הלמן אלדובי לא מאבד אמון במניית העם, ומחליף רשת שיווק
הלמן אלדובי ממליץ על מניות טבע, רמי לוי, רציו ספאנטק וקנון לתיק ההשקעות שלכם לשנה הבאה. בשנה שעברה העדיפו בבית ההשקעות את ויקטורי ואפריקה נכסים. פרויקט ההמלצות של "כלכליסט" ל-2017 נמשך
פרויקט ההמלצות של כלכליסט נמשך - והיום ההמלצות של בית ההשקעות הלמן אלדובי. בשנה שעברה הצליח בית ההשקעות לפגוע בכל המניות שבחר - קנון הניבה תשואה שנתית של 7%, ויקטורי הוסיפה לערכה 33.8% בשנה החולפת, אזורים עלתה ב-29.3%, אלקטרה קפצה ב-31.1% ואפריקה נכסים רצה ב-59.3% בשנה החולפת.
- ההמלצות של אלומות - בשנה שעברה התחבאה בהן מניה שרשמה תשואה של 79%
- הנבחרת של אלטשולר לשנה הבאה: דיסקונט, מליסרון וכהן פיתוח
- להשקיע בסיעוד ולשמור מזומן בצד: ההמלצות של בית ההשקעות מור לשנה החדשה
מניות מומלצות ל-2017
רמי לוי. תשואה ב-2016: 10.5%-
הרשת הינה אחת המובילות בסקטור הדיסקאונט ובעלת המותג החזק בענף הקמעונאות. הצמיחה החזקה של הרשת בשנים האחרונות תודלקה ע"י רכישות, כאשר קריסת מגה הובילה לקפיצה משמעותית בכמות הסניפים ושטחי המסחר. השפעות רכישת הסניפים תלווה את הרשת אל תוך 2017 והיא צפויה להמשיך להציג צמיחה נאה, גם ללא רכישות חדשות. בנוסף, רווחיות הסניפים החדשים, אשר סבלו מחבלי לידה בתקופת ההשקה שלהם צפויה להשתפר ב-2017 עם סיום העיכול שלהם ע"י הרשת. נקודה אחרונה היא כוח התמחור של הרשת – נכון להיום הרשת מציגה את הרווחיות הגולמית הנמוכה מבין רשתות המזון הנסחרות (ואחת הנמוכות בענף). התוצאה היא יכולת להעלות מחירים תוך שמירה על מיצובה כרשת הזולה ביותר וזוהי תחמושת חשובה בהתמודדות עם אירועים תחרותיים בלתי צפויים בענף. בסה"כ אנו מעריכים כי בשנה הקרובה נראה מעין תנועת מלקחיים בתוצאות רמי לוי – צמיחה בהכנסות תוך שיפור ברווחיות התפעולית, מה שמוביל אותנו להמלצת קנייה על החברה.
רציו. תשואה ב-2016: 22%
אז מה קרה בשנה האחרונה? ובכן, אושר מתווה הגז, נחתמו חוזים משמעותיים אשר יאפשרו את פיתוח לוויתן ונסגרו מרבית הסכמי המימון. להערכתנו, יחס הסיכון-סיכוי המגולם בתמחור רציו כיום הוא אטרקטיבי ביותר. הסבירות לפיתוח לוויתן גבוהה, כאשר להערכתנו גם חוזה ייצוא נמצא מעבר לפינה ויכול להציף ערך משמעותי עבור רציו.
ספאנטק. תשואה ב-2016: 7%-
לאחר שנה לא פשוטה אשר כללה שחיקה ברווחיות, במכירות וחילופי מנכ"ל אנו מזהים במניה פוטנציאל התאוששות משמעותי. החברה סבלה ממספר תקלות בקווי הייצור בישראל יחד עם עלויות גבוהות של הרצת הקו בחדש בארה"ב אשר שחקו את הרווחיות. אנו מאמינים כי השוק פסימי מדי ביחס לחברה ובטווח הארוך נחזה בגידול במכירות ואף בשיפור ברווחיות.
טבע. תשואה ב-2016: 43.9%-
אחת המניות החבוטות של החודשים האחרונים עומדת בפני שנה קריטית. לאחר בחירתו של טראמפ לנשיא ארה"ב התפוגגו חלק מחששות הסקטור מתוכניותיה של הילרי ואף על פי כן, טבע מייצרת למשקיעים מספר סיבות משלה לדאגה. החששות ידועים וכוללים חולשה בענף הגנריקה יחד עם שחיקה מוגברת של הכנסות הקופקסון. להערכתנו, חלק גדול מהרע כבר מתומחר במנייה כך שכל דחייה בתחרות הגנרית לקופקסון, התאוששות בגנריקה או התפתחויות חיובית מכיוון צנרת המוצרים שבפיתוח יכולים להפתיע לטובה.
קנון. תשואה ב-2016: 7%
תפקוד המניה היה רחוק מלהרשים השנה אך עוד לא אמרנו נואש. להערכתנו הפוטנציאל המשמעותי הטמון בהצפת הערך בזרוע ייצור החשמל של החברה איי סי פוואר עוד רחוק מלהתממש. במהלך השנה הפעילה החברה שתי תחנות משמעותיות בדרום אמריקה (למרות התקלה המאכזבת בסמאיי אשר עתידה להיפתר בחודשים הקרובים) ואנו צפויים לראות גידול משמעותי בהכנסות וברווחיות של החברה במהלך שנת 2017.
אג"ח מומלצות ל-2017
דיסקונט השקעות אג"ח ו'. צמוד מדד, מח"מ 4.28, תשואה ברוטו 4.79%, דירוג BBB- חיובי
החברה היא חברת אחזקות ובעלת השליטה ב-3 חברות מובילות במשק הישראלי: שופרסל, סלקום, ונכסים ובניין. לפני מס' ימים הושלמה עסקת מכירת חברת אדמה, והחברה צפויה להעשיר את תזרים המזומנים שלה בכ-750 מיליון שקל. סך יתרות הנזילות, צפויות להספיק כעת עד אמצע שנת 2018 לפחות, וגם בשנים שלאחר מכן, תוכל החברה להערכתנו לגייס הון נוסף באמצעות שעבוד חלק ממניות חברות הפורטפוליו שלה. דירוג החברה צפוי לעלות בעקבות השיפור במצב הפיננסי של החברה. אג"ח ו' של החברה נסחר בתשואה ברוטו של 4.79%, תשואה אטרקטיבית לטעמנו ביחס לאלטרנטיבות הקיימות בשוק, ולאור הערכתנו שהחברה צפויה לעמוד בהתחייביותיה בשנים הקרובות.
מבני תעשיה אג"ח י"ד. צמוד מדד, מח"מ 1.9, תשואה 2.05%, דירוג -A
החברה פועלת בעיקר בתחום הנדל"ן המניב , וכ-80% מנכסיה מצויים בישראל. החברה מחזיקה במאות נכסים להשקעה, בשווי כולל של כ-7 מליארד שקל. בעיקר בשל בעיות בחברת האם, כלכלית י-ם, עברה החברה תקופה מאתגרת, שכללה ירידת דירוג, ניתוק מבעל השליטה, החלפת דירקטוריון, ומו"מ להסדרי חוב בחברות בנות. כיום, לאחר ביצוע מהלכים חשובים בחברת האם, מצב החברה יציב, ותשואת האג"ח משקפות יכולת החזר חוב טובה.בשנתיים הקרובות צפויה החברה לפרוע סכומים משמעותיים, אך תזרים המזומנים שפירסמה החברה, סביר בהחלט להערכתנו, כאשר חלק נכבד מהמהלכים כבר הושלמו. כמו כן, לחברה נכסים לא משועבדים, בשווי של כמיליארד שקל, בהם תוכל להיעזר בעת הצורך, לגיוס הון נוסף. החברה צפויה להמשיך למכור נכסים, בתזרים שפירסמה לא מתוכננות הנפקות אג"ח נוספות, וכמו כן בשנתיים שלאחר השנתיים הקרובות, יורד עומס החוב משמעותית. לאור הנ"ל, החברה צפויה להערכתנו לצלוח את 4 השנים הקרובות.
שופרסל אג"ח ה'. שקלי, מח"מ 5.81, תשואה 3.7%, דירוג A+
החברה הינה קמעונאית המזון הגדולה בישראל. נשלטת ע"י חברת דיסקונט השקעות (51%). על מנת להתמודד עם אתגרי הענף, פועלת החברה מאז שנת 2014, לפי תכנית אסטרטגית חדשה, שעיקרה סגירת סניפים וצמצום שטחי מסחר, חיזוק המותג הפרטי, ייעול ומיחשוב תהליכים, ועוד. בשנים 2015-2016 רואים שיפור ניכר בדוחות הכספיים של החברה. חובות החברה נפרסו מחדש, ומח"מ החוב הוארך, כך שההתחייבויות השנתיות של החברה נמוכות יחסית ופרוסות היטב. בנוסף, לחברה נדל"ן לא משועבד בשווי של כ-1.7 מיליארד שקל, ונגישות טובה ומוכחת לשוק ההון. לאור הנ"ל, צפויה החברה לעמוד בהתחייבויותיה בשנים הקרובות.
מגדלי הים התיכון אג"ח ב'. שקלי, מח"מ 4.6, תשואה 3.01%, דירוג A2
החברה פועלת בתחום של ייזום והפעלה של בתי דיור מוגן, מחזיקה ומנהלת 7 נכסים המיועדים לאוכלוסיית הגיל השלישי בישראל. החברה הינה שחקן מרכזי בענף, ומזוהה כמותג איכותי, ובעל רמת שירות גבוהה. הביקוש הרב, מאפשר לחברה לשמור על שעורי תפוסה גבוהים לטווח ארוך, תורם ליציבות התזרים, ומאפשר בנייה והשכרה של שטחים נוספים. החברה הנפיקה בשנים האחרונות שתי סדרות אג"ח, שהוזילו את עלויות המימון שלה. האג"ח המומלץ על ידנו, מהווה אלטרנטיבה טובה לגיוון הענפים שבתיק האג"ח. הוא סולידי יחסית לאג"חים בדירוג דומה, ומניב תשואה נאה של 3.01% לשנה.
מליסרון אג"ח ה'. צמוד מדד, מח"מ 3.14, תשואה 1.16% , דירוג AA-, שעבוד קבוע ראשון
זהו האג"ח הסולידי ביותר שאנו ממליצים עליו. אנו סבורים שחלק משמעותי בתיק האג"ח צריך להיות מורכב מאג"ח בדירוג גבוה. מליסרון הינה אחת משתי חברות הנדל"ן המניב הגדולות בישראל. כמו כן סדרה ה' עליה אנו ממליצים, מגובה ספציפית בשעבוד קבוע ראשון על הקריון, דבר שמעלה עוד יותר את רמת הבטחון של אג"ח זה. האג"ח נסחר במרווח של 120 נק' מעל אג"ח ממשלתי מקביל, הוא במח"מ קצר יחסית של 3.5 שנים, ויתן הגנה במידה שנתחיל לראות אינפלציה גבוהה יותר בשנתיים-שלוש הקרובות. התשואה כמובן באג"חים מסוג זה "צנועה ולא אטרקטיבית", ועומדת על 1.16% + מדד בלבד. עם זאת, אם נבחן שוב את האג"ח, נגלה כי חוסן וגודל החברה, בתוספת השעבוד החזק, והמח"מ הקצר יחסית, יכולים להפוך את האג"ח לתחליף ראוי ביותר לאג"ח ממשלתי, וככזה, התשואה והמרווח בו כבר אטרקטיביים ביותר.
תיק השקעות מומלץ
30% מניות (מחציתן בארץ ומחציתן בחו"ל)
50% אג"ח קונצרני בדרוגי BBB ומעלה
15% באג"ח ממשלתי
5% מזומן