דלק הרוויחה 220 מיליון שקל ברבעון - תשובה יקבל דיבידנד של 128 מיליון שקל
הדיבידנד הכולל שתחלק הקבוצה יעמוד על 200 מיליון שקל. פעילות הנפט והגז תרמה לדלק רווח של 127 מיליון שקל - מול 110 מיליון שקל ברבעון המקביל
קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה הרוויחה ברבעון הראשון של השנה 220 מיליון שקל - זינוק חד של פי 2.5 לעומת הרווח ברבעון המקביל, שעמד על 85 מיליון שקל. בעקבות הזינוק הודיעה היום (ב') הקבוצה על חלוקת דיבידנד של 200 מיליון שקל לבעלי מניותיה - חלקו של תשובה בדיבידנד יעמוד על 128 מיליון שקל.
- המיעוט כופף את תשובה ודלק אנרגיה תחלק דיבידנד
- דלק קידוחים תחלק דיבידנד של 180 מיליון דולר
- קבוצת דלק השלימה את רכישת כל מניות אית'קה - שתימחק מהבורסות בלונדון ובטורונטו
התרומה העיקרית לרווח הנקי של הקבוצה ברבעון הפותח של 2017 נובעת מפעילות מגזר חיפושי והפקת נפט וגז, שרשמה רווח של כ-127 מיליוני שקל - כולל הפעילות באיתקה - לעומת כ-110 מיליון שקל ברבעון המקביל. הגידול ברווח במגזר נבע בעיקרו מגידול בכמויות הגז הטבעי והקונדנסט הנמכרים ממאגר תמר, אשר הביאו את סכום ההכנסות בתקופת הדוח ממכירת גז, בניכוי תמלוגים, לכ-473 מיליון שקל - עלייה של למעלה מ-10% לעומת הרבעון המקביל.
גם בפעילות הדלקים המסורתית של הקבוצה נרשמה עלייה חדה של פי 5 בתרומה לרווח, לסכום של 20 מיליון שקל, על רקע ביקוש גבוה יותר לדלקים. מנגד, בפעילות הרכב (החזקה של 22.5% בדלק רכב) נרשמה ירידה של 50% בתרומת הרווחיות לקבוצה לסכום של 18 מיליון שקל.
אסי ברטפלד, מנכ"ל קבוצת דלק, אמר לאחר הדוחות: "פתחנו את 2017 עם תוצאות עסקיות חזקות והשלמנו במהלך הרבעון שורה של מהלכים אסטרטגיים חשובים. עם רכישת השליטה באיתקה בכוונתנו לפעול להמשך ביסוס הנוכחות הבינלאומית של הקבוצה, לשם יישום האסטרטגיה של הקבוצה למיקוד פעילותה בתחום האנרגיה והפיכתה לשחקן מרכזי בשווקים הגלובליים".
קבוצת דלק השלימה לאחרונה מספר צעדים ביישום האסטרטגיה שלה להפוך לחברה בינלאומית. שותפי לוויתן קיבלו החלטת השקעה סופית (FID) לפיתוח המאגר, בהתאם למתווה הגז, והסכמי המימון הושלמו, כאשר חלקה של הקבוצה בהם, באמצעות דלק קידוחים, נאמד בכ-1.75 מיליארד דולר. בנוסף, הודיעה דלק קידוחים על כוונתה למכור כ-10% מאחזקותיה בתמר, מהלך שיאפשר, עם השלמתו, חלוקת רווחים משמעותית לבעלי היחידות של השותפויות, ובכללן קבוצת דלק.
במקביל, במהלך תקופצ הדוח הושלמו העבודות בקידוח הפיתוח וההפקה תמר 8, אשר נועד, בין היתר, להגדיל את היתירות במערכת ההפקה ולאפשר אספקה מירבית ממאגר תמר למשק הישראלי בעת ביקושי השיא. כמו כן החל לראשונה ייצוא גז טבעי ממאגר תמר לשימוש התעשייה הירדנית. לאחר תקופת הדוח השלימו שותפויות הגז אבנר ודלק קידוחים את הליך המיזוג ביניהן.
צעד נוסף ביישום האסטרטגיה היה עם ההשלמה של רכישת מניות חברת האנרגיה איתקה (Ithaca Energy), אשר רכישתה הושלמה החודש. איתקה היא חברת אנרגיה בינלאומית הפועלת באזור הים הצפוני . לאור הפיכתה של קבוצת דלק לבעלת השליטה בחברה צפויה הקבוצה לרשום רווח חשבונאי של כ-150 מיליון שקל ברבעון השני של השנה. החל מהרבעון הבא יאוחדו דוחותיה הכספיים של חברת איתקה לדוחות קבוצת דלק.
קבוצת דלק הודיעה כי היא בוחנת אפשרות לבצע פיצול בין החזקותיה בתחום האנרגיה להחזקות אשר אינן בליבת הפעילות, באופן שיאפשר רישום למסחר בחו"ל של פעילות האנרגיה של הקבוצה. במהלך הרבעון חתמה דלק על הארכת תקופת הסכם מכירת חברת הביטוח הפניקס ליאנגו (Yango Investment) תוך עדכון מחיר המכירה מכ-1.971 מיליארד שקל למחיר מכירה של ל-2.152 מיליארד שקל - עלייה של כ- 180 מיליון שקל במחיר העסקה.
קבוצת דלק מסכמת את הרבעון כאשר שווי נכסיה מסתכם בכ-132 מיליארד שקל וברשותה יתרות מזומנים, השקעות פיננסיות נזילות, ומסגרות אשראי לא מנוצלות בסכום של כ-1.5 מיליארד שקל. במהלך הרבעון הראשון השלימה הקבוצה גיוס חוב (הרחבת סדרת אג"ח ל"א) בהיקף של כמיליארד שקל.