בלעדי לכלכליסט
שי בן יצחק וכלתו של אלוביץ' צפויים ליהנות מהנפקת עדיקה
המיליארדר, שמימש ב־2016 את מניותיו בחברת ההימורים 888, ואורנה אלוביץ', שנחקרה בפרשת בזק־yes, מחזיקים עם מייסדי אתר האופנה באופציות לקבלת 25% ממניותיו. גולף שואפת להנפיק את עדיקה לפי שווי של 200 מיליון שקל
ההנפקה המסתמנת של אתר האופנה עדיקה, שבשליטת גולף, צפויה להציף ערך לבעלי המניות שלו. גולף שבשליטת לן בלווטניק מחזיקה כיום ב־100% מהמניות, אולם מייסדי עדיקה מחזיקים באופציות לקבלת 25% ממניות החברה. המרת אופציות אלה למניות במחיר מימוש אפס צפויה להתבצע לפני ההנפקה, וחלקן גם צפויות להימכר בהצעת מכר במהלכה. גם גולף צפויה למכור חלק ממניותיה בהצעת המכר.
- גולף רוצה להנפיק את עדיקה לפי שווי של 200 מיליון שקל
- שווי עדיקה זינק ב־146% בתוך שנה
- עלייה קלה בהכנסות, דחיפה מעדיקה: גולף מסכמת רבעון
זכויות מייסדי עדיקה
עד כה היה ידוע כי עם המייסדים שמחזיקים באופציות נמנים דדי שוורצברג ועדי רונן, אך ל"כלכליסט" נודע כי עם בעלי המניות האחרים נמנים שי בן יצחק, מבעלי חברת ההימורים באינטרנט 888; אורנה אלוביץ', אשתו של אור אלוביץ', בנו של בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ' וחבר ילדות של שוורצברג; וצביקה אלון שחבר אל שוורצברג בתחילת הדרך וכיום משמש כאחראי על האונליין מרקטינג בחברה.
רונן, שהאתר קרוי על שמה (עדי־קה), הסתכסכה עם שוורצברג ועזבה, והיא אינה מחזיקה כיום באופציות כלשהן. עוד נמנים עם מייסדי עדיקה גם מנהל הקריאייטיב הנוכחי, תום רום, שגם הוא מחזיק באופציות למניות, וכן ליבנה ברבי שהצטרף כשנה אחרי ההקמה ומשמש מנהל טכנולוגיות, וליטל שוורץ, אחותו של שוורצברג, שהיא מנהלת הרכש חלוקת המניות בין הזכאים להן אינה ידועה, אולם ככל הנראה שוורצברג מחזיק בנתח הגדול ביותר, ואחריו בן יצחק ואלון, כשאלוביץ' מחזיקה באחוזים אחדים.
אלוביץ', סמנכ"לית השיווק בחברה, קיבלה כנראה את האופציות במסגרת הסכם ההעסקה שלה. באוגוסט פורסם כי אלוביץ' היתה בין הנחקרים על ידי רשות ני"ע במסגרת פרשת בזק־yes. הפרשה, שהחלה כחקירת אי־סדרים לכאורה בעסקת בזק־yes, התעצמה והפכה לשלוש פרשות: האחת עוסקת בחשדות בנוגע להוצאת מסמכים וחומרים מסווגים; השנייה בחשדות בנוגע להתנהלות של בכירים ונושאי משרה סביב עסקאות בעלי עניין; והשלישית בנוגע לעבירות דיווח וטוהר המידות, שמגיעה עד למנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר.
שי בן יצחק ואחיו רון מכרו במאי 2016 את מניותיהם ב־888 - מכירה שהפגישה אותם עם מיליארד שקל במזומן. השניים הקימו את 888 עם האחים אבי ואהרון שקד ב־1997, ושי היה מעורב בניהול החברה ובעל הידע הטכנולוגי בה.
ככל הידוע, בן יצחק היה המשקיע החיצוני הגדול שנכנס לעדיקה ב־2011 עם הקמתה, לצד סטארט־אפים אחרים שבהם השקיע, והוא גם רשם רווח בהשקעה זו. גם צביקה אלון נמנה עם ראשוני 888, אך לא היה שותף לאקזיט, בשוק ההון קיבלו בספקנות את השווי שהוזכר בקשר עם ההנפקה המסתמנת, 200 מיליון שקל, בעיקר לאור העובדה שהערכת שווי לפעילות של עדיקה, שפורסמה בדו"חות הרבעון השני של 2017, קבעה לה שווי ממוצע של 99 מיליון שקל (שווי שנע בטווח של 107–93 מיליון שקל) שאותו קבע מעריך השווי ואדים פורטנוי.
בנוסף, ב־2016 מחקה גולף 10 מיליון שקל משווייה של עדיקה, והוא עומד בספרי החברה על 42 מיליון שקל, נכון ל־30 ביוני 2017. "עלייה כזו בתוך כמה חודשים, ולמעשה הכפלה נוספת של השווי לקראת ההנפקה, נתפסת כלא ריאלית ולא מציאותית והשוק יתקשה להעניק את השווי המבוקש", אמר בכיר בשוק החיתום. מנגד, מקורבים לעדיקה מדגישים כי חברות דומות בחו"ל, כמו ASUS, נסחרות במכפילים דו־ספרתיים גבוהים.
בשנה האחרונה התגלעו חילוקי דעות בין הנהלת גולף לבין דדי שוורצברג וצביקה אלון. על רקע חילוקי דעות אלה שקלו השניים לפרוש לפני אפריל 2018 — תאריך הפרישה שסוכם עליו בעת רכישת המניות בידי גולף. חילוקי הדעות נסבו על שאלת העמידה של עדיקה ביעדים שהוצבו לה, ואשר מאפשרים את מימוש האופציות ל־25% מהמניות בידי המייסדים. ההנפקה אמורה לפתור בעיה זו, בשל השווי הגבוה שלה, ולהשאיר את שוורצברג על כיסא המנכ"ל לעוד כמה שנים.
העימות מול הנהלת גולף
לדברי מקורבים לגולף ולעדיקה, שוורצברג נקלע לעימות מול גולף גם לאור העובדה שחש כי אינו מקבל את מרחב הפעולה כמנכ"ל בחברה־הבת, תחת המנהלים החדשים, יו"ר גולף אפי רוזנהויז והמנכ"ל רביב ברוקמאייר. אלה הגיעו במקומו של אלי מיזרוח המנכ"ל היוצא, אבל לא הצליחו לאושש את החברה, שסיימה גם את המחצית הראשונה של 2017 בהפסד. הניסיון של רוזנהויז — בעבר מנכ"ל שופרסל, שהורשע בניסיון לביצוע הסדר כובל, נידון לחודשיים מאסר וסיים לרצות אותם בנובמבר 2015 — לא סייע לו בניהול גולף, וגם לא ניסיונו של ברוקמאייר, מנכ"ל מגה בעבר.