המלצות 2017
אחרי המלצה מוצלחת על מניה עם 42% תשואה, על מה ממליצים במזרחי טפחות ל-2017?
מחלקת המחקר של הבנק הולכת חזק על האג"ח של אקסטל ועל מניית קבוצת דלק של תשובה; מהו תיק ההשקעות המומלץ של הבנק ומדוע להשקיע דווקא עכשיו בפוקס?; פרויקט ההמלצות השנתי של כלכליסט יוצא לדרך
לפרוייקט ההמלצות של השנה שעברה לחץ כאן
שנת 2016 מתקרבת לסיומה, וחודש דצמבר מעניק אפשרות לסכם בזהירות מה עשו המדדים והמטבעות המובילים השנה. בבורסה המקומית, מדד ת"א 25 איבד כ-5% מערכו בעוד שבניו יורק מדד דאו ג'ונס הוסיף למעלה מ-13%. הדולר, שנסחר בתנודתיות רבה מול השקל, נסחר כעת סביב הרמה בה פתח את 2016 - 3.87 שקלים. לעומת זאת, המטבע האירופי, היורו, תפס השנה כיוון שלילי וירד ב-5% לשפל של 14 שנים - 4 שקלים.
החל מהיום ועד סוף השנה האזרחית - בתי ההשקעות והבנקים המובילים בישראל יציגו מדי יום את 5 המניות הטובות ביותר שלהם לשנה הקרובה, 5 אגרות החוב שינצחו את השוק, הרכב התיק המומלץ ובונוס מיוחד - פינת הימורים לשנה הבאה.
המלצות של מחלקת המחקר של מזרחי טפחות לקראת שנת 2017 אשר נבחרו על ידי חברי המחלקה משה מאיר, יואש מנדלסון, מרים טרסיוק ויעל מישלי, בהובלתו של רונן מנחם כוללות בתוכן: מניות של חברות קמעונאות וביגוד ואג"ח של שותפויות גז. כמו כן, הכלכלנים מצביעים על כיוון ברור מאוד למדד ת"א 25.
מניות
קבוצת דלק. תשואה ב-2016 - 13.9%
האנליסטית יעל מישלי: המחיר הנוכחי של מניית קבוצת דלק מגלם, להערכתנו, שווי של כ-6 מיליארד דולר לפרויקט לווייתן. אנו מעריכים שבשנה הקרובה יתרחשו מספר אירועים שיתמכו בעליית השווי: אישור תכנית פיתוח ע"י הבעלים, תחילת פיתוח שלב א' וחתימה על חוזים נוספים. כל אלו אמורים לבוא לידי ביטוי ברווחי הון למחזיקי מניות דלק קבוצה; זאת, בנוסף לדיבידנדים שמחלקת החברה, שהסתכמו בשנה האחרונה ב-38.38 שקלים למניה. תשואת הדיבידנד עומדת על כ-4.5%.
- מנסים לנפח את לווייתן מחדש: דלק, נובל ורציו אישרו קידוח חדש במאגר הגז
- אנטרופי תמליץ למוסדיים לאשר את מיזוג אבנר ודלק קידוחים
- אבנר, דלק קידוחים ורציו אישרו את תכנית הפיתוח של מאגר לוויתן
שופרסל. תשואה בשנת 2016 - 22.6%
האנליסטית מרים טרסיוק: רשת שופרסל שמרה על מיצובה כמספר 1 בתחום הקמעוני וצרפה חלק מלקוחותיה של רשת מגה בתקופת המשבר. שיפור שורת הרווח הגיע מהקטנת שטחי מסחר, גידול מכירות והמשך הרחבת המותג הפרטי, עם שיעור מכירות של קרוב ל-20% . הרווחיות המשופרת נתמכת גם ע"י שיפור תנאי הסחר, המשך תהליכי התייעלות כולל הפעלת המרלו"ג המרכזי ועליה של המכירות הישירות. כל עוד מפת התחרות בתחום לא תשתנה, תמשיך שופרסל ליהנות מעליה בנתח שוק, צמיחה של המכירות ורווחיות משופרת.
פוקס. תשואה בשנת 2016 - 7%
האנליסט יואש מנדלסון: הקבוצה ממשיכה להציג שיעורי צמיחה נאים, תוך גידול של מכירות החנויות הזהות וכן באמצעות צמיחת מותגים חדשים, כולל מנגו ונייק (NIKE). פוקס תמשיך להתאים את תמהיל חנויותיה לביקוש השוק, כדי לשפר את רווחיותה. החברה חתמה הסכם עם חברת FOOT LOCKER לעשר שנים, במהלכן תפעיל חנויות של המותג בארץ. להערכתה, החנויות הראשונות תושקנה במהלך הרבע השני של 2017. בנוסף, אנו רואים פוטנציאל גדול לכניסה של פוקס לתחום המכירות המקוונות.
קמהדע. תשואה בשנת 2016 - 28%
האנליסטית יעל מישלי: מניית קמהדע סבלה מסנטימנט שלילי מאז 2014, עם פרסום תוצאות ניסוי AAT באינהלציה לטיפול בחוסר מולד באנזים באירופה, שלא עמדו ביעדים שהוגדרו. מאז פועלת החברה לקבלת אישור שיווק מותנה באירופה ובמקביל מנהלת ניסוי שלב II באינהלציה לאותה אינדיקציה בארה"ב. 2017 עשויה להסתמן כשנת מפנה, כשעתידים להתרחש מספר אירועים שיתמכו במחיר המניה, כולל: תשובת EMA לשיווק התרופה באירופה, תוצאות ניסוי שלב II בארה"ב, תוצאות ניסוי קליני שלב II לטיפול בסוכרת מסוג I ואישור FDA (מנהל התרופות של ארה"ב) לשיווק תרופה נגד כלבת בארה"ב.
אג"ח (משה מאיר)
רציו מימון אג"ח ב' - לא צמודה למדד, מח"מ 5.3 שנים, תשואה ברוטו לפדיון 8.1%, לא מדורגת
רציו מימון הינה חברה ייעודית חד תכליתית (SPC) שעוסקת אך ורק בגיוס מקורות כספיים לבעלת השליטה, רציו חיפושי נפט (שותפות), כולל ע"י הנפקת אג"ח לציבור. הכספים ישמשו את השותפות למימון חלקה (15%) בהוצאות פיתוחו העתידי של שדה הגז הטבעי "לוויתן". באוקטובר 2014 הנפיקה החברה לציבור אג"ח א' בסך 337 מיליון שקל ובנובמבר 2016 הונפקה אג"ח ב' בסך 630 מיליון שקל. התמורה הועמדה לטובת השותפות כהלוואה (back to back) מסוג Non-Recourse וכך הושלם ההון העצמי הנחוץ לסגירת חבילת המימון. תקבולי החברה מהחזר ההלוואה לשותפות הם מקור המימון היחיד לתשלום הקרן והריבית. לצורך הבטחתם, נרשם שעבוד קבוע ראשון בדרגה על התמלוג (הכנסה עתידית) משדה "לוויתן" לטובת החברה. נכון להיום מעריכים שפיתוח המאגר יתממש עד אמצע 2019 וההפקה תחל ב-2020. להערכתנו זה תרחיש סביר וככל שייחתמו חוזים ותיסגר חבילת המימון, תרד תשואת הפדיון משמעותית מרמתה כיום ומחזיקי האג"ח ייהנו מרווחי הון.
אקסטל אג"ח א' - לא צמודה למדד, מח"מ 2.4 שנים, תשואה ברוטו לפדיון 14%, מדורגת A2 ע"י מדרוג
אקסטל היא חברת נדל"ן המתמקדת בייזום ונכסים מניבים במנהטן וחלקים נוספים של ניו יורק. תחומי פעילותה העיקריים בעיר: ייזום ופיתוח נדל"ן למכירה- רכישת נדל"ן, זכויות באוויר וזכויות בנייה אחרות, כדי לנצל את הערך הגלום בנכסים (רובם למגורים, מסחר ומלונאות); ונדל"ן להשקעה- רכישת ופיתוח נכסי נדל"ן לטובת קבלת דמי שכירות ו/או עליית ערך הונית. לחברה הון עצמי משמעותי ומינוף נמוך, יחסית, לענף, הממתנים חשיפות למחזור עסקים שלילי ולירידת מחירים בשוק דירות היוקרה של מנהטן. תשואות הפדיון של אג"ח החברה גבוהות, בהינתן הדוחות הכספיים שלה ולהערכתנו הרווחיות הגבוהה הגלומה בתיק הנכסים תשפר בעתיד את תזרים המזומנים שישמש לשירות החוב.
- IBI על אג"ח אקסטל: "למרות הלוליינות הפיננסית, מצב החברה השתפר"
- שוק הדירות של ניו יורק משתחרר: אקסטל השיגה הלוואה נוספת של 275 מיליון דולר
- בארנט צלח את משבר המימון: אקסטל קיבלה הלוואות של 893 מיליון דולר
הכשרת הישוב אג"ח 18 - לא צמודה למדד, מח"מ 3 שנים, תשואה ברוטו לפדיון 4.8%, מדורגת BBB+ ע"י מעלות
הכשרת הישוב מתמקדת במישרין ובאמצעות חברות מוחזקות בחמישה תחומי פעילות: נדל"ן מניב, ייזום ובניה, שילוט חוצות ומלונאות. בשנים האחרונות עשתה החברה מספר פעולות ששיפרו את יחסי הכיסוי והמינוף, כגון הגדלת ה-NOI מנכסים המניבים, הקטנת הוצאות הנהלה, מימוש נכסים ומימון מחדש של הלוואות יקרות. להערכתנו, תזרים המזומנים מפעילות שוטפת, כולל מימוש נכסים, יאפשר לה לשרת את חובה בשנים הקרובות. תחזית מימוש הנכסים של החברה סבירה, לאור עמידתה במימושים שתוכננו לשנה האחרונה ולנוכח העובדה שחלק ממימושי הנכסים מתייחסים למכירת יח"ד בפרויקטים בחו"ל, שנמצאים בשלבי ביצוע מתקדמים.
מליסרון אג"ח טו - לא צמודה למדד, מח"מ 6.2 שנים, תשואה ברוטו לפדיון 3.8%, מדורגת AA- ע"י מעלות
מליסרון פועלת בעצמה ובאמצעות חברה בת בבעלות מלאה (בריטיש ישראל) בתחום הנדל"ן המניב. בבעלותה ויחד עם אחרים 21 מרכזי מסחר וקניונים וארבעה נכסי משרדים להשכרה. לחברה ולחברות הבנות נדל"ן להשקעה בשווי של כ 15 מיליארד שקל, המהווה 86% מסך הנכסים ומחזיק תפוסה ממוצעת של 97%. תשואת הנכסים המניבים עומדת על כ- 7.5% בממוצע. בשנת 2015 גדל סך ה-NOI לאור שיפור הביצועים התפעוליים של הקניונים, ששינו תמהילים וחלקם הורחבו. להערכתנו, התזרים מפעילות החברה ויכולת מחזור האשראי על גב נכסים איכותיים יאפשרו שירות חוב סדיר.
חברה לישראל אג"ח 11 - צמודה לדולר, מח"מ 4.8 שנים, תשואה ברוטו לפדיון 4.8%, מדורגת A ע"י מעלות
חברה לישראל מחזיקה בחברות כיל (46%) ובתי זיקוק (37%). מדובר בחברת החזקות ללא פעילות עצמאית והמקור התזרימי היחיד שלה הינו קבלת דיבידנדים מהחברות המוחזקות. לנוכח מצבה התזרימי של בתי זיקוק, כי"ל הינה מקור המזומנים העיקרי של חברה לישראל. מקורות נוספים לשירות החוב: מזומנים בקופת החברה, מחזור האשראי, מימוש החזקות והחזר הלוואות שהעמידה לחברת קנון. להערכתנו, לחברה לישראל עודף נכסי משמעותי ונזילות גבוהה לשנתיים הקרובות, שיאפשרו למחזיקי האג"ח ליהנות מתשואה שוטפת גבוהה, יחסית, עם הצמדה לשער שקל-דולר ברמה נוחה.
פיזור השקעות מומלץ (רונן מנחם)
לתיק ברמת סיכון נמוך-בינוני ממליצים במזרחי טפחות על חשיפה של: 20% למניות, מהן 8% בארץ ו-12% בחו"ל; 75% לאג"ח, מהן 30% צמודות מדד ו-45% לא צמודות; ו-5% מט"ח.
אנו ממליצים על 52.5% מהתיק באג"ח חברות, מהן 27% צמודות מדד ו-25.5% לא צמודות. משקלן המומלץ של אג"ח ממשלתיות עומד על 22.5% , מהן 19.5% לא צמודות ו-3% צמודות מדד.
הערכות לשנת 2017 (רונן מנחם)
יורו-דולר: ירידה של 6%, הדולר והיורו יהיו שווים.
מדד תל אביב 25: עלייה של 10%
מדד דאו ג'ונס: עלייה של 7%
מחר בפרויקט - ההמלצות של בנק ירושלים