$
שווקי חו"ל

"עם כל הכבוד למניות, הסיפור האמיתי מאז הבחירות בארה"ב נמצא בשוק האג"ח"

גיא בית אור, מנהל מחלקת המאקרו בפסגות, מעריך: "טראמפ יוביל הרחבה פיסקאלית שתמומן על ידי גיוס חוב גדול, האינפלציה והיצע האג"ח צפויים לעלות בחדות"

"עם כל הכבוד למניות, הסיפור האמיתי מאז הבחירות הוא עליית התשואות החדה בשוק האג"ח", כך אומר, גיא בית אור, מנהל מחלקת המאקרו והאסטרטגיה בבית ההשקעות פסגות.

בימים חמישי ושישי התשואה על אג"ח ל-10 שנים בארה"ב קפצה ב-30 נ"ב והיא עומדת היום על 2.15%. יותר ממחצית מהעלייה מיוחסת לעלייה בציפיות האינפלציוניות. זאת ועוד, התשואה על אג"ח ל-30 שנים עלתה בלא פחות מ-20 נ"ב.

 

למה טראמפ רע לשוק האג"ח? בית אור מסביר כי "מדיניותו של טראמפ, שנועדה לעודד את הכלכלה האמריקאית, צפויה להיות אינפלציונית והיא תלווה בצמיחה מהירה. על פי הערכות, דבר זה צפוי להוביל מדיניות גירעונית על ידי הרחבה פיסקאלית ממומנת על ידי יותר גיוס חוב, ולכן היצע האג"ח צפוי לעלות".

 

התשואה על אג"ח ל-10 שנים והציפיות האינפלציוניות ל 10 שנים התשואה על אג"ח ל-10 שנים והציפיות האינפלציוניות ל 10 שנים

 

הכלכלן של בית ההשקעות מציין כי בתגובה לשתי הנקודות הקודמות, אם יתממשו, סביר להניח שהפד יאלץ להעלות את הריבית מהר יותר. "בפד כבר זמן רב קוראים להגדלה של ההשקעה הממשלתית על מנת לתמוך בצמיחה. תחת ממשל טראמפ, סביר להניח שזה בדיוק מה שהם יקבלו", אמר.

 

חלק מהתוכנית הכלכלית של טראמפ נראה הגיוני למעט המינונים

"למעט הפרוטקציוניזם בתחום סחר החוץ וגירוש המהגרים, התוכנית הכלכלית של טראמפ נראית הגיונית. הבעיה היא המינונים", כך אמר אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש. לדבריו, "כדי לכסות על אובדן ההכנסות כתוצאה מהורדת המסים וגידול בהוצאות,לפי תוכניתו, נדרש קיצוץ בהוצאות הממשלה בשיעור של כ-20% (Moody’s). שום צמיחה לא תמלא את החסר בקופה. לכן, או שהמספרים יהיה הרבה יותר קטנים ואז ההשפעה שלהם תהיה מתונה משמעותית או שהגירעון יגדל ל-10% בתום כהונתו, על פי הערכות של חברת הדירוג Moody's".

 

זבז'ינסקי מסביר כי המשק האמריקאי אכן עשוי לרשום צמיחה מהירה בזכות הורדת המסים בשלב ראשון, "אך עלייה חדה בגירעון הממשלתי יובילו להתייקרות עלויות המימון,כולל למגזר העסקי, ולדחיקתו משוק האג"ח ע"י הממשלה שתגדיל משמעותית את ההנפקות. מכאן, הדרך לדעיכה כלכלית עלולה להיות מהירה. אם הורדה חדה במסים וגידול בהוצאות היה מתכון פשוט לזירוז הצמיחה, כולם היו עושים את זה. העובדה היא שיש לכך מגבלות", הוסיף.

 

אלכס זבז'ינסקי הכלכלן הראשי מיטב דש אלכס זבז'ינסקי הכלכלן הראשי מיטב דש צילום: אמנון גוטמן

 

הכלכלן של בית ההשקעות טוען כי בכדי לבצע תוכנית פיסקאלית גדולה מבלי להעלות משמעותית את הגירעון נדרשת תוכנית QE או אף שמירה על אי עליית תשואות האג"ח הממשלתיות בסגנון הבנק היפני (BOJ). "הבעיה היא שה-FED דווקא נמצא בכיוון של עליית הריבית ועשוי אף לזרזה אם הגירעון יעלה משמעותית, מה שצפוי להגביר את הלחצים לעליית התשואות" הוסיף.

 

"מגבלה על היבוא וגירוש מהגרים תגרום לזעזוע בצד ההיצע ותעלה אינפלציה היבוא האמריקאי מסין וממקסיקו ללא מוצרי האנרגיה מהווה כ-35% מסך יבוא הסחורות לארה"ב. רבע מיצוא הסחורות מארה"ב מיועד לסין ולמקסיקו. לכן, לצעדים פזיזים של הגבלות הסחר עלולים להיות השלכות כואבות. ראשית, פגיעה בחברות האמריקאיות היצואניות. שנית, עלייה באינפלציה" אמר זבז'ינסקי.

 

"אינפלציית השירותים בארה"ב שכוללת מחירי הדיור, החינוך, הבריאות וכו' עומדת מעל 3% (תרשים 3).לעומת זאת, מחירי המוצרים המיובאים שיורדים בשנים האחרונות עוזרים לאינפלציה הכוללת להיות מתחת ל-2%. גם גירוש המהגרים הלא חוקיים, שמהווים כ-5% מכוח העבודה, עלול לייקר עלויות השכר לחברות רבות ולהעלות מחיר המוצרים והשירותים השונים. הגדלה משמעותית של הגירעון הממשלתי בשילוב עם מכת התייקרויות לא יטיבו עם הכלכלה האמריקאית" סיכם.

 

דולנד טראמפ דולנד טראמפ צילום: איי פי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x