עודד פלר מנסה ליצור חברה של מיליארד שקל שתיכנס לת"א־90
בעל השליטה בחברת היתר המנומנמת אמיליה פיתוח מקדם אותה בשני מהלכים: בשלב ראשון יכניס לתוכה את כימוביל שבבעלותו ובשלב שני ימחק מהמסחר את החברה־הבת מנדלסון בהצעת רכש של חילופי מניות, לשם הגדלת אחזקות הציבור
- יו"ר אמיליה פיתוח רוצה לקבל שכר של 5,000 שקל ביום
- אמיליה פיתוח בדרך החוצה מהבורסה: הוגשה הצעת רכש למניות החברה
- מנכ"ל אמיליה פיתוח: נבצע עד שלוש השקעות מדי שנה
העסקה היא רק צעד ראשון בדרכה של אמיליה למדד ת"א־90, הדורש אחזקות ציבור של כ־30%. על צעד נוסף רמזה אמיליה בדיווח ביום רביעי שעבר. הדיווח עסק בכוונתה לבצע פדיון מוקדם לאג"ח להמרה של החברת־הבת מנדלסון - מהלך לא שכיח המאותת על הבעת אמון של פלר במנדלסון וחוסר רצונו להנפיק למחזיקי האג"ח מניותיה לפי המחיר הנקוב באג"ח להמרה (109.45 אגורות). פלר מעדיף לשלם להם ריבית גבוהה כדי שלא יבצעו המרה.
על פי הדיווח, נבחנת האפשרות לעשות הצעת חליפין לבעלי המניות של מנדלסון למניות אמיליה כדי להגדיל את שווי אחזקות הציבור באמיליה. בחברה טרם הוחלט אם לבצע מהלך כזה.
המשוכה: מחזיקי האג"ח
אמיליה היא חברת השקעות השולטת במנדלסון תשתיות, מחזיקה בחברת מקסימה המייצרת גזים תעשייתיים ומשקיעה בחברות תעשייה. לצורך העסקה הזמינה אמיליה הערכת שווי מחברת PwC, שניפקה לפעילות הפרטית שווי של 503 מיליון שקל. כך, לאחר השלמתה יהיה שווי החברה 755 מיליון שקל.
פלר בוחן את השלב הבא להפיכת אמיליה למשמעותית בשוק ההון דרך מחיקת מנדלסון מהמסחר תוך רכישת חלקו של המיעוט, השווה 120 מיליון שקל. כך, אחזקות הציבור יגדלו בדיוק ל־30%. השווי הצפוי לאמיליה כבר יעמוד על 875 מיליון שקל. כשחברות נכנסות למדדים הן נהנות לרוב מביקושי תעודות הסל. ההערכות הן שכרגע מנדלסון ואמיליה עשויות להיות מתומחרות בחסר וכי תחת מדד ת"א־90 שווי הפעילות יכול להגיע למיליארד שקל.
המשוכה של פלר בדרך למחיקת מנדלסון טמונה במחזיקי האג"ח להמרה שלה. ביכולתם להמיר את האג"ח למניות עד 20 ביוני, ואם זה יקרה, פלר יצטרך לשלם 50 מיליון שקל נוספים עבור האג"ח שיומרו. האג"ח נסחרו ביום חמישי ב־111 נקודות - 1.5% מעל מחיר הפדיון המוקדם, כך שהשוק מאותת שהוא רוצה לבצע את ההמרה.
אנטרופי תומכת
כימוביל, שאמורה להיות הנכס המשמעותי של אמיליה לאחר המיזוג, מספקת שירותים לתעשייה בפעילות סינרגטית לאמיליה. המיזוג צפוי להתבצע דרך הקצאת מניות של אמיליה לפלר לפי שווי של 252 מיליון שקל. אחריה אמור פלר להחזיק ב־94.6% מאמיליה, אך הוא התחייב למכור מניות כך שאחזקות הציבור יהיו לפחות 13%. בעלי מניות המיעוט שצריכים לאשר את העסקה ברוב הם פסגות, מיטב דש, הראל וקרן גידור פרטית. חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי המליצה בשבוע שעבר לתמוך במיזוג עם כימוביל.
בעסקת בעלי העניין אמור פלר להתמנות למנכ"ל אמיליה פיתוח במקום תפקידו כיו"ר, והוא הסכים להפחית את שכרו החודשי מ־180 אלף שקל ל־150 אלף שקל. שלושת ילדיו מועסקים באמיליה בשכר שבין 19 אלף שקל ל־48 אלף שקל בחודש.