טיפול של סלקט ביו קיבל מה-FDA מעמד תרופת יתום
חברת הביומד נמחקה השבוע מהמסחר בבורסת תל אביב - המניה בניו יורק מגיבה בזינוק של כ-20% לעדכון על החלטת ה-FDA
סלקט ביומד בניהולו של ד"ר שי ירקוני קיבלה אישור מרשות המזון והתרופות האמריקנית (FDA) אישור מעמד תרופת יתום לטיפול שלה במחלת השתל נגד המאכסן (GvHD). סלקט נמחקה השבוע מהמסחר בבורסת ת"א, והמניה שממשיכה להיסחר בניו יורק (Cellect Biotechnology) מזנקת לאחר העדכון האמור.
- אחרי שקיבלה אישור בארה"ב: סלקט ביו קיבלה אישור לפטנט באירופה
- סלקט תימחק מהבורסה; "הארביטראז' פוגע בנו, המוסדיים מתעלמים מאיתנו"
- סלקט קיבלה אישור ממשרד הבריאות להתחלת ניסוי קליני בחולי סרטן הדם
חברת הביוטכנולוגיה סלקט פיתחה טכנולוגיה לברירת תאי גזע בשם ApoGraft לטיפול במחלת השתל נגד המאכסן (GvHD) בקרב חולים שעברו השתלת מח עצם. המעמד ניתן ל- GvHD חריף וכרוני כלומר מצבים בהם תאי הרקמה המושתלת מזהים את הגוף החדש כזר, ותוקפים אותו.
מסלול תרופת יתום (The Orphan Drug Act), הינו מסלול ייעודי של ה- FDA המספק תמריצים לחברות לפיתוח תרופות למחלות נדירות המשפיעות על נתח אוכלוסייה שלא עולה על 200 אלף איש בארה"ב. התמריצים כוללים החזרי מס על הוצאות הניסוי הקליני, פטור מתשלום עמלת ה- FDA, סיוע של ה- FDA בתכנון הניסוי הקליני וכן בלעדיות על שיווק התרופה בשווקים מסוימים ל- 7 שנים.
דו"ח שפורסם לאחרונה ע"י Market Realist, קובע כי 50% ממושתלי מח העצם יסבלו מסיבוך ה- GvHD, שעשוי להביא לכישלון מלא או חלקי של ההשתלה, עד כדי סיכון חיי המטופל. במחלת GvHD, התאים המושתלים מתייחסים לתאים של החולה כאל גוף זר ותוקפים אותו. כתוצאה מכך, מערכת החיסון המחודשת של החולה "מזהה" את גוף החולה כגוף זר ותוקפת איברים שונים בגוף ובעיקר בכבד, במעיים ובעור ולעתים קרובות מביאה למות המטופל.
כיום לרפואה אין מענה מספק לתופעה והיא תוקפת אחוזים ניכרים מהמטופלים שמקבלים תרומת מח עצם מאדם זר, עם או בלי קרבה משפחתית. טכנולוגיית ברירת התאים של סלקט עשויה להוריד משמעותית, או למנוע לחלוטין, את תופעת הדחייה. "אנחנו נמצאים בפתחו של עידן חדש ברפואת תאי הגזע והטכנולוגיה שלנו עשויה לשנות את הדרך שבה מטפלים במאות אלפי חולים מסביב לעולם" אמר מנכ"ל סלקט, ד"ר שי ירקוני.