"כלכלית ירושלים נמצאת רק בתחילת הדרך של מחזור כל החוב היקר שלה"
בית ההשקעות IBI בסקירה ראשונה על כלכלית ירושלים: "החברה פורעת חובות היסטוריים בריבית ממוצעת של 5.6% ומגייסת בריביות נמוכות מ-2.6%"
בית ההשקעות IBI הוציא היום (ב') סקירה ראשונה על חברת הנדל"ן כלכלית ירושליםבהמלצת "תשואת יתר", ובמחיר יעד של 10.7 שקל המגלם אפסייד של 24% על מחיר השוק. בנוסף הוציא בית ההשקעות סיקור לחברה הבת מבני תעשייה בהמלצת "תשואת שוק" במחיר יעד של 5.2 שקל המגלם אפסייד של 14%.
- הבנקים מימשו 3.9% ממניות פישמן בכלכלית ירושלים בשווי 80 מיליון שקל
- כצפוי: נכשלה הצעת הרכש של האחים סיידוף לכלכלית ירושלים
- איש העסקים דוד פורר רכש את השליטה בכלכלית י-ם מזוהר לוי
כלכלית ירושלים מחזיקה במבני משרדים, מרכזים מסחריים ופרויקטים של מגורים בשווי כולל של 13 מיליארד שקל בישראל ואירופה. היא נסחרת בבורסת תל אביב בשווי של 2.33 מיליארד שקל לאחר שרשמה עלייה של 50% השנה בעקבות גיוסי הון ומימוש נכסים.
אנליסט הנדל"ן יניב סיילן הסביר כי מרבית פוטנציאל הרווח של כלכלית ירושלים טמון בחיסכון בעלויות המימון שלה. לדבריו, "כלכלית ירושלים נמצאת רק בתחילת הדרך של מחזור כל החוב היקר שלה. היא פורעת חובות היסטוריים בריבית ממוצעת של 5.6% ומגייסת בריביות נמוכות מ-2.6%. בנוסף, ככל שהחברה תציג שיפור בתוצאות היא צפויה לחסוך בעלויות המימון כתוצאה משינוי דירוג וכנגזרת ירידה בריבית של קופון האג"ח. כל זה מוביל לשקט תעשייתי. כל המהלכים של השנה האחרונה בשילוב הגב הפיננסי שמביא עמו דוד פורר (בעל המניות העיקרי) נותנים לחברה את האפשרות לחזור ולעסוק בנדל"ן. תימוכין נוסף לשיפור באיתנות החברה ניתן למצוא בסירוב הדירקטוריון למכירת 50% מהחזקת כלכלית במבני תעשייה לזוהר לוי בעסקה שהייתה מזרימה לקופת הקבוצה למעלה מ-600 מיליון שקל".
סיילין הסביר כי כלכלית ירושלים נמצאת בשקט תזרימי עד לשנת 2018. "לכלכלית צפויים פירעונות חוב (קרן וריבית) לבנקים ומחזיקי אג"ח בסכום של כ-1.6 מיליארד שקל עד המחצית הראשונה של 2018 המהווים כ-50% מסך החוב ברוטו של החברה (סולו מורחב). נכון לרבעון השני של 2016 לחברה יתרת מזומן של 672 מיליון שקל (חלק מגיוס ההון של 750 מיליון שבוצע בתחילת השנה) שטרם נוצל ומיועד לפרוע חלק מההתחייבויות ולמעשה להקטין את החוב אבסולוטית. בנוסף, במהלך השנה וגם לאחר תקופת המאזן החברה הנפיקה סדרות אג"ח הצפויות לשמש לפירעון העתידי".
לדבריו, "עבור החציון השני של שנת 2016 רמת הוודאות בקשר ליתרות הנזילות ויכולת הפירעון של החברה גבוהה מאוד. בעבור שנת 2017 חוסר הוודאות העיקרי הוא בקשר עם קבלת הלוואה בהיקף של 267 מיליון שקל שלהערכתנו תתקבל ברמת וודאות בינונית". לסיכום קבע סיילן כי "בהסתמך על התזרים המוצג, ניתוח המימושים האחרונים, ודוח הדירוג האחרון אנו סבורים כי הוודאות התזרימית בקשר עם יכולת הפירעון של החברה בשנתיים הקרובות גבוהה. תימוכין לכך ניתן לראות מניתוח התשואה לפדיון המשוקללת של אגרות החוב של החברה הנסחרות בתשואה של 2.5%".