$
בורסת ת"א

מיזם הרוח תופס גובה: המוסדיים הסתערו על הנפקת אנלייט

אנלייט של שאול אלוביץ' נהנתה מביקושים של כ-290 מיליון שקל - פי 4 מסכום הגיוס המתוכנן. החברה גייסה לבסוף כ-93 מיליון שקל במחיר של 104 שקל למניה, כ-9% ממחיר המניה בבורסה

אורן פרוינד 16:1215.01.17

התחום של אנרגיה מתחדשת סומן על ידי בעלי הון כמו שאול אלוביץ, נתן חץ, צחי סולטן ומשפחת שמלצר, כדבר הבא בעידן ההשקעות של המאה ה-21. נראה כי הגופים המוסדיים הישראלים הולכים אחרי האמונה של אותם בעלי הון, כפי שעולה מההנפקה של אנלייט, חברת האנרגיה המתחדשת מקבוצת ירוקום של שאול אלוביץ.

 

אנלייט דיווחה היום (א') על תוצאות הנפקת ההון שלה שהיא מבצעת כדי לגייס את ההון העצמי שלה עבור שלושה פרויקטים של אנרגיית רוח שהיא עתידה לבצע בישראל ובאירופה. אנלייט זכתה לתמיכה רחבה מהגופים המוסדיים הישראליים. אלו הזרימו ביקושים גבוהים של כ-290 מיליון שקל בהנפקה - פי 4 מסכום הגיוס המתוכנן. החברה גייסה לבסוף כ-93 מיליון שקל במחיר של 104 שקל למניה, כ-9% מעל מחיר המינימום ומחיר המניה בבורסה ערב הגיוס. מחר (ב') ייערך השלב הציבורי בגיוס.

שדה סולארי של אנלייט שדה סולארי של אנלייט צילום: אתר החברה

 

אנלייט מנוהלת על ידי גלעד יעבץ ונסחרת בבורסת תל אביב בשווי של 400 מיליון שקל לאחר שרשמה עלייה של 35% בשלוש השנים האחרונות. החברה עוסקת בהקמה וניהול של פרויקטים בחום הרוח והשמש. במהלך השנתיים האחרונות הקימה או השקיעה בלמעלה מ-130 פרויקטים, בהספק כולל של מעל 200 מגה ואט.

 

נכון להיום אנלייט מבצעת שלושה פרויקטים חדשים בהשקעה כוללת של 1.7 מיליארד שקל כשההון העצמי שהיא נדרשת להעמיד בפרויקטים האלו מסתכם בכ-200 מיליון שקל. הגיוס הנוכחי ישמש אותה להעמדת ההון העצמי באותם פרויקטים. שניים מהפרויקטים האלו (בסרביה וקרואטיה) היא מבצעת באמצעות מיזם "מובילים" שהקימה ביחד עם חברת הפניקס (20%) ומגדל (15%) להשקעה בפרויקטים של אנרגיה מתחדשת.

 

הפרויקט הגדול שמבצעת אנלייט הוא בסרביה, פרויקט של אנרגיית רוח בהספק של 105 מגה וואט שמוקם בהשקעה של 740 מיליון שקל כשחלקה של אנלייט בהון העצמי שלו הוא 117 מיליון שקל. אנלייט כבר השלימה את השגתם של מרבית האישורים הנדרשים לצורך הקמת הפרויקט ונמצאת במו"מ מתקדם להשלמת חוזי האספקה העיקריים של הציוד לפרויקט. תקופת ההקמה מוערכת ב-18 עד 24 חודשים ובסיומה תחל הפעלה מסחרית של הפרויקט. הכנסות הפרויקט בתקופת האסדרה צפויות לעמוד על כ-28 מיליון יורו לשנה ועלות ההקמה הכוללת של הפרויקט נאמדת בסך של כ- 185 מיליון יורו (740 מיליון שקל).

 

פרויקט נוסף של אנלייט שהיא מבצעת דרך מובילים הוא פרויקט לוקובץ בקרואטיה להפקת חשמל מאנרגית רוח בהספק של 49 מגה וואט. אנלייט תשקיע בפרויקט הון עצמי של 41 מיליון שקל ועלות ההקמה הכוללת שלו עומדת על 264 מיליון שקל. אנלייט כבר השלימה את הסגירה פיננסית של הפרויקט. הסכמי המימון של נחתמו מול שני בנקים אירופאים מובילים בתחום מימון פרויקטי הרוח, "ERSTE" ו-"PBZ" מקבוצת INTESA.

 

בישראל מבצעת אנלייט את פרויקט עמק הבכא להקמה של חוות טורבינות רוח בהספק של 102 מגה וואט. הפרויקט מוחזק בשרשור בשיעור של 36.5% על ידי אנלייט ביחד עם האב המייסד של אנרגיית הרוח בישראל אלי בן דב. הפרויקט מוקם בהשקעה כוללת של 680 מיליון שקל כשחלקה של אנלייט בהון העצמי עומד על 47 מיליון שקל. התכנית הסטטוטורית של הפרויקט (תב"ע) אושרה ופורסמה ברשומות. אנלייט צופה כי בשלושת הפרויקטים האלו היא תניב תשואה על ההון של 20% ואף יותר.

 

שאול אלוביץ' שאול אלוביץ' צילום: יובל חן

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x