היורו איבד גובה אחרי הבחירות בצרפת: "בחירתו של מקרון הייתה כבר מתומחרת"
שערו היציג של הדולר נקבע על 3.604 שקלים, ירידה של 0.2%, ואילו שערו היציג של היורו נקבע על 3.948 שקלים, ירידה של 0.4%. בעולם, היורו מאבד 0.6% ונסחר תמורת 1.09 דולרים
שוק המט"ח העולמי פתח היום (ב') את שבוע המסחר על רקע ניצחונו של עמנואל מקרון בבחירות לנשיאות צרפת. בסיום יום המסחר, התחזק השקל מול הדולר והיורו. שערו היציג של הדולר נקבע על 3.604 שקלים, ירידה של 0.2%, ואילו שערו היציג של היורו נקבע על 3.948 שקלים, ירידה של 0.4%. בעולם, היורו מאבד 0.6% ונסחר תמורת 1.09 דולרים.
- מקרון בנאום הניצחון: די לפחד, אתן סיבה לאופטימיות
- מקרון השיג ניצחון מוחץ - אבל הדרך למימוש החזון שלו עדיין ארוכה
- אפקט מקרון: עליות באסיה, ניקיי היפני זינק ב-2.3%
רוני גיטלין, מנהל המסחר במט"ח בלאומי שוקי הון, טוען שבחירתו של מקרון הייתה כבר מתומחרת בשוק המט"ח ומכאן התגובה המתונה של היורו. גיטלין הוסיף שניצחנו המוחץ של מועמד המרכז המתון הוא שינוי מגמה חיובי בתוך גל הבדלנות השלילי ששטף את העולם בשנה האחרונה ואיים על הגלובליזציה - גל שהחל במשאל העם בבריטניה והמשיך בבחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב. "ניצחונו של מקרון הוא עדות לרצונם של אזרחי צרפת להישאר באיחוד האירופי", אמר.
בנק ישראל פרסם אתמול שיתרות מטבע החוץ שלו הגיעו לרמה של 105.1 מיליארד דולר בסוף החודש שעבר. מדובר על עלייה של 1.96 מיליארד דולר לעומת היתרה בסוף חודש מרץ, כך שלבנק המרכזי נותרו עוד כ-5 מיליארד דולר בלבד כדי להגיע לרמת היתרות הנאותה שקבע הוא עצמו בעבר.
הסיבה העיקרית לגידול ביתרות המט"ח בחודש שעבר היא טכנית בעיקרה – שיערוך שנעשה ליתרות המטבע עקב התחזקות הדולר מול היורו שהוביל לעלייה של מיליארד דולר בערך היתרות. רכישות המט"ח של הבנק עצמו במטרה לצמצם את התחזקות השקל, עמדו בחודש שעבר על 900 מיליון דולר, ירידה משמעותית יחסית לעומת רכישות של 1.5 מיליארד דולר במרץ ו-1.3 מיליארד דולר בפברואר, שהגיעו אחרי רכישה של 50 מיליון דולר בלבד בינואר. כלומר, מתחילת השנה רכש הבנק כ-3.8 מיליארד דולר וסך כל יתרות המט"ח גדלו בכ-6.7 מיליארד דולר. בארבעת החודשים הללו השקל, התחזק מול סל המטבעות בכ-4.5% - מול הדולר הוא התחזק בכ-5.8% ומול היורו בשיעור של כ-2.6%.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות אמר כי "הייסוף המתמשך של השקל מהווה איום של ממש על התעשייה המקומית. יבוא זול לצד פגיעה בכושר התחרות של היצואן הישראלי פוגע בתעשייה, מביא לסגירת מפעלים ולמעבר היצור לעבר שוקי היעד. התעסוקה במשק המקומי הופכת להיות תלויה יותר ויותר בקבוצה מצומצמת של קונצרנים בינלאומיים הפועלים בשוק המקומי כטבע, אינטל, אמדוקס, ווישיי, יורוקם ובזק, פורמולה כיל ונוספות. להערכתנו, בנק ישראל הרואה בסיכון הטמון במדרון החלקלק עם פריצת רמת 3.58 שקלים לדולר צפוי להמשיך ולהתערב במסחר במטרה למנוע את גלישת השערים לעבר רמות השפל של קיץ 2014 כאשר הדולר נסחר מתחת ל-3.5 שקלים לדולר ולשפל של קיץ 2008 כאשר הדולר נחלש לעבר 3.24 שקלים לדולר ואף פחות. אנחנו מצפים להתערבות בהיקפים גדולים מצד בנק ישראל".