רציו פטרוליום מנהלת מגעים לרכישת זכויות בבריטניה ובסורינאם
ככל שהמ"מ יתגבש להסכם סופי, השותפות שבשליטת משפחות לנדאו ורוטלוי תקבל זכויות מיעוט בנכסים הנרכשים. מודיעין אנרגיה במו"מ על רכישת זכויות בפרויקטים בקליפורניה
שחקניות האנרגיה המקומיות ממשיכות בניסיונות לרכוש זכויות בנכסי נפט מעבר לים. הבוקר (ד') דיווחו השותפויות רציו פטרוליום ומודיעין אנרגיה, כל אחת בנפרד, על כך שהן מנהלות משא ומתן בקשר לרכישת זכויות באזורים שונים בעולם.
- רציו פטרוליום הודיעה על ביצוע סקר תלת ממדי ברישיון חיפושים בגינאה
- הסיפתח של רציו פטרוליום: הצליחה לגייס 117 מיליון שקל
- הקזינו כמודל רווח: ברציו פטרוליום הבית תמיד מרוויח
במודיעין אנרגיה שבשליטת צחי סולטן ואי.די.בי, מדווחים על משא ומתן עם שותפים נוספים לרכישת זכויות בשלושה פרויקטים שונים לחיפוש נפט באזור Kern שבקליפורניה. שם המוכרת של הזכויות לא נכתב אך בחברה ציינו כי מדובר על אחת מ-5 מפיקות הנפט הגדולות בקליפורניה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בפרויקט הראשון (Cassini) שבו מנהלת מודיעין עם שותפיה משא ומתן לרכישה 65% מהזכויות (חלקה של מודיעין 31.85%) תוך התחייבות למימון שני קידוחי אימות בשטח - הראשון צפוי לצאת לפועל עד לפברואר 2018. עלות כל קידוח נאמדת בכ-1.2 מיליון דולר, כאשר השלמת כל קידוח צפויה לעלות כחצי מיליון דולר.
בפרויקט השני (Shideler), מודיעין מנהלת עם שותפיה מגעים לרכישת 73.5% מהזכויות (חלקה של מודיעין 36.75%) תוך התחייבות למימון קידוח אימות עד למרץ 2018 בעלות כוללת של 1.5 מיליון דולר. בפרויקט השלישי (Concord) מנהלת מודיעין עם שותפיה מגעים לרכישת 73.5% מהזכויות (חלקה של מודיעין 36.75%) בתמורה למימון שלה קידוח אימות זול יותר בהיקף מוערך של חצי מיליון דולר בפרק זמן של שנה.
גם במודיעין מציינים כי מדובר בשלב של משא ומתן. בדומה לרכישת שני נכסי הנפט הקיימים של למודיעין באזור קליפורניה גם כאן העדיפה השותפות להיכנס לפרויקטים לצד מספר שותפים ולרכוש נתח יחסית נמוך מהזכויות בכל פרויקט.
אמש הודיעה שותפות הזדמנות ישראלית על רכישת זכויות (70%) בעשרה בארות נפט באזור צפון דקוטה בתמורה ל-2.5 מיליון דולר. בהזדמנות ישראלית חיפשו להיכנס לשוק האמריקני בשנה האחרונה וזאת בדומה לשותפויות אחרות שכבר רכשו זכויות במהלך שנת 2016 כמו מודיעין וגלוב אקספלוריישן. גם אלון חיפושי גז הודיעה במהלך חודש יוני על ניהול מגעים לרכישת 30% בנכס נפט בארה"ב. כל אלה חלק ממגמה של השנתיים האחרונות ובמסגרתה פונות מרבית השותפויות לרכוש נכסים מעבר לים, ובעיקר בארה"ב, שם ישנם לא מעט פרויקטים על המדף