ותודה למובילאיי: פורסייט הצליחה לגייס 38 מיליון שקל ב-3 ימים
בין המשקיעים שלקחו חלק בגיוס של החברה שמפתחת מערכות נהיגה אוטומטיות ניתן למנות את משפחת דיין מחברת טרייד מוביל ואת הבעלים של יבואנית הרכב UMI
- פורסייט הרחיבה את גיוס ההון שלה ל-23.5 מיליון שקל: המניה קפצה ב-9%
- פורסייט קורצת למובילאיי: "המערכת של החברה הפגינה ביצועים טובים יותר מהמתחרים"
- פורסייט הישראלית מדווחת: הסכם לשיתוף פעולה עם יצרן רכב סיני
על פי דיווחי החברה לבורסה הבוקר (ד'), בין המשקיעים שלקחו חלק בגיוס ניתן למנות את משפחת דיין מחברת טרייד מוביל ואת הבעלים של יבואנית הרכב UMI (שברולט וקדילק). בגיוס הקודם מתחילת השבוע נמנו עם המשקיעים משפחת קרסו וחברת קרנות הנאמנות של איילים. במסגרת הגיוס הקצתה החברה 6.9 מיליון מניות לפי מחיר של 2.1 שקלים למניה, גבוה ממחיר המניה בגיוס מלפני יומיים שעמד על 1.9 שקלים. בגין כל מניה יהיו זכאים המשקיעים לכתבי אופציה עם מחיר מימוש של 80 סנט (2.93) הניתנים למימוש בעוד כשנתיים. ניירות הערך שהוקצו מהווים כ-11.5% מהון המניות של החברה לאחר ההקצאה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
פורסייט, הפועלת לפיתוח מערכות בטיחות לנהיגה ולמניעת תאונות דרכים, צפויה להגיש תשקיף לקראת הנפקה בנאסד"'ק בזמן הקרוב. חלק ממטרת הגיוס הקודמת נועדה לאפשר לחברה עמידה בדרישות הסף להון עצמי – שעומד על 5 מיליון דולר - לצורך הרישום למסחר בארה"ב. התמורה שתתקבל מהגיוס מיועדת למימון פעילות המחקר והפיתוח של פורסייט בדרך למסחור של המוצרים שהיא מפתחת.
בפברואר הציגה החברה דגם אלפא של המערכת אותה היא מפתחת, בשם Eyes on. בשונה ממובילאיי, המערכת של פורסייט מורכבת מזוג מצלמות וידאו המותקנות בקדמת הרכב ומספקות יכולת ראיה תלת-ממדית. בחברה מתמקדים בעיקר בפיתוח תוכנה (ולא בחומרה) כך שבעתיד הם צפויים למכור את המוצרים שיפתחו ליצרני רכב (OEM) ולחברות שבבים.
פורסייט, תחת ניהולו של חיים סיבוני, החלה להיסחר בבורסה בתחילת שנת 2016 לאחר שהתמזגה עם השלד הבורסאי "אסיה פיתוח". מאותה עת, גייסה החברה סכום כולל של 32 מיליון שקל ממשקיעים עד החודש האחרון. נכון להיות היא נסחרת לפי שווי שוק של 192 מיליון שקל. מתחילת השנה, רשמה מניית החברה עלייה של 51%.