ביטול השקעות מסין וקוריאה שלח את הביומד הישראלי לגייס בשוק
שלוש חברות ביומד ישראליות דיווחו על גיוסים: כן פייט ופלוריסטם גייסו 5 ו-10 מיליון דולר בהתאמה, קדימהסטם תגייס 10 מיליון שקל
שלוש חברות ביומד ישראליות דיווחו אתמול (ה') על גיוסי כספים לצורך מימון המשך פעילותם. 2 החברות הדואליות כן פייט ופלוריסטם, שגיייסו 5 ו-10 מיליון דולר בהתאמה וקדימהסטם תגייס 10 מיליון שקלים.
- אכזבה באלקוברה: כישלון בניסוי בתרופת הדגל של החברה
- 10 חברות טכנולוגיה וביומד הצטרפו לפרויקט האנליזה של הבורסה
- השקעה בסיכון גבוה: כיטוב פארמה רוכשת חברת ביומד ב-3.8 מיליון דולר
הגיוס הגדול ביותר מבין השלושה, כ-10 מיליון דולר, שייך לפלוריסטם שגייסה אותו באמצעות הנפקת של כ-8.1 מיליון מניות במחיר של 1.25 דולר עם כ-4.9 מיליון אופציות במחיר מימוש של 1.4 דולר לחמש שנים.
לחתם ההנפקה, רודמן אנד ראנשו, תהיה אופציה לרכישת עוד 1.2 מיליון מניות נוספות שיכולות להגדיל את הגיוס ל-11.5 מיליון דולר. המשקיעים מאוד לא אהבו את הגיוס והפילו את מניית החברה ב-5% במהלך המסחר ובעוד 11.5% במסחר המאוחר, לרמה של 1.24 דולר, נמוך ממחיר ההנפקה.
המשקיעים של פלוריסטם קיוו כי ההבטחות של החברה לפני כחודשיים על הסכם השקעה אסטרטגי עם קרן סינית מוסדית המתמחה במדעי החיים בהיקף של כ-30 מיליון דולר, שחוזקו לפני כחודש באמצעות דיווח על אישור לפטנט מרכזי של החברה מהמשרד לקניין רוחני בסין, יתממשו.
אז פלוריסטם דיווחה על עסקה לרכישת כ-17% ממניות החברה מחיפה במחיר מניה של 1.77 דולר ומושב אחד במועצת המנהלים, אך בעקבות חוק חדש בסין שמונע אפשרויות השקעה, כעת נראה כי פלוריסטם תסתפק במה שהיא הצליחה לגייס, כשליש מהסכום במחיר מניה הנמוך ב-30%.
פלוריסטם "שורפת" למעלה מ-20 מיליון דולר בשנה, ולכן הכסף שגייסה יוכל לשרת אותה לתקופה של חצי שנה. בקופת החברה נמצאים כ-29 מיליון דולר, כך שההערכות בשוק מדברות על כך שבמידה והעסקה עם הסינים לא תיסגר בחצי שנה הקרובה - החברה תיאלץ לבצע גיוס נוסף בעוד חצי שנה.
לאחרונה רשמה פלוריסטם התקדמות לקראת ניסוי שלב 3 לטיפול בטרשת עורקים חמורה בגפיים התחתונות (CLI) באירופה ובארה"ב והחלה להיערך לניסוי פיבוטאלי שלב 3 גם באינדיקציה של שיקום לאחר שבר בירך. כמו כן, בימים אלה נערך ניסוי לקראת הגשת בקשה לאישור FDA לטיפול בסינדרום הקרינה האקוטית, הממומן ומבוצע על ידי המכון הלאומי לבריאות של ממשלת ארה"ב.
הסכמים מחייבים לגיוס של 5 מיליון דולר
כן פייט, שעוסקת בפיתוח תרופות למחלות סרטניות ודלקתיות, חתמה על הסכמים מחייבים לגיוס של 5 מיליון דולר ממשקיעים מוסדיים בארה"ב. החברה תנפיק 2.5 מיליון ADS במחיר של 2 דולר. בנוסף, הם יהיו זכאים לאופציה לרכישת חצי ADS, במחיר מימוש של 2.25 דולר לתקופה של 5 שנים מיום.
החתם בהנפקה היה רודמן אנד ראנשו והיא צפוייה להתקיים ב-24 בינואר. בעקבות ההודעה צנחה מניית החברה בבורסה של ניו יורק ב-8% למחיר של 2.07 שמכנה לה שווי שוק של כ-30 מיליון דולר.
כן פייט, המנוהלת ע"י פרופ' פנינה פישמן, איכזבה את המשקיעים לחצי שנה כשדיווחה על כשלון בניסוי שלב 2 בתרופת CF101 לטיפול במחלת הגלאוקומה. למרות אי ההצלחה, על פי כן פייט לתרופה עדיין יש אינדקס טיפולי מבטיח לטיפול במחלות אוטואימוניות דלקתיות כולל דלקת מפרקים שגרונית ופסוריאזיס.
נכשלו המגעים להסכם עם משקיע מקוריאה
בתחילת השנה עדכנה חברת קדימהסטם, שעוסקת בפיתוח תרופה לטיפול במחלת ניוון שרירים, את משקיעה כי השקעה אסטרטגית של 7 מיליון דולר בחברה של קורסטם (Corestem) הקוריאני לא הבשילה לידי הסכם.
במזכר ההבנות דובר על השקעה בחברה על פי מחיר מינימום של 114 מיליון שקל ושיתף פעולה בניסויים קליניים של 2 החברות. הניסוי שהיה אמור להתבצע בקוריאה, במוצר של פלוריסטם, ה-AstroRx - טיפול תאי למחלת ה-ALS שמבוסס על תאים של מערכת העצבים המרכזית.
כעת, אולי בכדי להביע אמון בחברה, היא מדווחת על הנפקת זכויות לבעלי המניות הקיימים בהיקף של 10 מיליון שקל לצורך גיוס הון. לקדימהסטם יש 2.4 מיליון שקל בקופה והכנסות שנתיות של כמיליון שקל אל מול הפסד שנתי של כ-15 מיליון שקל.
קדימהסטם מתכוונת בכל מקרה להתחיל את הניסוי הקליני פאזה I/IIA (ניסוי בטיחות ויעילות המוצר בבני אדם) באמצע שנת 2017, בפיקוח משרד הבריאות ועל-פי המתווה שתואם עם ה-FDA. הניסוי יכלול כ-21 חולים וייערך במחלקה הנוירולוגית בבי"ח הדסה עין-כרם.