארבעה חודשים
עד אז, אורתם סהר מבקשת ממחזיקי האג"ח שלה דחייה של ארבעה חודשים בתשלומים, בקשה שלמעשה פותחת במגעים רשמיים להסדר חוב בחברה. בזמן הזה הם ינסו להגיע להבנות סופיות עם נוי ושותפיו ובנוסף יפעלו למכירת נכסים בשווי של 20 מיליון שקל. ב-24 לאוקטובר הקרוב אורתם סהר נדרשת לשלם 40 מיליון שקל למחזיקי אג"ח מסדרה ד' שבה מחזיקים בין השאר גופי הפנסיה של איילים, פסגות, הלמן אלדובי, מגדל והראל.
אורתם סהר הודיעה שבמידה והיא תפרע את התשלום הזה היא לא תוכל לעמוד בתשלומים לספקים שלה ועלולה להיקלע להליך של חדלות פירעון. עוד סיפרה אורתם סהר בדיווח שלה כי העובדה שנחום נמצא בלב חקירה של הרשות לני"ע הביאה את הספקים לצמצם את האשראי שלהם לחברה מחשש שיאבדו את הכסף. העובדה הזו לא הותירה לנחום ודורי ברירה אלא להכניס משקיעים אחרים לחברה ולפרוש מהניהול שלה.
מפעל החיים של נחום איבד שליטה
אמיר נחום, מהנדס בניין במקצועו ומג"ד תותחנים במילואים בצה"ל, ייסד את אורתם סהר בשנת 2000 כחברה קבלנית שהתמחתה בפרויקטים "מיוחדים" לדבריו. בעקבות הרקע הצבאי של נחום והעובדה שכל העובדים בחברה שלו הם יוצאי צבא בעלי סיווג בטחוני יחסית גבוה, אורתם סהר ביצעה לא מעט פרויקטים למשרד הביטחון. ביוני 2014 החליט נחום לבצע שינוי אסטרטגי ולהפוך את החברה שלו מחברה קבלנית שפועלת עם שיעורי רווחיות של 2%-5% לחברה יזמית שיכולה להגיע לשיעורי רווחיות של עד 15%-20%. המהלך הזה גרר עלה לנחום באובדן שליטה.
פרויקטים יזמיים דורשים הון רב לביצוע בעוד שהפרויקטים מתחום הקבלנות הלכו והצטמצמו בחברה וכך גם תזרים המזומנים שלה. בשנת 2015 החברה שרפה מזומנים בהיקף של 183 מיליון שקל ובחציון הראשון של 2016 היא שרפה מזומנים בהיקף של 25 מיליון שקל נוספים. בשילוב החקירה של הרשות לני"ע ופרשה של שני עובדי החברה שמואשמים בגניבה, נחום הבין כי מוטב יהיה שיעזוב את החברה ויפנה את הדרך למשקיעים אחרים. על פי הערכות, המוסדיים צפויים לקבל את בקשתו של נחום לדחייה של ארבעה חודשים ולאפשר לה להכניס משקיע.