פריגו מכרה את כימאגיס לקרן אמריקאית תמורת 110 מיליון דולר
חברת מוצרי הגלם לתרופות נמכרה לקרן האמריקאית SK קפיטל פרטנרס. פריגו פרסמה דוחות שהתעלו על התחזיות: החברה רשמה ברבעון השני הכנסות של 1.24 מיליארד שקל והפסד של 49 סנט למניה - האנליסטים צפו להפסד של 95 סנט למניה
אחרי הדוחות הלא מחמיאים של טבע ומיילן, חברות הפארמה הגדולות בת"א - חברת הפארמה השלישית בגודלה (בבורסה המקומית), פריגו, פרסמה היום (ה') דוחות מעודדים - עם הפסד נמוך מהתחזיות. במקביל הודיעה פריגו על מכירת
פריגו דיווחה מעט לאחר פרסום הדוחות שהיא מכרה את כימאגיס לקרן SK קפיטל פרטנרס ב-110 מיליון דולר. חברת כימאגיס מרמת חובב היא יצרנית חומרי גלם לתרופות. היקף ההכנסות השנתי של כימאגיס אינו מתפרסם, אולם ל"כלכליסט" נודע כי בשנת 2016 הוא עמד על 85 מיליון דולר, ואילו ה־Ebitda (רווח תפעולי תזרימי) עמד על 15 מיליון דולר.
קרן SK קפיטל פרטנרס ההפועלת מניו יורק, מנהלת 5 מיליארד דולר ומעסיקה 8,700 עובדים ברחבי העולם. ההשקעות שלה מתמקדות בתחום הכימיקלים, תרופות וחברות בינוניות, בעיקר בארה"ב.
- חברות הפארמה בבורסה מציגות: קניבליזם במסווה של קונסולידציה
- דרמה בפריגו: המנכ"ל ג'ון הנדריקסון פוטר לאחר 14 חודשים
- פריגו עקפה את תחזית הרווח לרבעון הראשון, מציעה לרכוש אג"ח ב-1.4 מיליארד דולר
פריגו דיווחה על הפסד של 70 מיליון דולר ברבעון השני של 2017, 49 סנט למניה - בשעה שציפיות האנליסטים עמדו על הפסד רחב הרבה יותר, של 95 סנט למניה.
הכנסות פריגו הסתכמו ב-1.24 מיליארד דולר, וגם כאן מעל תחזיות השוק שעמדו על 1.18 מיליארד דולר. מניית פריגו נחלשה ב-20% מתחילת השנה בעוד שמדד S&P500 עלה ב-11%. הדוח הרבעוני מקפיץ היום את המניה התל אביבית במעל 10%, לאחר זינוק של 10% של מניית פריגו אמש בניו יורק.
לפני חודשיים החליט דירקטוריון החברה להחליף את המנכ"ל ג'ון הנדריקסון, 14 חודשים בלבד לאחר שנכנס לתפקיד בתפקיד. הנדריקסון עובד בפריגו מאז 1989, ורק באפריל 2016 החליף את המנכ"ל האגדי שלה, ג'ו פאפא שכיהן כמנכ"ל החברה במשך 10 שנים רצופות.
הנדריקסון עדין מנהל את פריגו והוא נשאר בחברה עד למציאת מחליף. פריגו נמצאת בלחץ מצד בעלת מניות אקטיביסטית, חברת ההשקעות סטארבורד (Starboard) המחזיקה 4.6% ממניות החברה, שדורשת מפריגו להתמקד בעסקי הליבה שלה. לשיטתה, ערך השוק של פריגו אמור היה להיות גבוה בהרבה, והערכת החסר של החברה נובעת מכך שהנהלת החברה גרמה לפגיעה בביטחון המשקיעים.