ראיון כלכליסט
"ישראל תהיה מרכז הרכב האוטונומי של אינטל"
דאג דיוויס, סגן נשיא בכיר והאחראי על תחום הרכב האוטונומי באינטל מסביר ל"כלכליסט" כיצד יתבצע השילוב של מובילאיי במארג של אינטל. הוא מוסיף שלדעתו כבר ב-2020 נתחיל לראות מכוניות אוטונומיות יורדות מפסי הייצור של היצרניות הגדולות
- רוכשת כושלת: רוב החברות שאינטל קנתה נמכרו או נסגרו
- המיזם של שעשוע ואבירם שרותם את טכנולוגיית מובילאיי לסיוע לעיוורים
- זינוק בעלייה: רכישת מובילאיי תקפיץ את אינטל לשורה הראשונה של חברות טכנולוגיית הרכב
"אמנון שעשוע ירכז את כל תחום הרכב האוטונומי באינטל", אומר ל"כלכליסט", דאג דיוויס. "יש לנו צוותים העוסקים בתחום הזה בארצות הברית ואירופה וכולם יתחילו לעבוד תחת הניהול של פרופ' אמנון שעשוע". ניהול כל הפעילות של הרכב האוטונומי מישראל היא כנראה לקח חשוב שלמדה החברה מהכשלונות הרבים שספגה ברכישות שעשתה בעבר.
דיוויס אינו מתייחס לכשלונות העבר - אבל מציין שכיום החברה מצליחה מאוד בשילוב חברות שהיא רוכשת בשנים האחרונות. "עשינו עבודה טובה עם הרכישות שעשינו. אלטרה למשל היתה רכישה טובה מאוד. למדנו איך לעשות רכישות טובות ואנחנו עושים מאמץ לשלב את היכולות של החטיבה שלנו עם מובילאיי", אומר דיוויס. "אנחנו נעמיד עבורה את כל המשאבים שיש לאינטל בכדי שהיא תצליח".
יניב גרטי, המנכ"ל החדש של אינטל ישראל מתרגש מהאפשרות של השילוב של מובילאיי במארג של אינטל בישראל. " עד היום בישראל התמקדנו בשלושה תחומים מרכזיים. המחשוב שבו יש לנו פעילות פיתוח מקיפה ביותר, תחום הייצור שיש לנו בקרית גת וכן החיבוריות. כאשר הרכישה של מובילאיי תסתיים אנחנו נוסיף יכולות בתחום הרכב האוטונומי לפעילות שלנו בישראל ולמעשה יהיה לנו תחום פעילות מרכזי נוסף", אומר גרטי. "אני רואה בכניסת הפעילות של הרכב האוטונומי לפעילות של אינטל בישראל תרומה חשובה ביותר לאקוסיסטם כאן".
האם אתה חושב שהרכישה של מוביל איי היא חלק ממסקנות של החברה בעקבות כשלונה להיכנס לתחום המובייל בעבר?
"רכבים אוטונומיים הם שוק של 70 מיליארד דולר ועבור אינטל הם הזדמנות עצומה", אומר דאג דיוויס. הוא אינו שש להתייחס לכשלונה של החברה בכניסה לתחום המובייל ולכן מעדיף לראות את הכניסה של החברה במלא המרץ לתחום הרכב האוטונומי כשוק אדיר נוסף. "אינטל לא תבנה מכוניות אבל אנחנו נספק טכנולוגיות ומוצרים שיאפשרו לספקי מערכות מדרג ראשון לבנות רכבים אוטונומיים", אומר דיוויס.
"אנחנו נראה יצרני רכב מסורתיים כמו GM ,BMW, פורד ואחרים שיייכנסו לתחום ותראה מודלים עסקיים חדשים כמו אובר ו-Waymo של גוגל, אולי הם לא יבנו מכוניות אבל יספקו מודלים של מכוניות על פי דרישה ונהיגה על פי דרישה", מוסיף דיוויס. "כבר כיום רואים יצרנים עם שלבים ראשונים של הרכב האוטונומי ונמשיך לראות כאלה ב-2018 ו-2019. אני מאמין ש-2020 ו-2021 יהיו השנים שבהם נראה מכוניות אוטונומיות יורדות מקווי ייצור של יצרני הרכב המסורתיים".
"השילוב בין יכולות הראיה הממוחשבת המתקדמות של מוביילאיי עם הטכנולוגיה שיש לנו כיום, יוצרת פתרון מקצה לקצה בתחום", מתגאה דיוויס. "בשלב הזה אין לנו צורך ברכישות נוספות ויותר חשוב לנו להשלים את התהליך הרגולטורי ולשלב בין החברות", הוא מסכם.