אובר של הריקשות מתקרבת לשווי של 7 מיליארד דולר
חברת אולה, המתחרה העיקרית של אובר בהודו שפועלת ב-110 ערים ברחבי תת היבשת ומאפשרת להזמין הסעות גם מריקשות ואופנועים, גייסה 1.1 מיליארד דולר, בין היתר מסופטבנק ומענקית האינטרנט הסינית טנסנט והיא לקראת גיוס נוסף שיעמיד הסבב הנוכחי על 2 מיליארד דולר
אולה (Ola), היריבה העיקרית של אובר בהודו, גייסה 1.1 מיליארד דולר ממשקיעים, ביניהם ענקית האינטרנט הסינית טנסנט וסופטבנק היפנית. סבב גיוס ההון הזה מעניק לחברת שיתופי הנסיעות תחמושת מספקת להמשיך ולהתחרות באובר באחד משוקי הטלפונים הניידים הגדול בעולם.
- אפל איפשרה לאובר לרגל אחר משתמשי האייפון
- אובר: סופטבנק תשקיע 1.25-1 מיליארד דולר, ההנפקה - עד 2019
- נהיגת נשים בסעודיה תוציא אותן לעבודה ותפגע באובר
אולה חשפה עוד כי היא מנהלת מגעים מתקדמים לגיוס עוד מיליארד דולר ממשקיעים נוספים, כך שגיוס ההון הנוכחי יסתכם ביותר מ-2 מיליארד דולר. לאחר סיום סיבוב גיוס ההון, שווי החברה יעמוד על סביב 7 מיליארד דולר, כך מדווח האתר CNBC המתבסס על מקור בחברה. לדבריו, משקיעים אמריקאים יקחו חלק בשלב השני של סבב הגיוס.
החברה, הפועלת ב-110 ערים ברחבי הודו, הודיעה כי תשתמש בכסף כדי להשקיע בצורה משמעותית בטכנולוגיית אינטליגנציה מלאכותית וכדי לחדור לאזורים נוספים במדינה. לדברי המקורב, בשלב זה מעדיפה החברה להתמקד בהתפשטות בהודו על פני התרחבות במדינות אחרות.
התזמון של גיוס ההון עובד גם כן לטובתה של אולה, שכן אובר חווה תקופה לא קלה לאחרונה. מייסד החברה טראוויס קלניק הודח ביוני מתפקידו כמנכ"ל על רקע שורה של שערוריות. במקומו מונה מנכ"ל אקספדיה לשעבר דארה קוסרשאהי. עם זאת, אובר מחשיבה את הודו לאחד השווקים החשובים. כבר ב-2015 הודיעה החברה כי תשקיע במדינה מיליארד דולר.
אך בינתיים היא נאלצת להתמודד עם התחרות העזה מול אולה, שמאפשרת למשתמשים להזמין הסעות גם מריקשות ואופנועים שפופולריים בערים הגדולות בהודו. אובר נאלצה להשיק שירות דומה כדי לעמוד בתחרות.
אולה נהנית גם ממשקיעים מבוססים ומנוסים. כך למשל, טנסנט השקיעה כבר בחברות דומות כמו Go-Jek באינדונזיה. יש לה גם אחזקה במובייק הסינית, שמציעה שירות השכרת אופניים. סופטבנק גם כבר מנוסה בהשקעות בחברות שיתופי נסיעות. היא השקיעה לאחרונה בגראב, היריבה של אובר בסינגפור ויש לה אחזקות בדידי הסינית.