מנגנון הטייס האוטומטי בבורסה עשוי לרדת ל־3.5%
הנהלת הבורסה והועד טרם הגיעו להבנות בנושא חלוקת הבונוסים לעובדים בשנה ללא רווחים. בינתיים, הושגה הסכמה על שינוי במנגנון העלאת השכר, שעומד כיום על 4.6% בשנה
מנגנון הטייס האוטומטי בבורסה עשוי לרדת מ־4.6% ל־3.5% בשנה. הטייס האוטומטי הוא כינוי למנגנון להעלאת השכר לעובדי הבורסה מדי שנה. כיום, יחד עם העלאה אוטומטית על פי ותק, עולה שכר עובדים מסוימים בבורסה בעד 6% בשנה. השינוי במנגנון הוא חלק מהמו"מ בין הבורסה לוועד העובדים, והוא הושג בפגישה בלשכתו של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ביום רביעי האחרון.
- עובדי הבורסה בתל אביב דורשים 10% מהמניות - נויבך מציע 6%
- הבורסה מתייבשת? השכר עלה ב־8% הודות לטייס האוטומטי
- המטרה: שיקום הבורסה. הדרך: טכנולוגיה ושלום בית
עם זאת, הנהלת הבורסה, בראשותו של אמנון נויבך, וועד העובדים לא הצליחו להגיע להסכמות בנקודות אחרות, שדרושות כחלק מהליך חקיקת החוק לשינוי מבני בבורסה, אשר בעטיו התקיים דיון ביום חמישי האחרון בכנסת.
ל"כלכליסט" נודע כי אחת הנקודות המהותיות שבמחלוקת היא אם עובדי הבורסה יהיו זכאים לבונוס גם בשנה ללא רווחים כמו השנה, או שהבונוס יהיה תלוי רווחים כפי שהמצב היום. כפי שפורסם ב"כלכליסט", הבורסה צפויה לסיים את השנה בהפסד של 9.5 מיליון שקל. העובדים לא מוכנים להתנות את הבונוסים ברווחיות הבורסה וטוענים לניגודי עניינים שקיימים בין הבעלים, בראשות הבנקים, לבין הבורסה, בשל העמלות הנמוכות לטעמם שמשולמות מהבורסה לעומת העמלות שלוקחים הבנקים מהלקוחות.
בדיון בכנסת אמר ח"כ מיקי זוהר מהליכוד כי "נשקול להגביל את עמלות הבנקים במסגרת חוק שינוי מבנה הבורסה". זוהר, שניהל את הדיון, ציין כי הוא בוחן אפשרות להטיל פיקוח על עמלות המסחר שגובים הבנקים ובתי ההשקעות מהציבור. זאת לאחר שמצא כי העמלות גבוהות פי כמה מהעמלות שגובה הבורסה מהבנקים.
נציג הבנקים עו"ד אייל דותן הבהיר כי הבנקים לא מתנגדים לשינוי המבני. ח"כ מיקי לוי מיש עתיד איים כי לא יתמוך בהצעת החוק אם לא יבוטלו דמי המשמרת בבורסה.