השורטיסט בן אקסלר מסמן מטרה חדשה: וויקס הישראלית
לאחר טאואר ואבן קיסר, מתייחס אקסלר גם לחברת הקמת האתרים וטוען כי התחרות בשוק צפויה להקשות עליה; טוען כי היא מתומחרת ב-40%-50% יותר משוויה האמיתי
- למה וויקס הישראלית זינקה ב-10% בנאסד"ק ביום אחד?
- וויקס רוכשת את DeviantArt תמורת 36 מיליון דולר
- וויקס מכה את התחזיות, עוברת לרווח, וממשיכה להגדיל את מספר המנוייים
בסקירה שפרסמה בסוף השבוע הקרן על וויקס, המפתחת פלטפורמה לבניית אתרים, נכתב כי "אנחנו מאמינים כי משקיעים מתעלמים ממספר סוגיות היכולות לגרום לתיקון משמעותי במחיר המניה". בסיכום אותה סקירה המליצה הקרן למכור את מניית החברה תוך שהיא נוקבת במחיר יעד של 36-42 דולר למניה – מחיר הנמוך בכ- 40%-50% משער הנעילה ביום שישי (70 דולר) שבסופו רשמה מניית החברה עלייה של 2.5%. המלצה זו נמוכה משמעותית מהמלצות האנליסטים, כשרק לאחרונה נקב ברקליס במחיר יעד של 80 דולר למניית החברה. החברה נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 3.2 מיליארד דולר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
במסגרת הסקירה מונה אקלסר מספר סיבות להמלצה שלו. "בעוד שוויקס הייתה מהחברות הראשונות להציע פלטפורמה לבניית אתרים במודל freemium (מודל עסקי המציע מוצר בסיסי בחינם וגרסת פרימיום של אותו מוצר בתשלום), עתה הפך השוק לתחרותי יותר עם כניסה של שחקנים אחרים", מסביר אקסלר תוך שהוא מציין כי פעילותה העסקית של החברה מתקדמת בצורה איטית. בהקשר זה חשוב לציין שבסיכום הרבעון האחרון לשנת 2016 הציגה החברה צמיחה בשורה של פרמטרים והיכתה את התחזיות. בין היתר רשמה גידול של 50% בהכנסות לסך של 84 מיליון דולר וצמיחה של 39% במספר מנויי הפרמיום של החברה שעמד על 2.5 מיליון מתוך סך 97 מיליון משתמשים.
נוסף על כך, התייחס אקסלר לרכישת חברת דביאנטארט (DeviantArt) עליה דיווחה החברה בחודש פברואר האחרון בתמורה ל-36 מיליון דולר. לדידו, רכישה זו משקפת "שינוי באסטרטגיה של וויקס שעיקרו בצמיחה באמצעות רכישות, הכולל סיכונים חדשים למודל העסקי שעל המשקיעים לשקול".
המלצות הקרן בשנים האחרונות לא תמיד התבררו כמדויקות. אקסלר נמנה עם מספר "שורטיסטים אקטיביסטים" כמו אנדרו לפט (שהימר נגד מובילאיי) שעולים אחת לתקופה לכותרות בשל המלצות שליליות ואגרסיביות. הקרן שייסד בשנת 2009 מתמקדת באסטרטגיית שורט ובניצול הזדמנויות מגובות במחקר, כפי שהיא מעידה על עצמה. "אני מתמקד בהונאות. בחברות שמשתמשות בהנחות חשבונאיות אגרסיביות כדי לקשט את התוצאות הכספיות שלהן", אמר אשתקד למגזין Business insider. בשנים האחרונות פרסם מספר סקירות שליליות על חברות ישראליות, ובהן טאואר, אבן קיסר ואירסה, חברת האחזקות שבאמצעותה שולט אדוארדו אלשטיין באי.די.בי.
בסקירה הנוכחית מתייחס אקסלר לעובדה שליאור שמש, סמנכ"ל הכספים של וויקס, כיהן בעבר בשלוש חברות ציבוריות (אלווריון, ווראז נטוורקס ו-ECI) מתוכן שתיים הגיעו לחדלות פירעון ונמחקו מהמסחר לאחר מכן. מדובר בטענה די מוזרה וזהה לטענות שהועלו בסקירות עבר על אבן קיסר, ובמסגרתן הביע אקסלר תמיהה על עברו של המנכ"ל יוסי שירן ועל התפטרות של דירקטורים בחברה.