$
בורסת ת"א

הבנקים נגד הסדר פישמן; פועלים: "פשיטת רגל עדיפה בהרבה"

לאומי דורש לחשוף נתונים חסרים - ולבצע הערכת שווי לחברות הפרטיות של משפחת פישמן. הבנק מבקש לקבל גם פירוט הנכסים והמקורות עליהם מבוסס סכום המינימום להחזר של פישמן ובני משפחתו

גולן חזני 15:3005.06.17

בנק הפועלים ובנק לאומי פרסמו היום (ב') רשמית את ההתנגדות שלהם להסדר שהציע יוסי בנקל, המנהל המיוחד, עם איש העסקים אליעזר פישמן.

 

לאומי דורש באמצעות עורכי הדין רונן מטרי ואייל רוזובסקי להעביר לבנק נתונים מהותיים שחסרים בהסדר, ודורש לדעת מדוע הסדר כזה עדיף על הליכי פשיטת רגל של פישמן. זו למעשה הפעם הראשונה שבנק כלשהו מעלה את האפשרות לפשיטת רגל של טייקון. בכירים בבנק הפועלים היו נחרצים יותר ואמרו כי "הליך של פשיטת רגל של פישמן עדיף בהרבה על ההסדר המוצע".

 

בלאומי כתבו כי "הבנק לא היה שותף למגעים להסכם ורק אתמול אחה"צ קיבלנו את הודעת המנהל המיוחד לבית המשפט בנוגע להסכם. אנו דורשים לקבל תסקיר מהמנהל המיוחד באשר לסכומים שניתן לגבות מהחייב ובני משפחתו במסגרת של הליך פשיטת רגל, אל מול סכומי הגבייה הצפויים בהסכם העקרונות, לשם קבלת תמונת מצב מלאה ומבוססת באשר למצבת החייב ובני משפחתו, לרבות זכויות ישירות או עקיפות הן בארץ והן בחו"ל, וכימות תרומת החייב ובני משפחתו".

 

הבנק מבקש לקבל גם פירוט הנכסים והמקורות עליהם מבוסס סכום המינימום להחזר של פישמן ובני משפחתו במסגרת ההסדר - 140 מיליון שקל. הדבר החשוב ביותר שדורש הבנק הינו הערכת שווי של שתי החברות הפרטיות המהותית של פישמן ובני משפחתו, א.ט.קירור ופישמן רשתות שעליהן מתבסס ההחזר. בנוסף דורש הבנק לדעת אם מקורות ההסדר כוללים נכסים משועבדים.

 

לאומי טוען כי לוח הזמנים לקיום אסיפת הנושים מחר איננו אפשרי ורומז כי יש לדחות את אסיפת הנושים לאישור ההסכם.

 

 

 

גם הפועלים הודיע על התנגדותו להסדר. הבנק הודיע כי בחן את הסדר בהחוב ונראה כי "ההסדר איננו מבטא מאמץ ראוי להחזיר את החוב לבנק".

 

הסדר החוב של פישמן מסתמן כהסדר הגדול והכואב בתולדות המשק עם תספורת של 50%-75% מהחוב. לפי ההסדר המוצע, משפחת פישמן תחזיר עד 400 מיליון שקל לנושים בשני שלבים. בשלב הראשון יעבירו בני המשפחה נכסים בשווי של כ־140 מיליון שקל לקופת הפירוק. בנוסף תעביר המשפחה 15 מיליון שקל לרשות המסים לצורך תשלום חובות חברת פישמן רשתות, על מנת לאפשר את המשך פעילותה. בשלב השני, שיתרחש בעוד חמש שנים, יעבירו בני משפחת פישמן סכום נוסף של עד 260 מיליון שקל, שיתבסס על הכנסות חזויות ממכירת אחזקות בפישמן רשתות ובא.ט. קירור. בני המשפחה מתנים את קיום שלב זה בכך שלחברות תוענק כעת הערכת שווי מצרפית של 40 מיליון שקל לפחות.

אליעזר פישמן
אליעזר פישמן צילום: עמית שעל

 

 

שחר אילן מוסיף: יו"ר ועדת המשנה לאשראי של הכנסת ח"כ איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני) תקפה את העיכוב בהתנגדות הבנקים. "בוקר טוב באמת. הבנקים שיצרו את החוב האדיר של פישמן, כעת מטרפדים את הסדר החוב איתו. לא ברור מה הם בדיוק עשו עד כה במשא ומתן, עובדה שמעלה לא מעט סימני שאלה על מניעיהן של הנהלות הבנקים בהתנגדות עתה".

 

עוד ציינה נחמיאס ורבין ש"בנק ישראל לצערי עדיין נמצא בעמדת 'המתנה' וטרם הגיב. אני מצפה מנציגי בנק ישראל להסביר מחר בדיון לחברי הכנסת ולציבור מה עמדתו בעניין ההסדר ואיפה הם היו כשניתן היה לעצור את הבנקים מהרשלנות הפושעת הזאת, עד כדי כך שהציבור הופך 'שותף' בכוח לחובותיו של פישמן".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x